88

Тодор Живков

преди 4 години

Трябва рязка промяна в заплащането и контрола. Но първо е заплащането, след това контрола на качеството на работа.

87

Българин

преди 4 години

Виждали ли сте публикуваните във в."24 часа" ценоразписи на предлаганите на сергията от болнични пазари услуги! Интересно четиво! Всичко по изискванията на МЗ е законно, стига да виси ценоразписа, а какво е включено и за каква цена-СВОБОДА НА ТЪРГОВЕЦА зад сергията...!!!? Забравили са да включат сл.-за сините очи на сестрата-50лв., за големите цици на лаборантката-80лв., за голямото дупе на санитарката-40лв., за 3 прозореца в стаята-100 лв., за втора възглавница-10лв. и т.н. и т.н.

86

Анонимен

преди 4 години

Щом стачкуват медицински сестри и чакат някой да реши да се произнесе ,значи проблема в здравеопазването е много голям и има съзнателно причинени вреди на гражданите живеещи в България.

85

Анонимен

преди 4 години

Да, здравето се продава. Като идете в магазина за килограм сирене, не хленчите, че магазина е "търговско дружество", нали? Обаче за здраве (най-важното) се скъпите. Хайде сега някой от умовете по-долу да обясни защо няма проблем да плаща за сирене, но има проблем да плаща за здраве. Следваш 6 години, специализираш 3 или 4 години и после плебеите с основно образование искат да ги лекуваш безплатно, кой знае защо. В Хипократовата клетва не пише лекувай безплатно и стой да те бият манголизи.

84

Анонимен

преди 4 години

Такъв отлив на медицински сестри от 1989 година историята не помни.

83

Възмутен

преди 4 години

Крайно време е всички да излезем в подкрепа на сестрите. Защото само те , а не лекарите защитават правата на всички нас! Само те виждат всички недомислици на здравната ни ситема-болници търговски дружества!!!? Продавачи на здраве!?*** и Пульо направил болница и "продава здраве". 1/3 от българското население оставено без нормално здравеопазване! Болници струпани в големите градове- на 100 човека -болница...! Млади лекари дават мило и драго само и само да са в тях! Малките градчето с болници..!?

82

Анонимен

преди 4 години

мухобойко срам и позор гербераст

81

Анонимен

преди 4 години

Ами отивай в Русия . Там тече мед от чешмите . :)

80

Анонимен

преди 4 години

мой познат завърши икономика предложиха му800лв заплата вбг и на много места му отказаха нямаме вакатно място той замина за русия че съпругата му е москвичанка намери се работа за 130 х .руб.1930евро и ми каза много съм доволен уважават ме че съм бг живей с родителите на жена си плаща около 300лв ток вода гореща вода отопление всички битови услуги 6ч.семейство.моята заплата стига за всичко на жената и двете пенсии остават настроани.няма да сеивърна в бг как сасмата власт ни гони и няма кои да

79

Анонимен

преди 4 години

Добрите специалисти взимат добри пари . Винаги съм се чудел някой познат доктор , като каже работа на 3 места , а когато му звънна често е на почивка в Гърция или отпуска на хижа в провинцията . Ако работиш на 3 места по 8 часа няма кога да спиш .Лекарите трябва да взимат добри пари и да работят максимум 8 часа . Друг е въпросът колко от тях са добри доктори , а за това се изисква и доста време . Медицинските сестри и санитарите взимат доста по малко и в Европа . Който не вярва да провери .

78

АДИ БРЕ

преди 4 години

До АЙДЕ , ДЕ ....ИЗЛЪГАХА ГИ ,НАЧЕЛО С ОСЪДЕНИЯТ ЗА ЛЪЖИ...ЛЪГА ,ЛЪГА,ДАВА 50 - 100 - 200 -МИЛИОНА .....НАКРАЯ САМО 5 МИЛИОНА ......ЗАТОВА СИ ГИ ИСКАТ ...ОБЕЩАНИТЕ И ЗА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ И ЗА ЗАПЛАТИ

77

лекар(78)

преди 4 години

Та тогава прецених,че ако бащата се оплаче ,че съм го помолили да купи ваксина - жалба за 59 стотинки ще я преживея.Но ако синът се разболее от тетанус -ще загине! Здравеопазването все си е последна грижа.И като резултат от това след няколко години няма да имаме нито лекари,нито сестри.Младите хора не искат да се занимават с медицина и по добре Никой не заслужава да живее такъв тежък живот какъвто живяхме ние!

76

Анонимен

преди 4 години

До Ха, ха,ха,хаааааааааИмаше безплатно и много качествено, но лекарите го унищожиха и скачаха с митингова демокрация на СДС и ДПС и ето какво стана.

75

до 79

преди 4 години

Нали знаеш какво се прави когато изгори предпазител(бушон)?Ако знаеш причината я отстраняваш.Само че в тази система това никой не го прави.Това което ще стане е да се постави предпазител с по висока номинална стойност.Иначе казано следващият министър хич няма да го е еня за сестри,лекари,пациенти и други.

74

до 70

преди 4 години

И Борисов да падне и друг да дойде все тая.Защото всички които досега ни управляваха преди 30 години я са кърпели на Тодор Живков чорапите,я са го охранявали.Всички са от БКП.Един безпартиен от тях няма.Преди 15-на години се качих в едно от отделенията на болницата.Видях вечерята на пациентите и персонала-в две пластмасови кофи беше насипана кафеникава материя която ми казаха,че било леща.Никой не беше я и опитвал дори!Сестра работеща в отделението ми показа фиш за заплата за 156 лева!Ужас!!!!!!

73

Анонимен

преди 4 години

ако тези не се приберат Ананиев бушона гори малко прах в очите и всичко по старо му

72

лекар

преди 4 години

Преди години в спешно отделение баща доведе синът си който се беше наранил.Познавах ги и двамата.Обработихме раната,превързахме го и когато потърсих ваксина против тетанус видях,че е свършила.Беше вечерта към 21 часа и помолих бащата да купи от близката аптека за да я направя на синът му.Обаче той заяви,че така аз съм въртял далавери с фармацевтите! Ваксината тогава струваше 59 стотинки!

71

Ха, ха,ха,хааааааааа

преди 4 години

ТЪРГОВЦИ ИЛИ НЕ --НЯМА БЕЗПЛАТНО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ!НАПРОТИВ--ТОВА Е НАЙ-СЪПОТО НЕЩО ПО ЦЯЛ СВЯТ.В БЪЛГАРИЯ , ТЕЗИ СПЕЦИАЛИСТИ СА ТВЪРДЕ МНОГО , И ЗА ЖАЛОСТ ИМ СЕ ПЛАЩА ЗА НЕКАДЪРНОСТТА , СЪЩО КАТО НА ТЕЗИ КОИТО ЗНАЯТ И МОГАТ НАИСТИНА!НЕОБХОДИМ Е СТРОГ И ТОЧЕН ПОДБОР И ЗАПЛАЩАНЕ СПОРЕД РАНГА И КАДЪРНОСТТА!

70

пациент

преди 4 години

така наречените медици отдавна погребаха здравеопазването! те са търговци, не те питат къде те боли, а имаш ли пари!

69

АЙДЕ , ДЕ ....

преди 4 години

То , тия проблеми не се решават на улицата.МАСА ПАРИ ВИ ДАДОХА ЗА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ!ИСКАЙТЕ СИ ГИ ОТ МИНИСТЪРА !АКО ЛИ НЕ ---БЕГАЙТЕ ОТ ТАМ!