57

До ТКЗС

преди 4 години

"...и то ако са в настроение да ви почерпят с нещо истинско, което си пазят за тях. Никога няма да ви го продадат по градовете...."Да,така е -много по-добро от това по магазините Но дори и то не е напълно БИО и истинско.Защото за да е такова има десетки още незипълними за хората по селата и вилите изисквания.С каква например БИО храна за домашните им животни -царевица,трици и т.н.без торове и нитрати/ и откъде закупена си хранят домашнте пилета,кокошки,кози ,прасенца ?

56

Да допълня...

преди 4 години

Като прочета БИО и ЕВРО и веднага бягам далече.

55

HeinrichHimmler

преди 4 години

Спокойно, ГЕРБ скоро ще облагат с данъци и домашната лютеница и всякакви продукти , произведени в домашни условия.. нали трябва да пълнят бюджета за сметка на нас, и после да се хвалят в увеличението на БВП.. и да купуват после стари самолети с тях! МУТРИ !

54

Богомил

преди 4 години

Когато чуя за "биохрани", "супер храни" или пък за домашни фермерски храни бягам от лъжата като дявол от тамян. Веднъж по Нова ТВ се опитаха да правят реклама на биохраните. Един производител донесе вода от десет дерета, за да докаже защо един килограм трябва да струва 65 лв. Когато в прякото предаване показаха резултатите от лабораторните изследвания се оказа, че няма никаква разлика от магазинното месо, а биосалатата имаше 2 пъти по-вече нитрати от пазарската?! Ти да видиш! Резил. Лъжци.Крадци

53

Данчо от Елин Пелин

преди 4 години

Правете си лютеница,суджуци и др.домашни храни.Чисто,лесно и вкусно...

52

Б.М. Борисов

преди 4 години

Ееее, айде де, сега и вие, домашни суджуци и луканки, домашно месо...не се прави така! Как ще обясним на нашите евроатлантически господари защо не купуваме масово храната си от големите вериги?!? В кауфланд например има супер свинско, внос от Полша, дълбоко замразено агнешно на 5-6 години от Австралия и Нова Зеландия и телешко на 10 години от резервите на Аржентина! Кауфланд - хубаво и еФтино!

51

Ветеринар

преди 4 години

До Анонимен 51 Ами пий непроверено домашно мляко. Я туберкулоза , я мастит , я дръндорки в млякото при овцете и после през тензух и те така. Въпрос на време е .После да не кажеш че не си знаял.

50

Анонимен

преди 4 години

32 е с феноменално изказване.

49

Анонимен

преди 4 години

Спокойно сънародници. Скоро в София в централни хали ще е фермерски пазар и ще има всичко. Така поне ще има контрол кой какво продава.

48

Анонимен

преди 4 години

това да сравняваш 2 продукта само по обем и цена може да го прави някой не образован човек.Лютеница в метро, 2 на цената на 1, евтина, прочетох да видя от какво е - че то домат вътре няма - тиква и картофено нишесте. Ай мерси на евтиното им.

47

селянин

преди 4 години

я от магазино купувам само леб сол олио и шикерварим си по 7-800 кила ракика 2-3 тона винце печем си ягнета и прасенца

46

Анонимен

преди 4 години

събота в Пирот също има такъв пазар ... бабите продават домашно сирене, кашкавал, месо ... и ракия има, ама нея са се научили да я овкусяват, та там някой познавач трябва. И айвара им важи, дори този в магазина. За цените не говорим. Само митничарите да не те преджобат всичко е ОК.

45

Анонимен

преди 4 години

тая година и с козунаците беше така, масово по разни пекарни оферти за козунаци с яйца и тн ... като ги опиташ една и съща ***, само дето са малко по-жълти. По сметки на познат от сладкарския бизнес изкарахме, че един истински козунак ще дойде мин 10 лева, и 15 лева ще дам, само и само да усетиш истински вкус, на конци, както си трябва.

44

Веселин

преди 4 години

Във всеки по-голям европейски град има фермерски пазари с домашни храни, само в *** Бг държавата забранява, за да могат фирмите на власта да продават *** си.Евросъюза докога ще си затваря очите?

43

Анонимен

преди 4 години

мляко, кашкавал, месо ... всичко от доверени хора си доставям. Това в магазина няма нищо общо, ако захапеш домат със затворени очи, не можеш да познаеш картоф ли е, ябълка ли е. Кога млякото от магазина ще ти направи каймак? Никога. Единствено кисело мляко съм отвикнал да ям, не мога, много ми е кисело, но за айрян става. А за местата да не говорим, дори най-обикновен шпеков салам от магазина има вкус на ... нищо. Докато "от село" всичко точно, с черен пипер, както си трябва.

42

Анонимен

преди 4 години

Абе не е ли със сертификат не ми го хвали. Само в супермаркети пазарувам, всичко домашно е опасно, после като ви хване салмонелоза или хепатит пак държавата ще ви е виновна.

41

Анонимен

преди 4 години

Агенция по храните освен да рекетират и тормозят бизнеса друго не съм чул да правят

40

Анонимен

преди 4 години

Не искат тези българи да се откъснат от корените си и това е. Няма да станете "цивилизовани", значи трябва да изчезнете!Така мислят кукловодите, а вие се опитвайте с пасивна съпротива да ги победите...

39

Анонимен

преди 4 години

В заводите вече, поне на качествените марки всичко с ръкавици се пипа и има контрол...Ох, човече, добре, че вярваш. Човек вярва, докато не е работил на определено място. Аз работя в ресторанта на един доста скъп хотел в Германия. Готвачките, чисти германки, никога не си мият ръцете. Влизат с мръсни ръце, бършат си носа и хващат храната. Оставят своята храна директно на плота с мръсните прибори, от които са яли всички. Дори не знаят какъв е смисълът на хигиената, съвсем честно говоря.

38

за каймата

преди 4 години

може, на 10 кг мляно месо едно кило вода и си 6, така се правят ***, дири и в кварталните месарници