75

Анонимен

преди 4 години

цял живот пестя топлото зимата, за да остават пари и за останалите сметки... вишист съм, работя си по специалността, пак да дойде оня Симеонов да ми брои цигарите...

74

Отговарям

преди 4 години

До питамНе съм ЦвъЦвъНа синаНа дъщерятаВилата - наследственаИ два пъти си смених жилището за тези над 20 години, през 2000 и през 2018 - продавам старото, за да платя следващото. Доволен ли си? Ще се правиш ли още на интересен?

73

Питам

преди 4 години

До Анонимен 70 Шест различни жилища ...! Цветане , ти ли си ?

72

Пробвал всичко

преди 4 години

Санировка-дограма,изолация,уреди-всичко един път.Сметка-всеки месец.Години наред.Как е по-изгодно???Даже заемът си заслужава-на годишна база-заем 5-6% лихва-сметки-6 месеца-сезон минус 50%,за година минус 25%.

71

Един от Северозапада

преди 4 години

До В тока е истината Общо130 хиляди, според теб.Ако едно семейство с 2 деца и работещи родители имат доход от 2000 лемва месечно, което е далеч над средното за извън голямите градове, реши да спестява едната заплата , за да купи и санира, колко години ще са му нужни за това? И какво да прави до тогава? Системата в държавата е сбъркана тотално, и всеки се спестява кой както може, за това в София не се диша тази зима.10 години и 8 месеца спестявания ... А до тогава? Иначе-звучи перфектно, но....

70

Анонимен

преди 4 години

Над 90% oт тези с къщи дето се топлят на ток, крадат ток. Принципно климатикът има много недостатъци и аз лично го ползвам за отопление само в аварийни ситуации, а климатици имам от 1998 година в шест различни жилища. Климатик за отопление през зимата става за сграда с парно, когато парното е стоплило цялата сграда. Тогава с климатик може да добавиш градуси.

69

В тока е истината

преди 4 години

До Един от СеверозападаКъщата е в Благоевград купих я за 65 хиляди и още толкова съм хвърлил за ремонт.Не съм теглил кредити просто съм пестил от заплата.

68

Един от Северозапада

преди 4 години

До В тока е истината.и защо спираш климатиците март? Моите са включени целогодишно....

67

Един от Северозапада

преди 4 години

До В тока е истината.Да приемем, че това, което казваш, е истина. Тогава имам само два въпроса: 1. Колко ти струваше изолацията отвън и отвътре, немската дограма , климатиците/дйствително най-добрите на рпазара в момента/, бойлерите, майсторите за всичко това?За 90 квадрата къща? 2.Как средния бъргарин, работещ за под 1000 лева, да си позволи това, без и внуците му да задлъжнеят към някоя банка? За пенсионерите с 300 лева пенсия няма да питам.

66

Мъндьо

преди 4 години

До сф''кам бет ту вилидж !!!''- Ам'чи туй на ингилизки ли го хортуваш?!

65

тъй де

преди 4 години

До В тока е истината.Ако само половината ток се отчита от електромера, най-вероятно си прав.

64

В тока е истината.

преди 4 години

До Един от СеверозападаПич като незнаеш не пиши..Трите климатица са А +++ хиперинветорни Митцубиши по 1 киловат бойлера е А + и винаги е на 65 градуса.Къщата е санирана отвън и вътре с шест камерна немска дограма троен стъклопакет.Клематиците са винаги на 25 градуса пускам ги ноември март ги спирам.

63

Радул Мисирков

преди 4 години

До Анонимен 61Ако си от голомъдите тийнейджъри, как да знаеш нещо такова като си бил в мадан тогава!

62

Вашият Премиер

преди 4 години

До ФактВиждаш ли, осигурил съм ти да останат едни 120-30 лева за леб и кисело млЕко!

61

Анонимен

преди 4 години

факте, не си измисляй, момче. Никой не се връзва, само се излагате.

60

Анонимен

преди 4 години

един северозападнал, много ти е ниска летвата, момче.

59

Факт

преди 4 години

Малко факти1980-1989 сметки през зимата за двустайна панелна в София от 68 квадрата, за парно и топла вида беше 12 лева, за ток 6 лева, за вода 80 ст, за телефон 1 лев при заплати 200-400 лева. За декември 2019 година ново строителство апартамент от 136 квадрата, за топла вода 70 лева, за парно 350 лева (25 градуса в жилището), за ток 80 лева, за вода 26 лева, за телефон 60 лева. Медианна средна заплата - 750 лева.

58

Един от Северозапада

преди 4 години

До човека, предлагащ да си бере всеки дърва, ако има собствена гора. Приятелю, нещо или послъгваш, или не си осведомен. Даже и да имаш собствена гора сега, не можеш да отсечеш легално едно дърво, сам. Трябва да преминеш по дълга административна верига, за да стигнеш до разрешението лицензирана фирма да сече дървата в собствената ти гора, и да ти ги продава. Такива са законите на Баце, сега. Могат да сечат в гората безнаказано сега само ц-и-г -а-н-и-т-е, основния електорат на Баце.

57

Един от Северозапада

преди 4 години

До немски бойлер Ще си позволя да продължа мисълта ти-а българското производство е много енергоемко??? И това, при положение, че там, където все пак има производство, тое със същото оборудване, както в западните заводи? Отдавна българското машиностроене , което произвеждаше оборудване е ликвидирано, и всичко внасяме отвън, включително и оборудването.Как тогава, еденица продукция , произведена със същите машини и технологии тук е по-скъпа и енергоемка? Връзват ни с паяжина май????

56

Един от Северозапада

преди 4 години

"150 лева ток за бойлер...ти добре ли си ? Три климатика 12-тки + един голям и малък бойлер които работят денонощно съм платил 130 лева 90 квадрата санирана къща"---Много послъгваш, колега.Само за трите климатика сметката ще ти е 150 лева минимум, доказано, имам го същия. Отделно за бойлери, телевизор, ел лампи, битови уреди.Това, което казващш е възможно, при положение че си абсолютно сам в къщата, климатиците на 18градуса + а бойлерите на 40градуса + и къпане и миене съдове веднъж седмичн