138

Анонимен

преди 4 години

В допълнение, от юни месец 2019 вече внасяме американска газ, като за месец спестяваме по 15 милиона евро. Ето това се нарича диверсификация, което трябваше да се направи преди 20 години.

137

Noname

преди 4 години

Причина за всяко намаление ще е американския газ, който внасяме и който е ПО-ЕВТИН от прескъпият руски газ. След като руския газ поевтинее с 50% на сто тогава може би цените на двата доставчика ще се изравнятИ на руските *** трябва да се каже, че не следва да подвеждат народа, че тъй като газта от САЩ е по-скъпа за производство, то тая газ ще е по-скъпа за България от руската. Напротив, руската е много по-скъпа за България, нищо, че е по-евтина за производство.

136

К. К.

преди 4 години

А защо "братушките" ни го продават 2 пъти по-скъпо? Знам, защото ни обичат. Обичат парите ни...

135

а

преди 4 години

ако това се случи тогава бих повярвал че наистина има братски славянски дружби и тем подобнимечтиииии.....(като в една реклама)

134

тиква

преди 4 години

това е най великия виц (тип черен хумор) на годината50% ...?наистина ли има наивници вярващи в нещо подобно?по скоро бих повярвал че земята е плосканаивници не се хващайте че е възможно дори 10% отстъпка

133

Скептик

преди 4 години

Предлагам Рушофобите да плащат Двойно. И без това им пълнят касичките и дупенцата. За останалите по Нормална Европейска тарифа

132

Анонимен

преди 4 години

Това " намаление" има някаква заигравка с количеството. Понеже бг консумира около 3 МИЛИАРДА куб.м годишно, а 50% от газта за да го има турски или там както го наричат поток няма да е руска, то 1,5 милиарда куб. м ще си го плати ме пак по 250$ колкото е в момента! ПиАр- а в случая е че договорените 3 мил.куб м ще са реално 1.5 Руснаците винаги са ни драли с цените на горивата като почнеш от газта, минеш през нефта и стигнеш до бензиностанцията

131

Ти да видиш..

преди 4 години

Значи можело...Дали не са ни замислили нещо друго за компенсация ?

130

Анонимен

преди 4 години

131 Класически пример за русколизец еничарин, от къде накъде плямпаш от името на България бе тиккво?Руския газ е ДВОЙНО по- скъп от американския, да си го продават на африканците ако щат, крадците подли!

129

Българин

преди 4 години

Сетили се да ми го намалят ....за лятото. Ние скъпите сметки ги платихме вече!Прах в очите пак!

128

за 119

преди 4 години

"Бог да пазел Америка". Абе, ***, антибългарино. Знаеш ли в България колко ни интересува америка. Затънала в дългове и човешка мизерия.САЩ днес продава с рекет и изнудване и санкции. САЩ са неконкурентноспособни на свободния пазар. Всичко, което успеят да продадат е с класически рекет. Да ти обяснявам ли небългарино защо САЩ ни продава ток на двойна цена. Газта им е мин 30% по-скъпа. Защо ни я продават. А защо я купуваме. *** ли сме. А ядреното им гориво? Стой си у америката.

127

kirasirrav

преди 4 години

дотук добре, а в тази връзка да очакваме ли намаление на нещо в БГ и ако се случи кога?

126

лаком г...

преди 4 години

Руснаците сами са си виновни!Вместо да продават евтино газта,и стабилно да печелят без конкуренция,те по стар комунистически обичай искат да лапат безгранично!После кой ми с.а в гащите!?

125

Анонимен

преди 4 години

Американският втечнен газ се продава в момента под реалната му себестойност, която е някъде 180-190 $/1000 кубика, т. е. се продава на загуба и това не може да продължи вечно. Така че и самите амеериканци изпитват в момента затруднения. Тази борба за пазарите ще продължи около една година, след което нещата ще започнат да се нормализират и цената на газта отново ще мине границата от 200 долара, поне така казват специалистите.

124

турчина

преди 4 години

*** американофилска чебурашка,коя част от въпроса ми не разбра?Оставам с впечатлението че си много проста

123

Анонимен

преди 4 години

Самите руснаци признават ,че американският втечнен газ подбива цената на ,, Газпром"!Русофилиstiцite,са матиран с един ход от Маскве!Язък ви за твърденията за скъпата американска газ,която няма ресурси да конкурира руснаците!

122

Чебурашка

преди 4 години

До Анонимен..... Говняшко Не си ти който ще определя кой е патриот и кой еничарин, ясно ли ти..... Вярно е, че русофилите сте патриоти, ама сте руски патриоти. Български никога не сте били и никога няма да бъдете. Обикновени руски еничари сте. По заповед на Москва сте избили повече българи отколкото са загинали през войните.

121

Анонимен

преди 4 години

Според някой коментари, разбирам, че за цените на газа, че са високи у нас сме си виновни ние, а това, че световните цени на газа били ниски са виновни дотациите на американците, но затова скоро щели да рухнат или фалират. Това ме кара само да се смея на такива измислици. И да поздравя нашите ръководители в далдовидността на диферсификацията и че газопреносната ни мрежа си е изцяло наша, а не чужда собственост дори и без подставени троя.нски ко.не или фирми контролиращи националния ни суверините

120

Анонимен

преди 4 години

Американофилите няма да са доволни. Рекетът със спирането на руския газ и заменянето му с американски скъп газ, се проваля.

119

Анонимен

преди 4 години

До 115 Пикът на американския шистов газ се дължи на това , че американското правителство фактически плаща дотации за разработката на нови находища и вече са изразходвани към 300 млрд долара за тази цел. Обаче това свръхскъпо субсидиране не може да продължи вечно и до една година пазарите ще се нормализират. Ако пък ако цените паднат много, шистивият добив в САЩ направо ще умре, защото ще е на тотална загуба, а руснаците печелят и при цена на газта от 120 $