79

Анонимен

преди 4 години

Аз инвестирах 60 хиляди лева в акции и имоти в исторически парк АД и вече не се притеснявам за пенсия.. на 6 януари взимам 5000лв дивидент и догодина ще си карам на тях

78

Анонимен

преди 4 години

може да се печатат трилиони за банките, бизнеса и борсите ама за едни пенсионери не може и един лев. в какъв свят живеете?

77

Глас от катуна

преди 4 години

Проклет да е тоя, който засели сенегалци в България!

76

Поне за пет

преди 4 години

Напълно съгласен с 81. Вкарайте в затвора няколко десетки дофтори за фалшиви телкове и спрете помощите за индианците. Поне за 5 години пенсионната система ще си вземе въздух.

75

До 80

преди 4 години

Това се дължи на хората на ТЕЛК и пенсионери, заедно с индианците. 700 хиляди души на ТЕЛК, 2 млн пенсионери, 700-800 хиляди индианци на помощи.За да има хубави пенсии без да се натоварват работниците, 2 работника и 1 пенсионер. По-добре да се спрат всички социални на индианците, и да се спрат ТЕЛК. Докторчетата дет са дали ТЕЛК на здрави хора, да им отнемат дипломата.

74

Анонимен

преди 4 години

До 76 Няма вече финансов поток, който да ги храни. Затова се "затяга" данъчната система и се въвеждат всякакви облагания и нови цени. Форсира се и инфлацията за да се надуе СВП. Също се повишават и заплатите на администрацията за да се повиши търсенето, защото при останалото население, посредством декапитализацията му, тя се свива и няма да има какво да отчетем. Другият път, естествено е увеличаването на дълга и намаляването на всякакво борсово инвестиране, за да се пренасочи всичко към бюджета

73

Анонимен

преди 4 години

Пенсионната система е създадена за затворени икономики (германската някога). Днес, единственото до което води е стимулиране на емиграцията в по-богатите, или по-задлъжнялите страни. Това е процес завършваш със спонтанен отказ. За да се разреши донякъде е необходимо страните донори на работна ръка да получават финансови компенсации и да се забрани инфестирането на фондовете в чужди икономики. Перпетуммобилето стои още само в главите на банкери, икономисти и държавни чиновници.

72

Анонимен

преди 4 години

Има просто решение на проблема с пенсиите в България. Пренасочват се парите за пенсии към частните фондове, а там мутродемократите на ГЕРБ ги присвояват първо чрез такси и уж лошо управление, а после чрез фалит на фонда. Няма пари, за пенсии и пенсионерите измират от глад - няма пенсионер, няма проблем

71

От Берлин

преди 4 години

А, защо не напишете за трагедията на четири американски щата, където над 8 милиона работещи здраво за пенсиите си, изгубиха всичко?! Пенсионните фондове бяха ограбени от борсовата мафия... Сега ще гладуват на стари години--учители, полицаи, държавни служители... Нещо и в,, обективните" немски медии н я *** й една дума... :)

70

До 71 Скептик

преди 4 години

Ако знаеше какво предлагаш...Държавните и общинските чиновници са 97 хиляди и няма как да съкратиш 100 хиляди чиновника. Да кажем съкращаваме всичките 97 хиляди чиновника и после какво? Ти първи ще ревнеш защо ги няма и ще искаш пак да ги назначат, ама нали се сещаш, че те вече няма да са съгласни да ти работят за 600-800 лева, както е сега, а ще искат нормално заплащане. Без чиновници няма държава, а исканията за съкращаването им е чист популизъм, който много се харесва на онези 80%.

69

Анонимен

преди 4 години

До Промит Мозък 65Вярно мозъкът ти е промит и "мисли". Значи, ако БВП скача и от там доходите, то хората ще имат повече пари. Да речем, че преди си имал дневно за хляб и кисело мляко, но сега имаш и за малко месо. Какво става с цената на месото? Скача, защото се повишава търсенето и хората са готови да плащат повече за вече дефицитната стока. Ето това е инфлацията и тя като цяло извън соц-а и плановата икономика е процес, който е съвсем естествен. Повече пари значи повече търсене и инфлация.

68

Съгласен

преди 4 години

10%от населението притежават над 90% от богатството на света, предимно евреи! Ето къде е проблема.Отделно останалата *** която живее паразитно на гърба на работещите! Ще се окаже че Чичо беше много прав

67

Съгласен

преди 4 години

10%от населението притежават над 90% от богатството на света, предимно евреи! Ето къде е проблема.Отделно останалата *** която живее паразитно на гърба на работещите! Ще се окаже че Чичо беше много прав!

66

УМЕН

преди 4 години

"Работете докато умрете"Не, благодаря. Този който изповядва и проповядва тази теория първо да даде личен пример.

65

Скептик

преди 4 години

Ами нали правите "дигитализация". Съкращавате 100 000 общински и държавни чиновници и ги пращате в икономиката. Така ще се намерят пари и за пенсии.А за такива като този *** от Блумбърг, Мао беше измислил "културната революция". Трудово възпитателни лагери в китайското село.

64

Анонимен

преди 4 години

Най-доброто, което е измислено, е измислено от японците. Всеки от младини си събира пари за старини. Там няма пенсии. Другото е комунизми и кражби от другите. Пестил ли си, ще имаш, иначе разчиташ на постоянен доход който взимаш от трудоспособното по-младо поколение , а то разчита на следващото. Това е, друго не е измислено, или пестиш или чакаш като изнемощееш други да ти дават.

63

Асан и Айшето

преди 4 години

Нас ни пенция не требе,ние сме на социални...

62

Анонимен

преди 4 години

В България има голяма група хора от един етнос които нямат и един ден трудов стаж нито внасят Здравни осигуровки както би трябвало да е по закон а крадат и ограбват тези които спазват законите!Аз имам 15 г. стаж и останах без работа даваха ми няколко месеца на борсата и сега си внасям здравните осигуровки а нямам 1 лв. доходи!

61

u2

преди 4 години

У наше село барута е мокър !

60

Шопо

преди 4 години

Убава работа ама ГЕРБерска !!!