41

Анонимен

преди 4 години

Министърът отговерен за БОЛНИТЕ,казава че трябвало да има ПО-ГОЛЯМ КОНТРОЛ ВЪРХУ БОЛНИЧНИТЕ ..??????? -А контролът върху болните на кой ще го прехвърлите? На китайският Здравен Министър ? Сега не му е до вас.

40

Неграмотност

преди 4 години

За съжаление голяма част от хората се превърнаха в стадо, на което лесно се внушава всякакви лъжи, стадо с промити мозъци. Доста често се използва правилото Разделяй и владей. Частен сектор срещу държавен сектор, програмистите срещу останалите, учителите срещу останалите, здравните работници срещу останалите, пушачи срещу непушачи, семействата на деца с увреждания срещу останалите и т.н. Сега и с болничните пак същото. Важното е да сме разделени, а не заедно срещу мафията.

39

Неграмотност

преди 4 години

Тук говорим за болничните като част от осигуровките. Какви деца и пенсионери с болнични листове сънуваш? И да всичко е взаимосвързано. Примерно откъде идват парите на частника? Идват от другите хора, които му купуват стоката или услугата, а тази стока или услуга е от труда на работещите за този частник, вкл. и той самият, ако работи. За да има условия да работи, частника също си плаща и за това са данъците и осигуровките. Без тях отиваме на стоково-разменна търговия или правото на по-силния.

38

Неграмотност

преди 4 години

Така ЦИФРАТА става доста по-голяма -Коя цифра става по-голяма?Цифрите, които използваме са 10: 0,1,....8,9. Коя от тях става по-голяма? Разликата между цифра и число се учи в първи клас, но стадото дали завършило първи клас?

37

Анонимен

преди 4 години

до36Тия отчети на НОИ са направени за да заблуждават такива като теб-стадото.Има значение къде работи човек особено ако този човек внася вноските и няма работодател,а сам си е такъв!Заблуда е,че държавния сектор е толкова малък,защото там държавата осигурява и два и половина милиона пенсионери,всички деца до 18г,студенти.Така цифрата става доста по-голяма,не осигурява само държавните служители.А относно укриването на данъци,рядко такива с регистрирани фирми го правят.Е има,но се затяга примката

36

Тъп

преди 4 години

На държавните заплатата е от бюджета.Т.е. от вноските на частника.Болничният им е от вноските за "здраве" на частника.От къде взима "държавата" за осигуровки за държавните?Пак от бюджета-частника.Кой ползва най много болнични?Някой по умен да обясни.

35

Анонимен

преди 4 години

Ох, тази противна и тупа скрофа, която не заслужава дори 500 лева заплата тръгнала да казва какво трябва и какво не трябва

34

До 33

преди 4 години

Има редовни отчети на НОИ за приходите и разходите. Чети и не пиши неумнотии! Дали човек работи в частния или държавния сектор, няма значение - има си работодател, човека се труди и си поучава възнаграждението. Разликата е, че сега в частния сектор половината доходи се укриват и върху тях не се плащат данъци и осигуровки, докато в държавния сектор се плащат, но в държавния сектор работят в пъти по-малко хора.

33

+++

преди 4 години

С тези 100% плащане на осигуровките работодателя, най-много бяха прецакани държавните служители, защото при тях има и по-ниски суми на плащания на база на осигуровките - след време пенсиите им, но и сега разните обезщетения, вкл. болничните. Вместо за 30 дни болнични да получат примерно 600 лева, както е при останалите, които взимат същата нетна заплата, държавните служители ще получат примерно 517 лева болнични. После вместо примерно 500 лева пенсия, държавните случители ще имат 431 лева пенсия

32

+++

преди 4 години

С осигуровките и болничните на държавните случжители наистина има проблем но не този с който много промити мозъци ни занимават. Проблемът е, че когато държавата им намали заплатите и им пое на 100% осигуровките, а не само 60%, както е при останалите в България, всички ние бяхме прецакани, а най-много държавните служители. Всички ние, защото върху по-ниска заплата се плащат по-малки осигуровки и постъпленията в НОИ са по-малки, а най-много държавните служители, защото при тях има и по-ниски суми

31

Анонимен

преди 4 години

до 32Реални пари внася частника в тази държава промит мозък!!!!Без вноски спират всички разрешителни,лицензи и т.н.!Само частника внася за да може да се труди!Държавата по документи''уж'' внася за всеки държавен,служител,пенсионер и дете,обаче реалните пари са мнооого по-малко.Това обаче няма как да лъсне освен ако на всеки когото държавата ''осигурява'' не ги дава!А той получавайки ги да ги внася по ЕГН ЛИЧНО!!!Чак тогава ще се види колко внася реални пари държавата и колко частника!''Умнико''

30

Анонимен

преди 4 години

Средно на един работещ, болничните дни в частния сектор са с 40% повече в сравнение с държавния сектор, но болничните листове в държавния сектор са с 10% повече, пак средно на един работещ. Какъв е процентът на фалшивите болнични, един бог знае, но примерно 1 от 1000 или от 10000 болнични листа, може и да е фалшив и по принцип от кратките болнични, т.е. като брой дни фалшивите са символичен процент от болничните.

29

Анонимен

преди 4 години

Нали дадоха статистика за болничните. Ккави ги приказва тази? Болничните според тяхната статистика растяли заради дългите болнични взимани предимно в частния сектор. В държавния сектор взимали повече кратки болнични от 1, 2 и 3 дни, но и в частния сектор си ги взимат. Тази не помни какви данни изнесоха по въпроса.

28

Статистиката

преди 4 години

Като брой дни най-много болнични средно на човек се взимат в частния сектор, но като брой болнични листове на човек се взимат най-много в държавния сектор. Казано по друг начин, ако в държавния сектор взимат 3 болнични листа по 2 дни и 1 болничен за 30 дни - общо 4 болнични листа за 36 дни, в частния сектор взимат 1 болничен за 2 дни и 2 болнични за по 30 дни - общо 3 болнични листа за 62 дни.

27

Анонимен

преди 4 години

Имаме си работа с рептилче при това доста злобно!

26

Анонимен

преди 4 години

Най-много болнични ползват държавните служители,а най-големия длъжник е държавата,удържа им ги вноските,но не ги внася!Затова не им ги изплаща и да си ги внасят сами,за да не се види как държавата внася много по-малко от колкото е нужно!!!!

25

Бачо Илия

преди 4 години

До Анонимен ТОЙ за това я сложи на този пост, да забатачи проблемите, не да ги оправи.

24

гОСТ

преди 4 години

Нали констатирахте кой си взима болнични! Държавните чиновници! Тях контролирайте , а е не хората работещи в частния сектор. Вие управляващите явно искате хората да влизат в болници и да теглите още пари от там?! плащам всеки месец един куп пари за осигуровки и накрая получавам същото , което получава един тъмно з-е-л-е-н

23

Чукундур

преди 4 години

На бг чорбаджиите не щат да дават пари.Първите 3 дни ги плаща работодателя.Искат само да лапат.Ама пари за луксозни коли и елитни ку,р,в,и имат.Тва е.Кой не му изнася пътя,раницата,и границата.

22

Чукундур

преди 4 години

На бг чорбаджиите не щат да дават пари.Първите 3 дни ги плаща работодателя.Искат само да лапат.Ама пари за луксозни коли и елитни *** имат.Тва е.Кой не му изнася пътя,раницата,и границата.