209

Професора

преди 4 години

Никога в Бг.Нека ви работят от малцинствата.Необразовани, неграмотни, и некадърни.Ама вие такива хора искате ,да ви блъскат без пари, да правят всичко каквото им кажете ,накрая за минимална заплата и пледирате да бъде качествено направено хахаха.Нещастници.240 бokлука има за изхвърляне.

208

поздрави от САЩ

преди 4 години

И тук не е чак толкова страхотно и си има недостатъците ама само аз взимм $4500 след данъците а жената и тя $3300 живеем си във Флорида в 170 квадрата къщичка на 1км от водата. Жената си кара 2018 маздичка цх-5 , аз се търкалям с 2016 Хюндайче санта фенче, и се чудим цял ден как де приберем в БГ че много ми липсват панелките и мутрите и чистия въздух,и водата дето я няма и моренцето с фекалиите и лъжите на избранниците, и *** с ***. но за 1200лв стягаме куфарите няма как

207

Боцман

преди 4 години

България търси бълъци да работят за безпари ,да хранат комунистическите наследници които са по-алчни от предците си .алчни негодници давате по 500 лева гадове

206

Анонимен

преди 4 години

за 10 000 бона заплата се връщам

205

От Германия

преди 4 години

До 228Менажерите вземат доста по-добри заплати от редовия инженерен състав. Но за да стигнеш до менажерско ниво трябва да почнеш от нивото на редови инженер и да се докажеш с качествата и работоспособността си че си способен да бъдеш менажер. Трябва и една доза късмет. Образованието е важно но най-държат на трудовата биография.Щом Кристалина може да стане директор на Световната банка защо и други българи да не могат да се издигнат до високи длъжности?

204

Анонимен

преди 4 години

Щом става въпрос за инженер, чието работно място е на кораб, естествено заплатите са по-високи. Както казах - респект от мен! Аз съм машинен инженер и за съжаление едва ли бих имал шанс да получа такава работа. В момента търся в нормалните предприятия и там заплатите са около 45 000 EUR годишно. Затова са учудих като каза 100 000 EUR. Но както казах - кораби, авиация и т.н. - там нещата са съвсем други. Колкото до връщане в България - не смея да ти се бъркам. Твърде лично е. Всичко хубаво!

203

от Англия

преди 4 години

Строителен техник съм с 15 години стаж. Заплатата ми през годините е била най-много 1500 лв. Да не говорим за организацията на стр. фирми, напреженито на което си подложен всекидневно, не спазването на Наредбата за ЗБУТ, далавери. От четри месеца съм в Англия. Не знам добре език (говоримо) - в момента изкарвам около 3000-3500 лв. и то на минималната часова ставка. Работата е за ниско квалифицирани работници - нито е хамалска, нито е натоварваща психически. Пълно е тук с млади и работливи българи

202

От Германия

преди 4 години

Между другото има огромна нужда от електроинженери на нашите кораби ама те вече свършиха в Българи. Заплатите са 4000 до 6000 евро. Сега вземане украинците. Че даже взехме двама от Нигерия.Едно че в България на никой не му се учи за инженер а и не им се плава по 4 месеца даже и на круизни кораби където половината от екипажа са момичета и всеки ден кораба е на ново пристанище. Всеки иска да взема големи пари ама да не му се изпоти зaдниkа.

201

От Германия

преди 4 години

До 224.Какво ти се вижда странно. Началник съм на електротехнически отдел в морска компания. Не съм само аз, в моя град сме над 30 българи на такива длъжности и с подобни заплати. Морско училище във Варна е общопризнато и уважавано по света.За същата длъжност в българската корабна компания Navibulgar дават мижава заплата колкото да не умреш от глад. Как да се върна?

200

Анонимен

преди 4 години

До 214:Евалла, баце! 7000 EUR месечно казваш? Т.е. 85 000 EUR годишно и плюс някой друг лев бонуси-монуси - гониш 100 000 EUR годишно. Явно си шеф на продукцията в някоя голяма фирма и то с българска диплома. Ако е така - респект от мен, но честно казано не вярвам.

199

Анонимен

преди 4 години

Тука няма здравословна среда за отглеждане на деца, ако емигрирам, ще е завинаги. Парите не са толкова важни колкото е средата. Аз и сега взимам пари, но сериозно се замислям да емигрирам.

198

мишо бирочето

преди 4 години

медиан е не средната заплата а тази точно по средата - половината хора взимат повече, другата половина по малко. резилът на баце там е очеваден и бедноста и мизерията властващи в нашата родина превърнала се в мащеха са видни на всякъде.

197

Смях

преди 4 години

Те са образовани, няма да се излъжат току-така.

196

Анонимен

преди 4 години

Сега като въведат единната европейска минимална заплата като 60% от median wage, както е предложението, което гугъл превежда като средна заплата, което е донякъде вярно, тези младежи ще започнат работа с невероятните 430 лева заплата. През 2018 median wage в България беше около 650 лева, а през 2019 около 750 лева.

195

Анонимен

преди 4 години

Да идват да ги назначат за програмисти в държавния сектор с 700 лева заплата.

194

Анонимен

преди 4 години

Докато КОРУПЦИЯТА е на власт никой няма да се върне!

193

Анонимен

преди 4 години

Ще ме върнете нанайци!

192

Анонимен

преди 4 години

За какво са ни тези млади? Нали сега имаме банани и тоалетна хартия, а друго тези дето подрипваха и ревяха като мaгapeта по площадите това искаха.

191

до 207

преди 4 години

Ако програмист изкарва 5000 лв, то е вероятно да го продават за 15000-25000 долара. В България. Много, които направиха аутсорс фирми, вече са милионери. Визирам специално една фирма в кепитъл форт.

190

От Германия

преди 4 години

А ние старите дето сме завършили в България да го дyxaме, а? Няма как ще си стоя в Германия и ще се утешавам със 7000 евро на месец. Аз бих се върнал ако си намеря във Варна работа за електроинженер за която да дават 3000 лева чисто. Имам голяма къща там и стои празна . Ама то във Варна няма никаква промишленост. Всичко беше унищожено. Работа за инженери във Варна няма. А в ***.bg заплатите за инженери са къде по-ниски от 3000 лева. Пак търят някой да им работи за без пари.