13

@Vlady

преди 4 години

И аз съм чела, че ваксинирането срещу варицела започва доста по-късно, затова и се зачудих дали е възможно да я имам тая ваксина. Което ме навежда на мисълта, че картонът ми с ваксините може и да е лекинко фалшифициран. Много интересно. Благодаря за инфото.

12

vlady

преди 4 години

До АнонименМасово ваксиниране срещу варицела започва след 1995г., преди това е имало само отделни експерименти. През социализма няма как да е прилагана такава ваксина.

11

Анна

преди 4 години

Ох, от коха я чакаме тая ваксина! Нямам търпение да я пускат вече. Моите са на 10 и 16 и не са я карали, предпочитам ваксина пред болест.

10

Alastair

преди 4 години

Преди не бях твърдо против ваксините, но напоследък гледам - само с ваксини ни занимавате. Всяка втора болежка вече е сериозна, опасна, смъртност, проценти... Варицелата е добре да се изкара, колкото се може по - рано. Инак, когато и да е - винаги получаваш. Да се натоварва и обърква естествения имунитет, чрез тия бъркочи, които днешната медицина нарича "пробив", лично аз смятам за невежество. Данните, с които се манипулираше обществото се оказаха манипулирани. Всичко се прави с цел печалби.

9

Анонимен

преди 4 години

Ваксината еднократна ли е или е необходимо през известен период от време да се прилага отново (кога падне титърът на антителата)?Задължителна ли ще бъде или препоръчителна?P.S. Не съм антиваксър, даже точно обратното - твърдо против съм антиваксърите.

8

House M.D.

преди 4 години

И портретите на колко покойни американски президента са подарили ГлаксоСмитКлайн и Новартис за узаконяването на тази ****отия?

7

Анонимен

преди 4 години

Странното е, че на картона ми от соца пише, че имам ваксина срещу варицела. Някой знае ли дали са слагали тогава? Сега бих си я сложила веднага.

6

Анонимен

преди 4 години

Очаквам ваксина срещу ринит и болки в косата.

5

Анонимен

преди 4 години

Ми хубаво. Тази болест без друго трябва да се мине и ако това си стане в детска възраст е най-добре.Нищо лошо няма тук.

4

до 3

преди 4 години

Ако имах възможност щях да си ваксинирам децата си не да ги гледам как се мъчат 2 седмици. Явно си от маминките дето са спец по медицина.

3

Анонимен

преди 4 години

Е че то при 100 случая обявяват тревога а тук в Булг аристан на 2000 случая за 17 дена е просто ежедневие ... хора спасявайте се от това блато докато е още време

2

Анонимен

преди 4 години

"Заради огромния брой на болните, от тази година ваксината срещу варицела влиза в препоръчителния имунизационен календар."Целта е изпълнена тази вксинавече е задължителна.

1

niki

преди 4 години

А защо никъде не се казва, че ваксина ще има тази година САМО в София, и то 1200 бройки?