19

Анонимен

преди 4 години

Всички европейски статистики показват, че българската нация е най-болната и бедната, бизнесът е най-експлоатират работниците, властта е най-корумпирана. Европейските препоръки са, да се намалява експлоатацията, да се увеличават доходите, да се намалява социалното неравенство, да се вкарват в затвора корумпирани бизнесмени.Болничните и отпуските трябва да се увеличават, за да намалява експлоатацията, да се подобрява почивката и здравето на българската нация.

18

Контрол да, но

преди 4 години

Защо Само за работниците и служителите? Да се започне по правилния ред- контрол върху работодателите и роднините им, назначени фиктивно-първо и основно върху счетоводството и дори личното им богатство и начин на живот във вечни екскурзии и.. Истината ще лъсне.

17

феодализъм

преди 4 години

Какви облаги за сметка на работодателя, бе? Какво се е облагодетелствал работника от шефа? Големи заплати ли давате, извънредния труд ли заплащате, почивните дни ги направихте работни, платен и неплатен отпуск давате, ако си искате и когато си искате, заплати изплащате, когато си искате, нямаме право да се разболяваме, искате да работим през регламентираните почивки и още, и още... Синдикатите с вас, Инспекцията по труда с вас, държавата с вас, отнехте ни всички права... Какви облаги???

16

Анонимен

преди 4 години

През 2009 година се видя, че дебеловратите демократи карат работниците си да си взимат фалшиви болнични и затова промениха правилата и първите три дни от болничните започнаха да ги плащат работодателите. Някои имат много къса памет - само десетина години минаха от тогава.

15

Анонимен

преди 4 години

Това предложение трябва да подсети дебеловратите демократи-работодатели, че няма смисъл да назначават пушачи на работа, които пропиляват голяма част от работното си време в пушене на цигари.

14

Факт

преди 4 години

До 10 ВанкатаСпоред статистиката най-много КРАТКИ болнични използват изброените от теб военни, учители и т.н. Според статистиката в частния сектор средно на човек се ползват общо с близо 40% повече дни болнични в сравнение с държавния сектор. Един въпрос към теб: Кои болнични са повече?1/ 8 болнични листа за по 3 дни2/ 2 болнични листа за по 30 дни

13

Анонимен

преди 4 години

Вода за 13 стотинки. За другите - 3 лева.

12

Nona

преди 4 години

До Анонимен 2 Асоциация на индустриалния капитал в България

11

Вълнаро

преди 4 години

Потребител Факт, нищо не каза! Аз пуша, но не за сметка на работата ми. Пуша, когато може и на спокойствие. И аз мога да кажа "на непушачите само ядене им е в главата и само мислят какво ще обядват", нали? А иначе самото предложение е фарс, по-съгласен съм да има законова рамка работодателите по преценка да могат да намаляват отпуската на пушачите, защото е истина,че някои прекаляват с почивчиците.

10

Ванката

преди 4 години

Ако това пък стане задължително, някой замисля ли се, че работодателят няма да иска да назначава непушачи, защото 10 непушача ще му струват 1 месечна заплата + осигуровки.

9

Ванката

преди 4 години

До Анонимен 9В грешка си - най-много болнични (според статистиката) ползват военни, държавна администрация и учители - в този ред. И чак на опашката са служители в частни фирми. Естествено, има и частници, натискащи работниците, но на фона на общото, са пренебрежимо малко. Не така стоят нещата с кухи фирми, които не плащат осигуровки, а само начисляват и ползват ресурс с фиктивни болнични.

8

Анонимен

преди 4 години

Фалшивите болнични са много малко и не са проблем. Тях ги има само в частния сектор по две причини. Първата е, че когато няма работа дебеловратите демократи-работодатели пращат работниците си да си взимат фалшиви болнични, за да не им плащат те. Втората причина е, че дебеловратите демократи трудно пускат работниците си в отпуск и на работника му се налага да потърси друг начин, за да не ходи на работа, когато му се налага. В държавният сектор няма такива проблеми и хората просто излизат в отпуск

7

Факт

преди 4 години

Това са опити за отвличане на вниманието от реалните проблеми, на първо място мизерното заплащане. Вярно е, че около 20-25% от работното време на пушача се използва за пушене. По принцип пушачът работи по-лошо от непушача, защото по-малко се концентрира - пушачът винаги мисли и за цигарата си. Всеки може да каже аз съм пушач/непушач и върша два пъти повече работа от непушача/пушача, но реалността е,че пушачът работи по-малко. Фалшивите болнични се взимат само в частния сектор по обясними причини

6

Анонимен

преди 4 години

То само в България се разделят нората на пушачи и непушачи !Аз предшагам пушачите да работят по малко с един ден в седмицата !Защото плащат данък Акциз на Държавата !Пъх акцизните стоки са цигарите и алкохпла !Тоя данък малко ли е на. Държавата питам !Закво го плащам ?

5

Николай

преди 4 години

Здравейте, Чета как се пишат коментари и т.н Аз съм пушач и смея да твърдя, че върша доста повече работа от непушачите (има доста фирми, които дават по- висока заплата на непушачите), така че не откривайте топлата вода.Стига с тези "фишек "новини!

4

Анонимен

преди 4 години

И бизнеса ни е псевдо,като държавата - да ти е кеф като фалира.

3

Анонимен

преди 4 години

Фалшивите болнични са от бюджетните не от обикновените работници.Поне казвайте истината.

2

Анонимен

преди 4 години

Поне веднъж в текста трябва да напишете пълното име, което се крие зад това АИКБ. Как да позная какво е това?

1

Анонимен

преди 4 години

Лесно се предлагат заплати по 400 800 лв трудно е да предложите по 2000 лв и пенсиите които давате са под 200 лв давайте като в Румъния Гърция и тнт до 10 20 години ще си останете само олигарсите