15

123

преди 4 години

След като получават детски на 13 ,значи са възрастни.Ако са деца и незрели до 18 да се спрат всички помощи и детски за развъждането им.Докато има двоен стандарт така ще е.

14

Пижо

преди 4 години

Какво означава "разумно и балансирано" да се увеличат наказанията или наказанията да останат по-леки?! Става дума за тежки криминални престъпления! За убийства! За изнасилвания,изтезания и убийства! За ***, които вече имат присъди, някои - за убийство! Как да не иска бащата на Андреа по-висока присъда за ци га нин, който му остава месец до 18 г.!? Точно това иска човекът! Убил - в затвора до живот!

13

Анонимен

преди 4 години

Преди време пребил човек, малък бил и му се разминало. Решил, че може да прави всичко. Сега му се доискало секс - изнасилил и понеже момичето се съпротивлявало - го пребил и убил. Като излезе след 3-4 години, що да спре! До това води безнаказаността! Малки или не - за жестоко престъпление да се съдят като възрастни. Що махнаха ТВУ-тата. Да се пищовят такива както си искат! В Русия такива ги пращат в колонии, за Щатите да не говорим. Тук ревем за правата им и си ги дондуркаме. Докато не ни избият

12

Някои НПО-та

преди 4 години

ореваха света, за да ни изнудят да зачитаме традициите на определен етнос, които са били актуални още преди Ранното средновековие и са били съобразени с физическото узряване на човека в други географски региони.Затова властимащите търпят "сватби" и раждания на 11-12-годишни,при които женихът е на 13 г.Значи 12-13-годишните от този етнос са вече достатъчно зрели, за да поемат най-важната отговорност - родителската, но когато извършат зверско престъпление, трябва да ги считаме за крехки деца?!

11

Shark

преди 4 години

Абе няма такива неща бе. Връщане на смъртната присъда при предумишлено убийство. Няма пълнолетни няма непълнолетни. За други престъпления може да има някаква разлика, но за убиЙство - КАТГОРИЧНО НЕ! СМЪРТНО НАКАЗАНИЕ, ЗЪБ ЗА ЗЪБ, ОКО ЗА ОКО, КАЗАНО Е В СТАРИЯ ЗАВЕТ, КОЙТО Е ИСТИНСКИЯТ.

10

Анонимен

преди 4 години

Значи, ако си на 18 години и 1 ден, може и да те осъдят до живот, ноако си на 17 години и 11 месеца, за същото престъпление може да получиш 5 г.?!Защото не си чак толкова зрял физически и психически, колкото ще бъдешслед 1 месец!Защо ли в САЩ съдят и осъждат по по-друг начин?

9

Анонимен

преди 4 години

Случая от Галиче - изнасилване, обир и убийство. Във ФАЩ това си е доживотна, в Русия също. В Китай ще го изкарат на Тян ън мън и ще пратят касова бележка за патрон на родителите му. В България - "трябва да сме умерени"Пълни тъпотии!

8

Българин

преди 4 години

В днешно време децата съзряват много по-рано, отколкото преди 1 или 2 века. Затова пълнолетието трябва вече да започва от 16-годишна възраст и оттогава да си носят пълната отговорност за всичко, което правят. Помислете малко и ще видите, че това се отнася не само за престъпленията, а и за женитби, секс, избори, работа и т.н

7

ХА-ХА-ХА !

преди 4 години

Всеки непълнолетен убиец - хелекторат на ГЕРБ.

6

Анонимен

преди 4 години

Тези хора са прависти,а не разбират нещо елементарно!Правото защитава себе си,започнат ли разни съображения,то отива на кино!И вече не е право,а политика!

5

Анонимен

преди 4 години

12 години затвор, след това вътрешна присъда за още 12 години. Има начини. Но много бързо се поправят след 2-3 години и ги пускат да работят и живеят на свобода.

4

Анонимен

преди 4 години

На госпожа светла, ако прережат гърлото на детето и ....дали пак така ще се застъпва за малолетните престъпници

3

Анонимен

преди 4 години

Ако има детски мозък няма да му дойде в главата да убие някой така зверски. Щеше да си играе на лимки и колички.Факта че е го е направил умишлено със жестокост изнасилване грабеж и т н означава че не е дете и трябва да е съден като възрастен

2

Гражданин

преди 4 години

Ами докато госпда и госпожите адвокати и съдии се натуткат колко по-леки да са наказа нията за непълнолетните то същите тия " психически и физически неукрапнали " подрастващи с още по-голям успех ще крадат,убиват,изнасилват нашите деца.Остава адвокат Марковски да ги покани на кафе и кротко да им разяснява как по-леко трябва да убиват и изнасилват,че да може той и такива като него да ги защитават и да доказ ват,че тия закононарушители не са направили нищо лошо,ами така,де...само убили?!

1

Анонимен

преди 4 години

Фрийман излезе след 8 години затвор от 16 години.Днес не излежават пълните си присъди, менте експертите искат още по-големи присъди. Нека менте експертите първо да поискат да се излежава пълната присъда и да не ги пускат на свобода да работят от общежитието след 2-3 години. Присъдите са достатъчно тежки, ако се излежават, а не се изживяват на свобода, както е днес.Няма да се връщаме към Средновековието, както съветват тези менте експерти.