8

Анонимен

преди 4 години

Имам хронично заболяване. Веднъж пих антивирусен препарат, уж да боря вируса. Нищо подобно.Оказах се със супер-тежък бронхит и пих антибиотици седмици наред. Не си играйте със здравето си. Първите 3-4 дни на грипа пийте каквото искате (противовъзпалителни, чай, лимон, мед, витамини, имуностимуланти), ако обаче започнете да кашляте неконтролирано (да се давите например) или след 5я ден още сте зле, задължително на лекар. Ако става въпрос за дете, задължително се консултирайте с педиатър.

7

Анонимен

преди 4 години

Какви са тия глупости бе? Пневмонията е смъртоносна в 90% от случаите, това е най-тежката форма на възпаление на белия дроб, няма как да се оправиш от нея с пиене на витамин С. Някои хора успяват да я изкарат на крак, но то има и хора изкарващи хепатит на крак. Пневмонията е нещо, което трябва задължително да се следи от лекар. Анти-вирусните препарати се пият докато те болят мускулите и имаш сополи, стигне ли се до кашляне се ходи на лекар, и задължително се следи дали е бронхит или пневмония!

6

Анонимен

преди 4 години

смъртоносна е само за нашите деца ако са техните деца е лечимо по всяко време на деня също и за децата на политиците и артистите за висшето общество

5

Анонимен

преди 4 години

Уважавам медията ви и ще ви посъветвам:Поканете проф.Надежда Гаврилова за коментар.Няма извинение за недоглеждане при спешен случай с дете, но има причини и това трябва да се коментира.Задължително трябва да има следдипломна квалификация за всички лекари по специалност спешна медицина под формата на периодични курсове. Трябва да има национална стратегия за здравеопазването и точни алгоритми за поведение при спешност.Не може министър без медицинско образование да направи всичко това.

4

Анонимен

преди 4 години

Няма диагноза смъртоносна пневмония.Има спешни състояния в детска възраст обект на лечение в ОАРИЛ, където работят колеги анестезиолог-реаниматори.Всички коментиращи по медиите колеги от други специалности са със синдрома на Дънинг-Крюгер т.е.НЕЗНАЕЩИ.Има алгоритми, по които се определя спешно състояние, алгоритми за поведение при спешно състояние и да ме прощават родителите, но те са НЕЗНАЕЩИ и не бива да разнасят децата си като котета, а трябва да извикат екип на спешна помощ.

3

Елена

преди 4 години

И децата и възрастните не бива да се влачат с дни с температура, отпадналст, кашлица. Ако вирусът е от опасния тип, възможно е да се премине към пневмония. Взимайте мерки навреме при първите симптоми на грип и настинка. Нехайството и към децата ви, и към вас самите може да ви струва скъпо. Грипът не се лекува на крак.

2

Анонимен

преди 4 години

СТИГА СТЕ НИ ПРАВИЛИ НА ЛУДИ БЕ!!!

1

Анонимен

преди 4 години

Има ли симптоми на смъртоносните пневмонии?Не, няма, как си вървиш здрав, прав, читав, падаш и умираш.Що за смехории.