25

Батакa

преди 4 години

В нормалните държави касовия БОН не е задължителен,касиера пита дали иска клиента.Касовия бон е гарант ако купиш ел.техника.Тука за 1 бон затварят магазина,простотията е е ГОЛЯМА никъде ги няма тези диктатури.Целта е да се смаже малкия бизнес,няма да останат хора спокойно ще бъде ЦАРУВАНЕТО НА ГЕРБ.Форума веднага мишоците злобеят пак да фалирате зависта и злобата няма ИЗМЕРЕНИЕ.

24

Изряден данъкоплатец

преди 4 години

Ей,много реване бре!Ако работехте на светло ,нямаше да се вайкате сега.Дойде време да си платите гяволъка ,то не бяха почивки,то не бяха коли ,то къщи ,апартаменти,вили .Ха сега ,като излезете на светло да видим ,защо работника плащаше всички налози а вие свободните неработещи бизнесменчета,укривахте доходи,за да се ширите!

23

дон кихот

преди 4 години

Плащането с карта също изисква фискален бон?!? Не е ли като плащане по банка,аджеба.

22

дон кихот

преди 4 години

Парите са като река, текат където им е най лесно да минат. Където е трудно и нанагорно, не минават. България само нанагорнища. Много ви здраве господа депутати. Вие един ден трудов стаж на нормална работа нямата , решавате съдбите на милиони. По възрастните търговци които едва свързват двата края, ще закриват. Никъде в света няма такова малоумие. Юе купувам цял месец и за всяка покупка отделна фактура, а не в края на месеца една сборна за всичко изписано от скалада?!?! Луди ли сте вие?

21

ДГД

преди 4 години

Мда, тъкмо започвам дребен бизнес онлайн. Ще си купя / вляза под режима на СУБТО на кукуво лято. ПС. Никъде не е казано, че трябва да имаш електронен магазин за продаваш онлайн. Но на *** калинки как да обяснишППС. Убеден съм, че фирмите за касови апарати най-здраво ще го отнесат. Половината фирми като започнат да се разплащат по банков път....

20

Дг

преди 4 години

Аз ще закривам. Не защото нещо крия! Имам доста стаж, и реших една-две години да не наливам повече в тази държава! "Бизнес" и без това ми е трудно да правя, само си плащам да не съм безработен. Ай мерси вече, оказах се от търпеливите. Време е за бунт!

19

Окото

преди 4 години

"По груби сметки на бизнеса обаче инвестициите в подмяна на фискални устройства и компютърни програми ще надхвърлят половин милиард лева"Одорените 500+ програми от НАП сигурно са на не повече от 20 реални собственици. Попитали са ги колко ще ви струва да направите това? Отг.: "Около 500 000 лв."Хайде нека е 1 млн.От приход 500 000 000 за софтуер и апарати да извадим реалния разход и да видим колко се дели горе по върховете

18

Ал Бънди

преди 4 години

Промените в Наредба-18(Недоразумение-18) имат една-едничка прозрачна цел.Герберухите ВлаТко Уплаха, МенТа и сие отбор калинки трябва(и вече го правят) да затрият дребния бизнес в България.Който е в кома, а те го млатят с лопата по главата и му крещят:"Ти си престъпник!Дай пари!"Всичко това е в полза на родните олигарси от "правилния'' едър бизнес, които редовно плачат, че нямало кой да им работи.Целта е-Всички ''дребни'' предприемачи да се хванат при олигарсите и да и им бачкат за 500 лв!

17

Лисан

преди 4 години

Боко беше докаран на власт от германски фондации. Какви са повечето търговски вериги в България? Германски! Боко връща услугата, унищожава дребния и средния бизнес, за да разчисти терена за германския бизнес! Оставка и съд за националния предател Боко !

16

Възмутен

преди 4 години

На всеки политик и всеки имащ достъп до разпределението на обществени средства да бъдат имплантирани камера и микрофон между очите ! Ще го наречем софтуер за контролиране кражбите на администрацията от обществото ! Срок до 31/12/2020 / . очаквани постъпления около 10 милиарда на година в хазната на България

15

НЯМА ДА КРАДЪТ

преди 4 години

ИЗЛИЗАТ ЗАЩОТО НЯМА ДА МОГАТ ДА КРАДЪТ !!! КЪДЕ ДРЕМАХТЕ ДО СЕГА "ТЪРГОВЦИ" ДАЛАВЕРДЖИИ ЧЕ НЕ СЕ ПОДГОТВИХТЕ !!! НАКРАЯ И ВИЕ ДА СИ ПЛАЩАТЕ ДАНЪЦИТЕ КАТО ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА НЕ ДА КРИЕТЕ !!!!

14

Анонимен

преди 4 години

За да заработи тази наредба е необходим 6 месечен гратисен период през който да бъдат изгладени всички недоразумения между МФ и дребния и среден бизнес. Не може в 21 век да връщате хората да пишат фактури на ръка и да ползват тефтери. В самата наредба има такива глупости които натоварват отново бизнеса да води някои видове сторна на ръка, защото някоя калинка не е разбрала за какво става въпрос. Наредбата не разрешава да се пишат фактури на Еxcel, но разрешава да се пишат на Word. Малоумство.

13

Анонимен

преди 4 години

Оставете ГЕРБ да се накeн3ат на 3 февруари понеделник, така по-лесно ще бъдат изринати от властта.

12

Минувач

преди 4 години

Видими резултати от дейността на калинките.

11

ГРОБАР

преди 4 години

Всичко ще си остане постарому, олигарсите и управляващите *** в едни ***! :(((

10

Някой си

преди 4 години

Тази наредба е направена за да бъде унищожен дребният бизнес.ГЕРБ убиват бизнеса.

9

Анонимен

преди 4 години

Наредба 18 е сътворена от алчни калинки, без образование било поради мързел, било поради тъпoтa.

8

Анонимен

преди 4 години

Поредната каша сътворена от управляващите

7

цб

преди 4 години

за тази недомислена наредба няма думи. връщат и съвестните фирми и данъкоплатци в ерата на тефтера

6

Анонимен

преди 4 години

Гербавите престъпници обезумяха напълно!Яко им се усвоява!