26

Само питам

преди 4 години

А защо не е използвала услигите на авиокомпания имаща възможост да превози електрическата и инвалидна количка ? Защо трябва да пътува с тази малка бюджетна компания която всички значт че лети с МАЛКИ самолети и няма много място за багаж та какво остава за електрически инвалидни колички .... или просто скандал да има . И някакви драсканици по медиите . И купища възмутели и съчувстващи коментари ....

25

Анонимен

преди 4 години

Стаюрд съм и смея да твърдя, че не става въпрос за опасен товар, а за размери в този случай.В авиокомоанията в която работя имаме подкатегория за инвалид с електрически стол.Ако батерията може да се сваля тя се превозва в пътническа кабина. Има и такива с вградена батерия, която не може да се сваля, тогава се превозва в карго отсека, но не отказваме превоз...

24

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 25:) за какво желание точно говорим, това е лоу кост, няма желания тука. За цената на билета получаваш базисна услуга превоз, всички останали желания се заплащат. Ако си купи 4-5 пъти по-скъп билет за някоя бизнес класа, сигурно би могло да е по-различно и да я упътят с мазна усмивка, но едва ли базплатно. Това е опасен товар и по-евтино ще и излезе, като кацне да си купи нова количка.

23

Анонимен

преди 4 години

При желание са могли да намерят решение, спокойно са могли да изпратят количката с следващата самолет които е товарен и има условия за това. Това се прави примерно с загубени багажи, система работеща има.

22

Анонимен

преди 4 години

За да обобщим - опасните товари са класифицирани по категории. Има такива (повечето експлозиви), които са забранени в целия въздушен транспорт с изключение на военния. Има други, които са разрешени в транспортните самолети, но не и в пътническите. В транспортен също се пренасят до кабината, а не навътре, за да може персоналът да има достъп до тях и да реагира при опасност. В пътнически някои неща могат да се носят в салона, но не и в куфара. Там също става дума за човешкия достъп и реакция.

21

Анонимен

преди 4 години

Няма защо да ми пишете минуси, работя в областта на въздушния транспорт и знам какво е разрешено. За ръчния багаж и куфара има различни правила. Става дума за багаж, до който има или няма достъп по време на полет, за да може да има човешка реакция. Всички уреди с литиеви батерии, както и самите батерии, са забранени в куфара от 2015 година, но разрешени в ръчния багаж. Включително електронните цигари. Батерии за инвалидни столове също не могат да се принасят в търбуха, но могат в салона.

20

Анонимен

преди 4 години

Затова човек трябва да се информира предварително, какво в кой багаж може да се носи. Електронни цигари (заради батериите) са разрешени в ръчния багаж и изобщо в салона, но никога в куфара. Защото този багаж е в търбуха и до него няма достъп и не може да се реагира, ако литиева батерия се запали по време на полет. Има реално паднали самолети затова. Дори искаха да ги забранят изобщо във въздушния транспорт, но просто не е възможно заради телефоните и лаптопите и именно инвалидните столове.

19

Анонимен

преди 4 години

Ако бяха една читава авиокомпания, уважаваща себе си и пътниците си, щяха да намерят решение и да превозят жената по един или друг начин. Все пак това е по-нестандартен казус, който не се случва редовно и вярвам, че щяха да намерят опция да натоварят жената с количката й. Но За Райънеър пътниците са просто товар и средство за лапаница, затова не си дават никакъв зор да направят нужното.

18

Анонимен

преди 4 години

Не разбирам защо има хора, които си мислят, че човек се ражда с ПРАВОТО да пътува със самолет. Това е машина която си има спецификации които изискват определено физическо здраве. Има хора, които примерно заради проблеми със сърцето не могат летят. Те кого да отидат да съдят?

17

Анонимен

преди 4 години

Батериите на количката също са опасни за превозване със самолет. Последният път като летях ,ми бяха преджобили куфара и взели електронна цигара на стойност 80 евро. Като пристигнах намерих една бележка в куфара с обяснение ,че е потенциално леснозапалим и самовъзпламеняващ се предмет. И тва е ,пих една студена вода.

16

Анонимен

преди 4 години

В кабината на райънеръския 737 няма място за инвалидна количка. В много авиокомпании е така и условието е хората да ползват наличните седалки. Инвалидният стол се сгъва или поставя в багажното отделение. Обаче електрическата количка не се сгъва (не става за кабината), но не става и за багажното, защото има батерии, чиито капацитет със сигурност превишава лимита за превоз в самолет. Така че не разбирам тук каква точно е новината/драмата.Така че, тази новина е клюкарница

15

Анонимен

преди 4 години

За нищо не стават тия ейй!!

14

Анонимен

преди 4 години

Щом служителите нямат останала капка човечност и съчувствие, тогава да ги уволнят и да ги сменят с роботи.

13

до пепи

преди 4 години

Щяла е да лети на 9-ти, в бъдещо време. Билетът е купен предварително. То акъл трябва за да се разбере това което е прочетено. Като ти е плитко пипето Пепи, мисли преди да пишеш коментари.

12

Анонимен

преди 4 години

Това с провизиите от хотелската закуска е вярно. Много хора ядят като прасета, защото е безплатно, трупат си храна, която не могат да изядат и трябва да я изхвърлим, или си правят провизии. Рекордът беше един, който беше ял вече и си беше направил 9 допълнителни хлебчета да ги яде цял ден. Един с провизии даже ни искаше торбичка да си ги сложи в нея.

11

Анонимен

преди 4 години

Среден на ръст мъж трудно намира начин как да си свие краката в самолетите на тази жалка компания.

10

пепи

преди 4 години

Как пък случката е станала на 9 декември а пък новината е от 6 ти.

9

Анонимен

преди 4 години

отвратителна компания. Но има доста фенове сред населението, което няма нищо против да се отнасят с него като с ***, стига да е по-евтино. Отиват на почивка, крадат провизии от закуската в хотела за да не дават пари за обед. Иначе качват снимки във Фейса къде били на почивка. Гнусно.

8

Анонимен

преди 4 години

Размерът има пряко отношение към безопасността на пасажерите. При аварийна евакуация ще изгорят като факли, заради една количка, която им се пречка. Правилата в авиацията са писани с кръв и са железни. Като не и изнася, да се вози на волска каруца.

7

дядо Поп

преди 4 години

добре е да се помага на инвалиди,но в един момент стават много нагли и злобни и започват да си мислят ,че света трябва да се върти около тях........................