20

Ot

преди 4 години

Boklucite kak stava.

19

Drobowe beli

преди 4 години

Trudno se wystanowqwat.

18

Анонимен

преди 4 години

Най-великите учени на 20 век са пушили, а тези от 19ти са било на опиати. Джордж Вашингтон е пушил марихуана (тогава никой не го е смятал за грях) и други работи, а всичките му зъби са били от дърво. ------- Да де, ама нали не си мислиш, че като пушиш цигари с филтър и фосфорни ивици, ше изобретиш лекарство против рак... Навремето са пушили, защото още не се е знаела връзката между пушенето и болестите.

17

Анонимен

преди 4 години

Само за 3-4 седмици ще изплювате всичката че../рнилка от дробовете, а след 6 месеца си дишате свободно. Отказването на цигарите е едно от най-правилните решения в живота ми, преди това бях пушил 18 години плътно, от 16-годишен ***. Лошото е, че мръсният въздух от колите няма как да се махне.

16

до Чочо

преди 4 години

ВСИЧКИ, на които им се налага да вземат правилни решения в трудни и екстремни ситуации, ПУШАТ...

15

Очен Еследовател

преди 4 години

Белите дробове се възстановяват след отказ от пушене ...... но им трябват няколко .... приблизително 100 години за да станат бели и здрави като на непушач.

14

===

преди 4 години

Белите дробове се очистват, но мозъка си остава с повишена чувствителност и един ден на стари години бившите пушачи не понасят много миризми, които на непушил никога човек не правят впечатление. Всичко това е заради наличието на филм от катран в трахеята и белите дробове на пушачите- заради него организма е изгражда по-чувствителна система за защита, която си остава такава и след отказ от пушене.

13

Чочо

преди 4 години

Някои хора определят други като много интелигентни , само ,че когато разбера , че са пушачи това определение за тях моментално отпада и влизат в графата силно безотговорни . Да се стремиш умишлено да увреждаш най-скъпото което имаш - здравето си , не е ли това безумие ? Не е интелигентен този , който е натрупал безброй знания в главата си и ги изстрелва като калашников , а този , който може да вземе най-правилните решения в трудни и екстремни ситуации

12

???

преди 4 години

Колко години ще трябват за възстановяване като това на белия дроб, но на България от 10 години управление на ГЕРБ?

11

Анонимен

преди 4 години

Клетките са си същите, въпроса е, че л.йната от белите дробове излизат за около 5 години. Но подобрение настъпва още след третия месец. Цялата гадост трябва да се изкашля или обсорбира и изхвърли от отганизма. На петата година дробчетата стават като нови.

10

Доко

преди 4 години

Възстановяването е половинчато. Част от уврежданията са трайни и необратими. Възстановената тъкан няма качествата на неувредената такава. Също така повечето катран дробовете го изхвърлят с отхрачване, но малка част се капсулира в тях и остава там до края на живота. Никакво делене на клетките не може да промени тези увреждания.

9

х

преди 4 години

отказах ги преди 3-4 месеца, няма такъв кеф и свеж въздух, не че съм пушил кой знае колко - кутия отиваше за 3 денапрепоръчвам ви спрете, и за вас и за другите около вас, и да направите мръсно на тютюневите компании

8

Анонимен

преди 4 години

Погледни... абе балъци, кво под всяка статия почвате пак ГЕРБ, БСП, комунизъм и демокрация да обсъждате.. Само таксиджии пишат тука, дето само политика им е в устата

7

анонимен

преди 4 години

Поне 10 години трябва да минат , за да се възстановят белите дробове .

6

До реалист 6

преди 4 години

Говори се че в началото на комунизма е био зле за 45 години обаче нещата са се развили и в края на комунизма вече сме имали развита икономика, после идва борческия капитализъм и нещата пак се сриват, но си прав няма шанс да се оправим за 45 години капитализъм.

5

Реалист

преди 4 години

А Български кога ще се възстанови от 45 години комунизъм, дано не трябват 45 години Бойкови усилия, за да заживеем като нормални хора.....

4

до 4

преди 4 години

Абсолютно си прав, освен в частта за невронните клетки. И мен са ме учили в училище, че невроните не се регенерират, но проучвания в последните години показват, че се възстановяват чрез процес, наречен "неврогенеза", дори и след сериозни мозъчни травми. Възстановяването, обаче, е много дълъг процес.

3

Анонимен

преди 4 години

Периода за пълна подмяна на клетките е 7 години изключение правят невроните клетки, това ние в България го учим още в училище, а бях ученик отдавна, а някои западни учени го научават сега.

2

Фин

преди 4 години

Това съм го чувал дори преди 30г. Не знам защо е новина.

1

Анонимен

преди 4 години

До ЧовекаНормално е че не вярваш Песимизмът и черногледството са най-ярките черти в характера на Бай ***