13

от сидниАав$тралия

преди 4 години

До Синди-то 11а пък ти май ти си изтървал четенето. Значи според теб от вулкана идва чистя сяричка така ли? За каква сяричка мислиш че говоря, чиста ли? А инъче чистата сяра от аптеката от къде мислиш че идва? Идва от вулканите на индонезия и малайзия. От там идва 90% от световния добив, и това което е в аптеката. Тая сяричка която се носи в въздуха е всичко друго ама не и чиста, смешана с кислорода от възхуха и като влезе в дробчето дърпа от влагата и ставаш на батерия, зайчето от Дурасел

12

ПроСоТо

преди 4 години

на мен много ми хареса това:-"На остров Уайт,който Е ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ,загинаха 50 човека от избухването на вулкана".....-Първо:-КАК МОЖЕ НЯКАКВА ГЕОЛОГИЧНА ФОРМАЦИЯ,НАЙ-ВЕРОЯТНО НА МИЛИАРД ГОДИНИ,да бъде.."частна собственост"?!?!?!?!.."Собственост" на СУХОЗЕМНО,пръкнало се вчера и отишло си утре!!..??..Па и друго:-Щом въпросния остров е "частна собственост",роднините на загиналите да потърсят КОМПЕНСАЦИЯ ОТ "собственика"за това,че е ДОПУСНАЛ ТЕЖКО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ,завършващо със СМЪРТ!

11

Синди-то

преди 4 години

може и да си компютърджия, но химията си я отървал.Чистата сяра е неразтворима във вода, затова и я продават на хапчета/прахчета за пиене. Разтваря се в органични разтворители от групата на ароматните въглеводороди, а онази беля с дробчето го правят серните съединения - оксиди, диоксиди, сероводород, и особено във формата на ФПЧ, дето освен химическо, имат и чисто физическо въздействие

10

Шоп

преди 4 години

Евалата Сид, голем си химик! Ами ако стигнеш дотам с гмуркане и изджапаш на брега с акваланг?

9

Анонимен

преди 4 години

Дано намерят смартфони с клипове, ще е интересно да се види как са "починали". Виж, за това си струва риска да отидеш сега на острова - за смартфоун хънтинг. Луди кинти може да се изкарат от това.

8

отCиднейAaв$тpалия

преди 4 години

Не е неоходимо да си бил в кратера за да дадеш фира, просто дори около вулкана да си или някъде на острова сярата прави дробчето на електролит за акомулатор. С праха инъче ще се справи една маска няма да умреш от праха. Но сяричката ти покрива дробчета и се смесва с влагата и повече не можеш да дишаш през тоя дроб.

7

Анонимен

преди 4 години

Абсурд е ,да не имало някакви земетресения предупреждащи за изригването,властите е трябвало веднага да забранят достъпа до вулкана!Още повече ,че подобно нещо се случило в САЩ през 1980год.когато изригва връх Св.Елена ,щат Вашингтон!Преди това цял месец е имало леки земетресения и едно от5'3 Рихтер и след 30мин.изригва ,уж заспалият вулкан!Над 50човека са жертвите от тази човешка небрежност!

6

Анонимен

преди 4 години

До 4Властите са предупреждавали ,че вулканът е опасен ,но явно някой са правили пари от тази опасност!

5

Анонимен

преди 4 години

Полицията в Нова Зеландия обяви, че най-вероятно няма оцелели след изригването на вулкана на остров Уайт.......Е в тая думичка "най-вероятно" е разковничето, защото никога не е сигурно, докато не се провери. Не случайно всеки си ходи с късмета...

4

Анонимен

преди 4 години

А властите, като знаят, че това е жив вулкан, защо не информират , че не е подходящо да се посещава непредвидим в поведението си обект?Естествено - за ПАРИ! Други за СЛАВА!Заврете ги в най-тъмното си място!

3

МУНЧО

преди 4 години

и аз кво???

2

Анонимен

преди 4 години

Баси изненадата....Сеизмолозите не са ли хванали някакви признаци на активност?

1

1234

преди 4 години

Реалността не е като по филмите . Кой ще оцелее когато си в кратер на изригващ вулкан? Някой американски екшън герой?