29

проф. социология

преди 4 години

до 22. - Сливен не е България. За нула време да ги отделят и да си правят сливенска република. Царство България и Източна Румелия. И без това господарите са нацепили територията на вилаети. Феодализъм. Нищо ново. Великобритания също искат да се цепят на Шотландия, Уелс, С.Ирландия и Англия. България още като я набутаха във ЕС и махнаха границите и не е държава а територия.

28

Цола Драгойчева

преди 4 години

До неравенство имаСърди се на бай ти Тодор Живков. Той внесе навремето къде 200 000 индо-българи. А да не забравяме, че и той самият е от същата боя!

27

Скептик

преди 4 години

Да бе климатът е виновен. А не че Корпорациите си купиха правителства и администрации и превръщат хората в роби.

26

Дерибей

преди 4 години

И кво като има неравенство?На мен си ми е кеф.Пък и не е като някой от плявата да може да направи нещо. Вървете си гледайте турските сериали, боли го някой шнура като протестирате. Безредици-мезредици - един черен джип да се появи на улицата и всички ще боядисате гащите.

25

Анонимен

преди 4 години

Средна класа в България на практика няма. Основното определящо принадлежността към средната класа е, че не си наемен работник и не наемаш други хора. Доходите нямат отношение.

24

Анонимен

преди 4 години

До AzКак биха могли да го осмислят като робство, след като са можели да отидат където си искат и да се захванат с каквото желаят занятие. Докато в Европа и в Русия селяните са били закрепостени и продавани като *** от феодалите си.Загубата на собствена държавност и на самостоятелно развитие на културата, която в независимите държави съзнателно се финансира от владетелите и от църквата - това са загубили българите през онези пет века. Н37253о само определени слоеве са осъзнавали това.

23

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 11Нямам нищо против русия и нейния народ, но как да е по-добре сега там, след като и заплатите, и пенсиите са по-ниски от тези в България?

22

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 19Нека аз да ти отговоря, като ти припомня нещо, което видя цяла България. Това беше интервю с възрастен лекар от Сливен. Той каза: В моето отделение постоянноима 15-16-годишни, които раждат своето трето или четвърто дете.

21

Az

преди 4 години

Не и в България.Тука си мислят, че е нормално да страдаш със Винету.Даже май по турското робство някои не са разбрали, че е било робство.

20

Анонимен

преди 4 години

Многознайковците , според които няма неравенство , мога да ви кажа да видите по далече от носа си и ще го видите , разбирам ,че средата и обкръжението в което живеете е добро , но това не е така навсякъде , България не е София или др., България е от край до край

19

Анонимен

преди 4 години

До Неравенство има!Колко непълнолетни родили 3-4 деца познаваш или си виждал?

18

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 13Кое му е по-добрето в Русия?Там съотношението - доходи на най-богатите 20% към доходи на най-бедните 20% е доста повече от България, т.е. социалното неравенство е по-силно.

17

Анонимен

преди 4 години

До Неравенство има!Пишеш някакви клишета.Колко многодетни самотни майки има във градината на вашето дете?Обзалагам се, че нито една.

16

Неравенство има!

преди 4 години

Работил си 40 години, получаваш неколкократно по-малка пенсия, в сравнение с помощите, давани на непълнолетната, родила вече 3-4 деца.Работиш на две места, за да свързваш двата края, но се оказва, че за твоето дете място в детската градина няма, но една част от местата там са запазени за децата на мързеланата, избрала професията "трайно безработна многодетна самотна майка". За нейните деца градината е безплатна, а ако твоето се дореди за го приемат, ти ще плащаш!Но БХК защитава нея, не теб!

15

Анонимен

преди 4 години

Ами да знаеш Пич,в Русия има 5-6 млн.емигранти от Средна Азия,Молдова,Украйна,Сърбия и др.Още повече са били преди Запада да наложи рестрикции срещу Русия.Проблемът в Световен мащаб е че все по-голям процент от парите,ресурсите и всичко друго се съсредоточава в ръцете на един много малък процент богати хора.Затова бедните по света се увеличават,а средната класа намалява.Това неравенство неминуемо ще избие в бунтове и революции.Средствата се увеличават,но са във все по-малко джобове.И в Бг е така

14

ERICH

преди 4 години

Поне за България е ясно,че няма никаква индустрия и селско стопанство.Има само малко добивна силно замърсяваща промишленост отдадена на концесии престъпно ниска концесионна такса,малко шиене на *** и потници с чужди суровини,правене на килимчета и фарове за някои видове автомобили.Ние нямаме даже памуко-тъкачни и вълнено-От селското стопанство единствено има зърнопроизводство като в северна България е съсредоточено във фирма "Октопод".=

13

Пича

преди 4 години

Виж това за Молдова и Средна Азия не бях чувал... то не че има толкоз откъде - в днешно време медиите дето не са руски, са си анти-руски. *** пак не знам колко добри са условията за имиграция - в смисъл истинска имиграция, а не наплив от хрантутници в днешно време.А за Америката... ако не си в либерастените (т.е. опропастени от либералите) градове, и ако си намериш работодател с качествена здравна осигуровка, положението не е зле. И като те стрелят, поне имаш правото и ти да стреляш.

12

Гост+

преди 4 години

Средната класа в Източна Европа се свива? Подвеждащо - Демокрацията никога не успя да създаде средна класа в Източна Европа. Доколкото я имаше от Социализма, тя "умря" за 30 години брутален, безконтролен, грабителски преход. От друга страна, капитал-глобализмът натрапен от Новия Световен Ред на Атлантиците води до свиване на средната класа в световен мащаб.

11

Анонимен

преди 4 години

В Русия е доста по добре от тук и не разбирам иронията , с която някой иска да втълпи , че сме по добре. Фактът че мафията овладя цялата ни държава и генералите сложиха невеж еднокнижник, говори сам по себе си на какво положение сме.Тиквата поради многото откраднати пари помисли че е недосегаем и се опита да лиже при Тръмп , но е пътник. Лошото е че кръгът който го е назначил ще го смени с подобен , защото манталитета ни е всеки за себе си.Не се обединяваме около целта за общото благо , а глед

10

Анонимен

преди 4 години

Е, какво да кажем за хубавата америка, където банди продават наркотици на всеки ъгъл и се отстрелват ежедневно, други предозирали с демокрация ги намират по улиците и около улиците вече *** и прочие американски прелести?Демокрация, ама мук!