166

1

преди 4 години

До Четете,*** лъжеш,в архивите пише ,че е било дело на дс,не насаждай омраза.

165

Четете

преди 4 години

Хора, четете и помнете. "Извършителите на терористичния акт принадлежат към нелегалната организацията, наречена "Турско националноосвободително движение в България". Същата тази нелегална организация привлича в ръководството си асистента по философия Меди Доганов, който успява да я оглави, и да се намърда в политиката. Преименуват се в ДПС, и все още пробват колко са толерантни българите.

164

Анонимен

преди 4 години

Те си направиха преврата, те им смениха имената и накрая невинните първи ги освободиха от работа, и кои са днес на работа шуробаджанаци. Къде са ви правата. Или за вас правата, а за безработни и недохранени свободата. Но народ въздух не яде

163

Анонимен

преди 4 години

Българите комунисти, дс и бай Тошо да си признаят грешките. Тодор Живков е най-големият виновник за смяна на имената. Изтеглиха си парите 1989 от банките и българия кихна, пропадна. Турците са трудолюбив народ. Същите ачове от бкп, партийни и сие посегнаха на 35 годишните български граждани. Вие сте много лоши хора, диктатори и докато не измрете нищо добро не чака българия, ще има да я напускат...

162

Бончев

преди 4 години

Забравили или нарочно не написали че извършителите са били агенти на бг държавна сигурност и им е било обещано прехвърляне извън граница.

161

Тези са

преди 4 години

Изчадия адови,като всеки Мюмюн!

160

Анонимен

преди 4 години

Освен това бомбата е била нагласена да гръмне в тунел. За щастие влакът се е движил със закъснение и жертвите са само няколко. Ако бомбата беше гръмнала в тунела е щяло да бъде кървава баня.

159

Анонимен

преди 4 години

Не са били турски терористи а български граждани от мохамедански произход, които тогавашното правителство залавя и разстрелва. В наши дни, в с. Джебел в памет на атентаторите е построена чешма, тези хора, които са убили други хора са листвани като жертви на комунизма Ха кажете, в чий телевизор е повредата???

158

Щирлиц

преди 4 години

До Анонимен 173Играчки бомби са хвърляли любимите ти американски авиотерористи,за да демократизират окончателно подрастващите българчета.

157

каба Метю горския

преди 4 години

Я съм нямал,рабта с турчин,фуражката ми е дадена от лесничея

156

!!!

преди 4 години

Дайте по европейски да издигнем паметник на терористите в центъра на града.

155

Анонимен

преди 4 години

Единствената съседна с вас държава с която не конфликтувате е Азербейджан!Бг, Гр, бившя Югославия, дори арабските държави водеха освободителни войни срещу вас! Що ли???

154

Анонимен

преди 4 години

Всичко започна след скалъпения от ЦРУ и МИТ (турските спец.служби) атентат срещу полския папа Йоан!Далаверата не мина!За да, отвлекат вниманието от провала си ЦРУ и МИТ започнаха активна диверсиона дейност на спец службите в Бг, при това успешно, защото нашите се хванаха на въдицата и реагираха неадекватно със смяната на имената!Вместо това, още в самото начало трябваше да раздадат паспорти на всички желаещи турски и ромски грждани на Бг и да ги пратят с еднопосочен билет на Запад!Уви!

153

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен165; Интересно ти от къде имаш тези сведения,след като аз бях и на границата България-Турция,и в Турция. Много добре помня кой разори тогава,най-мирното и трудолюбиво население на НРБ-турците.Вашето безочие и вашата алчност. През лятото на 1989 година едно 500кг теле струваше 100 лева,една овца 20 лева.Ограбихте народа до шушка но не ви се размина и на вас през 1998г. едва не умряхте от глад и пак Турция ви даде жито и брашно та се спасихте.Няма да прокопсата,много проклятия са изрече

152

Българин

преди 4 години

Турците и тяхната империя спират развитието ни за 5 века и ни подлагат на нечуван геноцид. Робството е ТУРСКО! Турция начело с диктатора Ердоган е същата заплаха за нас, изнудват Европа с емигранти, пуснат ги, за да я завладеят отново.Турците нямат място в цивилизования християнски свят. Европейската територия на Турция е българската Одринска Тракия. Тогавашните турски терористи са част от създателите на съвременния ислямски тероризъм. Тогава имаше Държавна сигурност имаше и държава и сигурност.

151

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен161, Лъжеш, Турция никога не е ползвала терористи срещу България. Вие се огледайте много добре наоколо си и си признйте, през посочените години именно България беше зорко следена от демократичните държави заради терористични актове на тяхна територия и въоръжаването на терористичните групи с българско оръжие. България беше държава която печелеше много пари от незаконна търговия с оръжия и наркотици. Това беше държавна политика а СОМАТ и ДС прилагаха тази политика. Чети история,чети..

150

Анонимен

преди 4 години

До ma4enikТурците са били турски агенти,турците използват турските българи срещу българите,след което си ги убиват,а някои от българските турци са изнасилени от турците и им е ограбено златото на турската граница,в Турция.Това е.ДС няма абсолютно нищо общо,те пазят населението,а не го убиват,тази служба ДС е много стара,още от царско време и тя се грижи за гражданите,а не работи срещу гражданите.

149

ma4enik

преди 4 години

Националното Освободително Движение на турците в България никога не се е занимавала с тероризъм.Госпожата трябва да подобри знанията си в тази посока. НОДТБ(BTMKH) е основан през Април 1985 г. Единственната Нелегална организация в България , която има Устав и Програма, те не допускат въоръжена борба(което е приност на Доган и за което имаше много люти спорове вътре в организацията).Тя беше разкрита през 1986г и дейците й осъдени на различни години затвор без да се докаже съпричастие в тероризъм.

148

Анонимен

преди 4 години

До ma4enikОт Турция идват атентатите,убийствата и саботажите срещу населението и туристите в България.

147

Анонимен

преди 4 години

Тези атентати са организирани от кгб и от дс. Дори Доган е бил агент на ДС. Иначе възродителния процес е варварски акт на комунистите срещу турците с които сме живяли в мир от векове и за да се оправдае властта организира тези атентати. Те така извършиха атентат и в Църквата Св. Неделя. Левски е казал че иска чиста и свята република в която българи, турци и евреи да живеят заедно и в мир. Всички тези "атентати" и възродителни процеси оставиха тъмно петно и незатворена рана в отношенията ни.