134

Крал Мас

преди 4 години

За капитала няма по -добра алтернатива и решение от роботите...

133

Анонимен

преди 4 години

Асимо струва 37500 евро.Като му падне акумулатора ще иска да се зарежда няколко часа,а не да похапне за 15 минути.Човешкият мозък има 100 милиарда неврона всеки от които комуникира с 10000 други.При това консумира 20 вата! Разбирате ли разликата?Роботите ще работят в заводите прости задачи като зваряване,рязане пробиване и др.Хайде стига сте ни плашили!

132

Анонимен

преди 4 години

А храним някои бедняци.Междудругото а1 доволни ли сте коя нахраних на Коледа или кои честита им Коледа и за много ви години а1 клон Ловеч

131

Анонимен

преди 4 години

Васили Леонтиев не е съветски академик, работи в щатите и развива леонтиевата таблица (междуотраслов баланс) който се ползва днес за планиране във всички развити икономики. Голям учен.

130

Анонимен

преди 4 години

Тъй като тука сме 100-200 години назад , ние ще си вършиме работата, защото сме и много по-ефтини от машините, а иначе това е бъдещето, ние сме изчезващия кон, в складовете на амазон, няма хора, всичко е роботи работещи 24/7 без заплата.

129

Анонимен

преди 4 години

Ще става все по-зле за обикновения човек и работник,за съжаление.И правата му също ще намаляват до критичен минимум.

128

РобиНзон

преди 4 години

Грешен въпрос и още по-грешен и наивен отговор.РОБОТИТЕ НЯМА ДА НИ ВЗЕМАТ РАБОТНИТЕ МЕСТА,А РАБОТОДАТЕЛИТЕ ЩЕ ПРЕДПОЧЕТАТ И ПРЕУСТРОЯТ ПРОИЗВОДСТВОТО И УСЛУГИТЕ СИ ТАКА ЧЕ ДА ИЗПОЛЗВАТ КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ПОВЕЧЕ РОБОТИ.Няма болнични,няма заплати,няма стачки и отпуски,няма брак или лошо свършена работа ,няма напускания и нужда от уволнения.Ако трябват повече работници ще си купи.Ако има слаби месеци ще изключи няколко.Лесно. Икономично.Печелившо.А излишните хора -цял живот на социални помощи.

127

lorko

преди 4 години

Повече от ясно е и предимно т.н. "женски работни места",който са свързани със администрация и продажби.Мъжете ще си отдъхнат много,много от погледа на платен биологичен робот,който във къщи се превръща в любеща майка и съпруга,която може да пусне на всеки,но нали,заради инерцията и имитацията на другите....?

126

До 123

преди 4 години

Квантовите компютри също се нуждаят от програмно осигуряване така че ще има нужда от много програмисти, основата на програмирането е различна и няма да се битова основа а квантова основа на програмните езици, оптимизиращите алгоритми също няма да играят гомямо значение. Проблема е друг защитите на данни които разполагаме сега, ще бъдат лесно пробиваеме и трябва да се разработят нови.

125

Сандо

преди 4 години

ееее това ще стане след 100 години и тогава да му мисли Лили Иванова

124

Анонимен

преди 4 години

А кога ще дойде идването на квантовите компютри?

123

Анонимен

преди 4 години

Една изчезваща професия е например тази на интернет троловете :-)

122

Анонимен

преди 4 години

И закакво очих цел живод! Завршила сам педи клас асега чистачкя!

121

Анонимен

преди 4 години

Повечето от тук коментиращите сигуро не могат да забият един гвоздей.Или да отидат до *** без да питат шефа .Ама айде компетентни .

120

Анонимен

преди 4 години

Само Чавдар Руменин може да направи 15 сантиметров робот за 13 милиона лева.

119

Анонимен

преди 4 години

С тесларските роботинастъпва дядо Мраздечита ГМО-тахибрида спря при васИ тунинги ще имаза всички околовръстза Новата годинамерси на Илон Мъск

118

Анонимен

преди 4 години

РОБОТИТЕ НАСТЪПВАТ! АКАДЕМИК ЧАВДАР РУМЕНИН ПОСТРОИ РОБОТ ГОЛЯМАТА СТЪПКА ВИСОК 15 САНТИМЕТРА ЧРЕЗ ПРОЕКТ ЗА 13 МИЛИОНА ЛЕВА!

117

Анонимен

преди 4 години

Машините отдавна заместиха хората. Голяма част от производството е машинно, ако в миналото са били нужни 1000 човека за произвоствения процес днес са нужни 5, един инжинер, един машинен оператор и двама трима общаци, които обикновено следят дали машината не е дала фира. Хората вече работят в сферата на услугите. Савецкия учен пак не е разбрал.

116

Емо

преди 4 години

Направо отговарям.Категорично и безмилостно роботите ще заместят доста професии. Онзи ден на живо гледах как два дрона боядисаха една стена около 100кв. м.за около половин час...., а бояджията се кефеше...

115

Анонимен

преди 4 години

"Роботите настъпват, дали машините ще ни вземат работните места?"На неграмотните журналисти- със сигурност.