20

Анонимен

преди 4 години

Извинете,, но в тази статия има неточности и грешки.Първо - Православната Църква почита ДНЕС ( на 1 Февруари) свети Марк Ефески. Православната Църква почита свети мъченик Трифон на 14 Февруари; почита празника Сретение Господне на 15 Февруари, а хората, носещи имената Симеон ( мъжко име) и Анна ( женско име) празнуват своя имен ден на 16 Февруари! Има и една подробност - Васил Иванов Кунчев ( Бог да го прости ) е починал на 18 Февруари - три дни СЛЕД Празника Сретение Господне по СТАР СТИЛ!!!

19

11

преди 4 години

Кат е на 14-ти, закво го пишете днес? Абе не *** занимавайте с глупости ве!

18

дрът пенсионер

преди 4 години

И аз наседемнадесет години лекувах млади булки

17

Хан Тервел

преди 4 години

Св. вкмч. Трифон се празнува на 14 февруари...днес празнуват гейове и комунисти които смениха календара.

16

noFreeman

преди 4 години

на 14-ти не е днес... днес + утре е деня на джендърите!!!

15

Анонимен

преди 4 години

Значи да ви кажа един трик. За да избегнете *** и женски празници, на жената се казва: Трифон зарезан се празнува на 2ри и на 14ти...по този начин се избягват недоразумения, като защо не ме изведеш някъде и подобни безмислици. Виж за 8-ми март вече няма прошка!

14

Анонимен

преди 4 години

Ние европейците празнуваме Валантайнс дей

13

ПроСоТо

преди 4 години

за да угодим на новите си чорбаджии,изтрихме "Трифон зарезан" от календара ,за да турим на негово място никога не съществуващщия в историята ни "св. Валентин-ден на влюбените"....както подменихме робството с "присъствие",както подменяме звучната Вазова реч със сухарското съвременно словослагателство,както подменихме ролята и значението на семейството,както подменихме моралните ценности,както се наведохме по стар "тертип" на новите си вече господари...и така до безкрай..

12

Анонимен

преди 4 години

"По много стар български обичай Трифон Зарезан се празнува на 14 февруари."============================Вярвам, че Трифон Зарезан е по нашите земи още преди тук да дойдат българите.Трифон Зарезан е северният, славянски брат на Бакхус. Разбира се, че на 14 февруари.

11

Анонимен

преди 4 години

По много стар български обичай Трифон Зарезан се празнува на 14 февруари.

10

Анонимен

преди 4 години

Утре е празника наПендалите. Защо не ги поздравявате ?

9

Shark

преди 4 години

Трифон Зарезан е на 14.02!

8

Анонимен

преди 4 години

Е, какво пречи празникът на любителите на хубавото винце да бъде отбелязан по домашному, а също и в компании и по стар, и по нов стил?Който има лози, нека да си ги зареже на 14-и.

7

Честит да е!

преди 4 години

Честито на всички Трифоновци, а също и на всичкилозари,градинари,кръчмари,соколарии най-вече - на всички ПИЯНДУРИ !!!!!!!!!!!!!!!! :)))))))Да са живи и здрави и да си честитим този празник в продължение на много, много години занапред!

6

Анонимен

преди 4 години

Както и да го погледнеш, Трифон Зарезан е на 14ти! След смяната на календара в България има празници, които на практика са лишени от историческото им съдържание, защото е изгубена календарната връзка със събитията, които са ги породили. Друг е въпроса, че по някакъв грозен начин се налагат чужди празници като Св. Валентин...

5

Анонимен

преди 4 години

На 14-ти е, никой няма да си зареже лозата на 1-ви.

4

Анонимен

преди 4 години

До Един от Северозападато в северозапада още не знаят за новия календар, при тях е още римския...

3

Анонимен

преди 4 години

Тоз акъл има ли да излива хубавото вино в снега?! )

2

Един от Северозапада

преди 4 години

От както се помня, Трифон Зарезан е на 14-ти.....

1

Винарка

преди 4 години

Това не е ли св.валентин по стар стил?