21

Анонимен

преди 4 години

За всичко това благодарете на пребоядисаният в синьо комунист Ваньо Костов убиеца на пенсионери. Който не скача е червен. И да скачаш и да не скачаш пенсия няма шайката на Костов я изяде.

20

Анонимен

преди 4 години

само в бедните държави хората работят, докато умрат и внасят за смешна пенсия, която така и не получават повече от 3 години

19

Анонимен

преди 4 години

А ЗАЩО 2-ТЕ МОИ ВОЙНИШКИ ГОДИНИ НЕ МИ ГИ БРОЯТ КАТО СТАЖ НА ВОЕННИТЕ , Т.Е. 2 ГОДИНИ = 3 ГОДИНИ ????????????Да не би аз да съм искал да служа в казармата ?! Е, зачита се за трудов стаж, ама като обикновен, а не като за военен.

18

адвокат Тенев

преди 4 години

Пенсионната"система" е мошеническа система!!!

17

Анонимен

преди 4 години

Ще дам и 50 000,искам да се пенсионирам веднага,на 46г съм и вече се наработих,стига толкова служба на друг,искам време за себе си,правете закон,който иска да си купи необходимия стаж

16

Анонимен

преди 4 години

Българина смята социалните плащания като далавера. Допълнителен доход. А не покриване на даден риск. След като имат пари за трудов стаж и ало измамници, пак ми излизайте с номера за глада. Масово изкарват пенсия и отиват пазачи.

15

Пенсионер до 13 и др

преди 4 години

Тук не виждам коментар на НИТО ЕДИН ПЕНСИОНЕР! Спрете да разисквате неща за които хал хабер си нямате.Времето за следване във висшите учебни заведения не се признава за трудов стаж,миячо на чинии.А в същност ти работиш още 37-38 години по придобитата специалност.И като навършиш възраст за пенсиониране се оказва че нямаш необходимият стаж,за това някои си купуват ,други работим още-зависи от професията ....А чинии ти може да миеш и 50 години и ще си останеш мозъчно ,,сакат"

14

Анонимен

преди 4 години

Имам колеги работили по чужбина, на които не им признават трудовия стаж извън България, въпреки че са били осигурявани. Те не само закупиха трудов стаж за годините когато са били студенти, но и работиха до след 67 годишна възраст. Предполагам, че това е масовия случай.

13

Мияч на чинии

преди 4 години

Андрешко пак е змислил още един заместител на така наречения по соц време "активен борец"Освен че може да си издейства свидетелство за "сакат" от ТЕЛК, може и да си купи "стаж" за пенсия !Предлагам да се основе алтернативна на Тривонзарезановата партия "Няма такъв народ".Та да питам, да пращам ли пари или да ги занеса лятото...ама друг път !

12

Анонимен

преди 4 години

До Страшна далавераКато си си клатил краката цял живот толкова!Или да дадеш 3000-5000лв и да получаваш 500-600лв пенсия?Или пък искате тавана?Ама няма!Трябва да си работил.

11

Анонимен

преди 4 години

До ...Аааа, значи *** няма регистриран трудов стаж.Аха ясно, да не е работила и тя в ТКЗС-то като оная изкукалата бабичка дето си показваше скъсаните гaлoши по телевизията на БСП?Моята майка пък е пенсионерка от 3 години.Как при едни всичко е наред, пък при други нищо не е наред?

10

...

преди 4 години

До ???Абе, ти дай парите, пък ще видим какво ще смятаме, какво ще правим. Майка ми трета година чака за пенсия.

9

До 6

преди 4 години

Тебе нали те осигуряват като *** от " америка за България" и не са обаждай

8

???

преди 4 години

Пише, че не влияе на индивидуалния коефициент, но във формулата за изчисляване на размера на пенсията участват годините стаж. Там включва ли се закупеният стаж или не?

7

Страшна далавера

преди 4 години

Даваш 3-5000 лева да си откупиш годинки стаж за да получаваш 125 еУро пенсия месечно!

6

Анонимен

преди 4 години

Който навремето се е правил на тарикат, сега на стари години ще дава готови пари.

5

Анонимен

преди 4 години

ТАЯ ПРОСТАЩИНА ТРЯБВА ДА СПРЕ!!!!!!!!!!!!ЖЕНИТЕ СЕ ПЕНСИОНИРАТ НА 60 - МЪЖЕТЕ НА 65 И ТОЧКА!СТИГА С ТЕЯ ТОЧКИ , ГОДИНИ И *** МАЙНИ

4

Анонимен

преди 4 години

Искам да знам цикламените на колко се осигуряват? И защо тези в НОИ си раздадоха 400000 лв премий. Шефката вече взема над 5000лв на месец и сигурно още толкова под масата

3

Анонимен

преди 4 години

И нещата пак опират до НОИ, а не до Частните осигурителни фондове.

2

Анонимен

преди 4 години

Сега като ги върнете заради вируса после се чудете отде работа да намерите жалко и смешно е ние които стоим тука да работим какво то доиде а те друго