7

Анонимен

преди 4 години

Може и да има. Теорията е, че милиард години всички е било гъби. Преди 600 000 000 години, някой от тея гъби са се превърнали в животни.

6

Анонимен

преди 4 години

До 6Може, но търсим планети отговарящи на условията за нашия живот.Освен това, теорията е, че защото ние сме изградени от най-леките и често срещани елементи, то е много по вероятно, животът да се зароди от такива елементи, отколкото базиран на уран, например.

5

Ковача

преди 4 години

Логично е да се предположи, че има и различен живот от този който познаваме. Нещо което не е базирано на кислород и вода.

4

Българин

преди 4 години

Водата е доста просто съединение. Във вселената сме наблюдавали много по-сложни молекули. Вода има навсякъде. Въпросът с живота не е свързан само с водата. Може да има форми на живот базирани на съвсем друга химия.

3

Makedon

преди 4 години

Nisto ne razbrav be...... kako ''IZOBILIE NA MALI KOLICESTVA VODA'' ebati BG novinarite

2

Анонимен

преди 4 години

Водорода е най-разпространен химичен елемент във Вселената, кислорода макар и в доста по-скромни пропорции, също е силно разпространен, така че логично може да се предположи, че силно реактивните водород и кислород, ще образуват H2O и вода е широко разпространена. Разбира се за да има живот, особено сложен такъв се изискват много други условия. Няма как при 2000 градуса дори огромни количества вода да има живот. Но пък и живота на други светове може да е основен на съвсем различна биохимия.

1

Къде!

преди 4 години

Живот има! Акъл няма...