84

До икономист

преди 4 години

До икономистНай лошо и до сега беше положението на безработни висшисти особено в пред пенсионната възраст когато те не могат да се преквалифицират но не ги вземат и за обща работа.Социалната помощ е петдесет лева, освен че трябва да се заработва а хората са болни.Не чакам отговор, но много ми е интересно защо обществото изпадна в тази жестокост.Често се виждат здрави и прави хора си осигурили телк, а други болни но без подкрепа....Това ме потриса до дъното на душата ми но няма чуваемост.

83

ще

преди 4 години

удари бедните и безработните, но се питам дали не е това целта а именно бедните да станат по бедни а богатите по богати което го наблюдаваме в последите години сори

82

просто е

преди 4 години

строителство надолусофтуерни надолухранителни нагорефармацефтични нагоретова е

81

Анонимен

преди 4 години

Банките се напълниха с депозити - нашите пари. Обаче тези пари вече са ги лапнали големите риби и реално ако ни потрябват ще го духаме.

80

Анонимен

преди 4 години

Фирмите масово пращат в отпуск и се чудят как да оцелеят и платят заплатите! В световен мащаб са спрени плащанията и няма ликвидност. Ще бъдат засегнати всички по веригата. След месец положението ще стане доста сериозно вече, а никакви мерки не се взимат от нашите.

79

Кризата ще удари

преди 4 години

Тези без образование,умници !Ай ти сектора не го мислете!Компютрите скоро няма да изчезнат!!Мислете себе си!Има земя обработвайте я!!!!Занимавайте се с нещо градивно!

78

Ай ти

преди 4 години

Много си жалък пич!Образованите винаги ще са добре!Не завиждайте !Само защото не сте!5000 вземам ,ама когато вие чатите във фейса аз години учих дискретна математика и още много трудни неща !Всеки получава това което е заслужил!Но пък като мине кризата можете да бачкате в някой завод!Споко!

77

До 83

преди 4 години

Много те е яд!!!На образованите хора!Ай ти сектора ще изчезне *** няколко мига преди да рухне света!***!Ти дето пишеш с лизинговото си телефонче,го правиш щото некво ай ти е създало код!Банките,магазини всичко ползва ай ти сектора!Айде марш в кофите да ровиш още жлъч!Зависливи човечета!!!!!

76

истината

преди 4 години

Китай произвежда парцали,терефони и др *** ,а целия свят си ги Препродава - Е ,сега разбахте ли ,че това Не е Икономика ?например . 2 Милиона в София- продавачи, услуги,офис нещо си, бюрократи, администрати и тн нищоправци ,а Производство Няма !

75

Йорданка Фандъкова

преди 4 години

Ох, дано по-бързо да премине тази пандемия, че от всичко друго, най-много съм се притеснила за София Прайд 2020 - гей парада, който съм организирала за софиянци, децата им и гостите на столицата в края на април! Че и хомосексуалисти от други държави съм поканила, а и 7 хиляди полицаи и жандармеристи съм уредила с началника да дойдат да пазят гей-парада, че да могат абсолютно необезпокоявано травеститите, лезбийките, гейовете и трансджендерите да покажат цялото си умение на софиянци и децата им!

74

Гост

преди 4 години

"Бели пари - за черни дни" - българска поговорка. Ама с тези ниски заплати...Пенсионерите, и те милите, си изхвърлиха спестяванията през балкона...

73

Офф ,да се омита

преди 4 години

Петър Ганев ,икономист.Куцо и сакато се изреди да дава съвети и да се упражнява в този форум.Като какъв бръщолеви този г-н Никой?Такива мнения всеки може дипли от сутрин до мрак.

72

Анонимен

преди 4 години

Много са смешни ИТ ботовете. Те си мислят, че изобщо това не ги касае тях, ще продължат да си живеят в балона и всичко ще им е наред. Пичове, вие сте обслужващ персонал. Професиите ви съществуват предимно, за да могат повечето браншове да предлагат продуктите си по ефективно или да предлагат нови продукти по-лесно и бързо. Ако голяма част от тия браншове крашне, вие буквално ще си продавате задниците. Не е сложно да го разбереш, ако не си коуд мънки с 20 IQ, дето копира код по цял ден чужд код.

71

икономист

преди 4 години

Една част от хората, които са останали без работа, като следствие от вируса, ще останат дългосрочно безработни, след приключване на извънредното положение. Те ще бъдат оставени просто да се оправят някак, както и преди се е случвало. Общото равнище на потребителското търсене на стоки и услуги ще се свие, но то няма да засегне по-големите компании, които както писах и по-долу, просто ще разширят пазарния си дял, оставяйки конкуренцията без работа. Компаниите ще се оправят някак, ние да му мислим!

70

Анонимен

преди 4 години

На този изобщо не му е ясно колко милиона останаха без работа. Какво ще преструктурираш на един Труп. Може ли да възстанови към живот умрял човек, я да го видим как ще го направи. Повечето от бизнеса се правеше с външни фирми в европа. Тези фирми предадоха бого дух. Знаете ли как се възстановява производство без да имаш къде да пласираш продукцията. Трябва да попитате онзи големио икономист Каролев който има мозАк като на врабче. Той ще ви обясни че разполага с 250 лв джобни и как се пие Виски.

69

икономист

преди 4 години

До stiling Оборотът на целия IT сектор ще падне, но това не означава, че спадът ще е еднакъв за всички компании в бранша. Тези, които преди кризата са били по-гъвкави, ще продължат да са такива и по време на кризата, а и след нея. Икономиката може и да не се възстанови веднага, но големите и силни компании, ще увеличат още повече пазарния си дял след кризата, което ще е за сметката на по-малите, които просто ще престанат да съществуват. Т. е. свиването на пазара ще се отрази само на някои...

68

икономист

преди 4 години

От цялата работа ние обикновените хора ще бъдем губещите, защото след като нещата около коронавируса се успокоят, ще има много по-малко работни места за хората...

67

икономист

преди 4 години

Според мен, както обикновено се случва при кризи, големите компании ще излязат още по-силни от ситуацията, а малките фирми ще станат още по-малко на брой, тъй като няма да успеят за се възстановят. Банките преди кризата имаха реализирани огромни печалби, които точно сега могат да инвестират. Някои от малките банки ще бъдат погълнати след кризата, и конкуренцията в сектора още повече ще се свие.

66

stiling до Икономист

преди 4 години

Със сигурност големи компании с огромни резерви ще инвестират рисково за да си осигурят предимства след кризата. Но оправянето от кризата и връщането на преишните нива ще отнеме няколко години със сигурност. Отделно правителствата които усилено въвеждат електронни услуги за населението точно в този момент няма да имат излишни пари да плащат на IT фирмите а ще плащат социални помощи на пострадалите от кризата. Така че и тук ще има свиване. Казвам само че количествено оборота на IT ПАДА

65

икономист

преди 4 години

До stiling до ИкономистИнвестициите в софтуер сега, ще доведат до много по-ниски разходи в бъдеще за банките! Обслужването на гише им струва много повече пари, отколкото инвестирането в софтуерни продукти.