10

Скептик

преди 4 години

Обясни по-достъпно какво е *** на комуникационната мрежа. Ако можеш да обясниш сложното с прости думи значи си разбирач.

9

Валентин Тодоров

преди 4 години

До Кой бърка?Няма американска конкуренция.В света в момента има само четири компании - Ерикссон ,Хуавей, Нокия и Алкател което произвеждат цялата гама оборудване (хардуер и софтуер) за изграждане на фиксирана или мобилна комуникационна мрежа и нито една от тях не е американска.Американски компании като Сиско ,Оракъл ,Куантум и т.н. произвеждат оборудване предимно за "***" (сърцето, центровете за данни и управление) на споменатите 4 компании.

8

Валентин Тодоров

преди 4 години

Цели мрежи в Западния свят,като например тази на действащата и в България Теленор са изцяло изградени с хардуер и софтуер на Хуавей.Големия проблем даже не е шпионажа,а контрола защото всички дейности по подръжката и ъбгрейдите са изцяло в ръцете на Хуавей.Тоест, тези мрежи практически са извън контрола както на компаниите,които номинално ги притежават,така и на институциите на съответните страни.

7

Кой бърка?

преди 4 години

Да не се окаже, че Тръмпи е бил прав през цялото време. От вчера и един руски експерт - Владислав Ярмак вдига много сърдита пушилка за нарочно оставени уязвимости в чипове на HiSilicon, която е дъщерна фирма на "Хуавей". Дават възможност за злонамерен отдалечен достъп и контрол на устройствата. А "Хуавей" просто отрича нагло - не бяхме ние, нищо подобно няма, а глейте си работата. Поуката е - на никого вяра да нямаш, все ще те прекарат. Май не опира само до нелоялна американска конкуренция.

6

Анонимен

преди 4 години

Джонсън все още се опъва, но реалния лидер на Брексит Фарадж в момента е в Белата къща с Тръмп и е разкритикувал примиера Джонсън за Хуайвей, разговаряли са и за сделката след Брексит! Най-хубаво вероятно и Британия ще изрита китайците

5

Анонимен

преди 4 години

Всеки който ползва устройства на хуавей е предател и работи за путин.

4

Анонимен

преди 4 години

Абе, Днес... Защо не отразите протеста и затворения Орлов мост ? Или са ви наредили да не съобщавате за протести срещу властта ?

3

Bad Company

преди 4 години

Еееееееее, то бива поръчкова статия ама чак толкова!!! То хубаво пишете, англичаните ще допуснат Huawei в изграждането на 5G мрежите ама защо не пишете, че сървърите НЯМА ДА СА КИТАЙСКИ?!?!? Баси тенденциозната статия!

2

Ясно

преди 4 години

Крaварника вече никой не го брои за top.

1

Анонимен

преди 4 години

Джонсън, ако иска споразумение ще трябва да се съгласи с условията на Тръмп иначе сделка няма да има Британия е на зор не САЩ.