62

ЖороПърви

преди 4 години

Причината за състоянието е т.н."Делегиран бюджет" в ур одливата му нео-либерална форма- училищата работят като търговски дружества, в случая- нещо като птицеферма- влизат бройлери и за определен период трябва да станат пилета. Ако удължиш периода/ тоест оставиш някого на поправителен/, системата те наказва, за това всички минават!

61

До75

преди 4 години

Ами жена ти да си направи интересен урока бе какво са ти виновни децата.Как може в моя час по химия всички да им е интересно и да слушат а жена ти е пъдарка.Толкоз я бива като учител.Поредната с претенции без покрития

60

Анонимен

преди 4 години

Все по- неграмотни.

59

хх

преди 4 години

Вълчев децата не учат и са мързеливи виновни са родителите и учителите !!! Университета е без изпит и приемат на килограм !!!

58

Анонимен

преди 4 години

На нас винаги някой друг ни е виновен. Обществото сме ние, то е отражение на колективния мироглед. Замислете се какво вие гледате, какво слушате, как се изразявате, четете ли, какво изисквате от децата си. Битието определя съзнанието. Защото ако за вас не е приоритет да четете книги, да сте търпеливи, да прекарвате време с тях и да ги учите на основни ценности, защо децата да го правят. Те правят това, което вие правите. Училището с какво е по-различно.

57

Възмутена

преди 4 години

Знаете ли, че вече в учебника по история пише кан Кубрат, кан Кубер и пр.?! Искам да знам кой *** го измисли

56

съпруг на учителка

преди 4 години

до # 68Абсолютно си прав ! Въпреки , че учителите в момента са с ВЪРЗАНИ РЪЦЕ в административно , педагогическо и др. оношение от неадекватни наредби , заповеди и др. те полагат неимоверни усилия ( повечето) да научат децата поне на минимума знания (казвам го от опит) ! Но уви - никой не поема нищо .Домашни не се пишат , уроци не се учат , преписват , занимават се с какви ли не глупости в час , преподавателя става на пъдарин, крещят , разхождат се в час и какво ли още не ?!Е , как да стане ?

55

Анонимен

преди 4 години

Като учител мога да ви кажа, че масата определя темпото и нивото. Ако повечето деца учат и могат, те дърпат напред, ако повечето са зле, това е нивото и не винаги заради учителя. Децата сега не са научени на търпение и на усилена работа. Получават незабавно удовлетворение от всичко и психически не са подготвени за усилена работа. Не е важно колко си умен, а колко се трудиш. Това е нещо, което се научава в семейството. Не може да оставяте възпитанието на училището. То е образователен орган.

54

Скептик

преди 4 години

МОН са престъпници. Унищожават бъдещето на държавата. Соца имаше страхотно средно и висше образование. Днес най се търсят хора учили тогава. Имаше изкривявания, но масово принципът беше който се учи той ще сполучи. Сега има само развлечения, социални мрежи и агресия. Простотията се шири навсякъде. В учебният материал навсякъде се изтъква "ръководната роля" на партията. Само името е сменено.

53

Анонимен

преди 4 години

Всичко започва от семейството. То определя отношение ви към много неща в живота. Ако то има големи очаквания, това ще е твоето нормално. Училището е отражение на обществото ни и ценности му. Преди да обвинявате само училището и учителите, се замислете какво е вашето отношение и как го предавате несъзнателно на децата си. Децата са ваше мини копие. И да, всичко се променя, защо не и подхода към преподаване. Защо в медицината ежегодно да има нововъведения, пък в образованието, не.

52

До 68

преди 4 години

Явно нямате кандидат студенти или седмокласници.В конспекта има уроци и теми които ги НЯМА в учебниците и ако не ги произведеш дума по дума забрави че си влязъл където си пожелал.Давам за пример медицина,защото ако не си ходил на курсовете не можеш да набереш 100точки .Ако не е дума по дума.Същото е с математиката и инфознаниата.

51

Анонимен

преди 4 години

Ако едно дете учи добре, няма причина то да ходи на частни уроци, дори за кандидатстване в университет. Ако не учи, ще ходи и ще си плаща дори за да може да мине с 3 в следващия клас.

50

Анонимен

преди 4 години

А ако детето има нужда от консултации, да плаща за частни уроци през лятната ваканция, на който учител се навие да му помага. А не като сега учителят да е длъжен да дава консултации на децата, които не са си направили труда да учат през годината. Това ще е в полза и на децата и на родителите им, защото отношението към учителите и образованието тръгва от родителите. И ако се ударят малко (или повечко) по джоба ще започнат да изискват от децата да учат през годината. Ако едно дете учи добре

49

Анонимен

преди 4 години

Глупости! Едно време на 6 години вече можех да чета (преди първи клас). В момента в 6ти клас не могат да четат и сричат. Напротив децата трябва да се научават на търпение и че не всичко е интересно и не всичко ще им е смляно наготово.Представата на МОН е, че като вдигнат заплатите на учителите и всичко ще се оправи. Това е необходимо, но не достатъчно условие.Учителите трябва да могат да наказват и да оставят деца, които не са усвоили материала.

48

Не метода

преди 4 години

Е виновен,виновна е цялата образователна система която иска глупав,незнаещи и управляем народ.Калинки,некадърност,липса на любов към Всяка професия.Май не само в образованието.Такова падение никога е нямало.Другарю Бойко,Ти го каза:И аз съм *** и вас ще направя ***.Щом чистач на летището е с 1700заплата и 400купони ами всички да не учим да се храним в Есте за по 400лева порцията и да се радваме на големия прогрес и магистралите.Девна Елада умира тогава когато парите и алчността са преди духовно

47

Анонимен

преди 4 години

Не можели да ги учат с методи от преди Х години.Но по всичко личи, че изобщо не можете да ги учите. А и това не е цел на това правителство.Вчера слушах по радио Хоризонт, резултати от изследване - 40% функционално неграмотни намерили в резултат на образователната реформа.И над 76% негодни в точните науки.Но почти цяла година се занимаваха да правят скандали, как да въведат "геройствата" на СДС-арите и "престъпленията" на предишната власт във всички учебници

46

Анонимен

преди 4 години

Този да подава оставка!Напълно неадекватен е.

45

Радослав

преди 4 години

социал, тогава Разбойко и компания ще се сетят, че на тази държава и трябват и данъкоплатци и тогава може и да се сетят да оправят образование, здравеопазване, икономика и да намалят кражбите, но ще е късно за държавата вече! Има един критичен минимум които като се премине, държавата е умряла, а ние вече сме на него!

44

Анонимен

преди 4 години

Хайде да си говорим честно, знаете ли кои студенти учат педагогика, тези с най-ниските оценки, особено начална и предучилищна, и то защото учителската професия не е привлекателна за хората. Тя не е вече социално значима, поне в нашето общество и то заради нашето отношение. Но нещата са комплексни, защото от нас зависи какво ще е отношението на децата ни към учителите и училището, пък и базата е остаряла и подходът трябва да се осъвремени. "If you tolerate this, then your children will be next"

43

Анонимен

преди 4 години

Например трудово обучение съществува ли все още?В основното и средото имахме не само лаборатории,но имахме работилница,където децата придобиваха практически умения и знания,които са им полезни през целия живот.