11

Стоян

преди 4 години

Силното кафе вдига кръвното.

10

кафеджия

преди 4 години

Пия по пет шест кафета на ден .Не ми влиаят особено .Ее започнах сам да си говоря ,може би това е някакъв страничен ефект от тях.Така че не е добре да се прекалява с кафето .

9

Анонимен

преди 4 години

Тия "учени" отдавна са на хранилка на корпорациите и техните лобита, които чрез тях си правят каквото си искат. Утре пак учени може да кажат, че деня не е ден, а е бяла нощ, или нощта не е нощ, а е черен ден...тоест зависи от гледната точка на корпорацията, за която работят!

8

маг.-фарм.

преди 4 години

Като изпиеш 5 кафета отиваш директно в спешното с аритмия и високо кръвно!Ако си го пил със захар и кръвната захар ще ти е висока.Ако така пиеш редовно - си направи сметката колко е здравословно!

7

хачо

преди 4 години

"учени установиха" - едва ли има по-сигнална фраза за измама! Те същите "учени" установиха и че преди 66 милиона години на Земята живеели динозаври, че дори и скелети от китайски пилешки кости направиха (щото оригиналните излъчвали радиация от метеорита, който убил самите динозаври преди 66 милиона години)!

6

Анонимен

преди 4 години

Абе кой може да изпие 6..8 кафета? Това е меко казано конска доза..

5

Анонимен

преди 4 години

Всъщност има достатъчен брой статии, че кафето повишава гликемичния индекс - скок на кръвната захар. А за хипертонията - направете си опит със себе си, измерете си кръвното преди да пиете кафе, и след това. Едва ли второто измерване ще даде по-ниски стойности. Мисля че повече от две кафета дневно ще са в повече, освен по изключение.

4

Бат Ман

преди 4 години

Пийте по три кафенца на ден, без захар само с мляко. В картонени чаши, не пласмасови. И че живеете до сто години мхххх

3

258

преди 4 години

Докторите ми казаха да не пия кафе заради кръвно налягае. То не че е кой знае колко високо... Аз обаче откривам, че кафето ми помага да дремна през деня. Иначе не мога да взема следобедната си дрямка.

2

Анонимен

преди 4 години

до 1Къв бог бе?Явно вярваш в дядо коледа все още.Пише,че намалява с 25% риска,а не,че го предотвратява диабета и високото кръвн и то при три чаши,при повече пада на 10%.Демек и с кафе и без кафе пак се разболяваш.

1

Анонимен

преди 4 години

Ако искате да научите как действа кафето на човешкият организъм,гледайте Ю-Туб. Няма как един стимулант на почти всичките жлези да не вреди на организма,Та това е абсолютно противоестествено.Човек ако имаше нужда от кафе,то тогава Бог не би го създал така че да няма нужда от него.