31

Факти, а не клишета

преди 4 години

Повече от три милиона кубинци от 11 милионното население на острова изпратиха Фидел в траурното шествие минало през цялата страна! Дали някой от нашите управници ще събере и 5 000 души!?

30

Доктор Охболи

преди 4 години

До Iordan Ivanov geologЛЕКУВАЙ СЕ, човече!

29

Iordan Ivanov geolog

преди 4 години

Докато в мавзолея на Георги Димитров бе неговото тяло подставени на власт вкл до ниво министри , кметове,бригадири звеноводи не смееха да крадат от народа..Благодарение на рубинената звезда над Партииния дом се блокираха рискове от трета световна война. Звездата подържаше връзка с древни бази на нашата цивилизация до Алфа центавър и Сириус Ц и Д/метод на проучване биолокация

28

северозапад

преди 4 години

НО ПАСАРАН ! ВЕНСЕРЕМОС !

27

Не комунист

преди 4 години

Нещо да кажете за Китай?Първа икономика със страхотен растеж ежегодно, при положение, че ръководната роля на компартията е запазена?Проблемът е в народа и в условията за икономика.Работлив народ , работа за всички и никоюй не говори за комунизъм или капитализъм.На практика те вече строят нов тип капитализъм , какъвто няма никъде другаде.НО ТАМ НЕ СЕ КРАДЕ И НА РЪКОВОДНИ ПОСТОВЕ НЕ СЕ УРЕЖДАТ ПАРТИЙНИ ***, ЛЮБОВНИЦИ И НЕКАДЪРНИЦИ!!!

26

Пътешественик

преди 4 години

Ако имате възможност да посетите този остров, отидете. Хавана е един прекрасен град, където Стара част е наистина брдничко, но хората са уникално добри и приятелски настроени. Новата част на града, булеварда на влюбените... Местността Винялес с подземните реки и прекрасната природа.Това е държава която трябва да се посети, да се общува с местните и тогава да се правят изводи и заключения. Приятна неделя :)

25

Анонимен

преди 4 години

Фидел е символ в Куба. Много земен човек беше. Иначе животът в Куба е труден заради санкциите на САЩ.

24

Комунизмът е пагубен

преди 4 години

Кажете ми една страна в света където комунисти управляват и народът да е добре. Например Венецуела е най-богатата държава на петрол , а народа гладен , няма ток , няма вода и т.н. В другата комунистическа държава Куба средната месечна заплата е около 20 долара. Това е голямото постижение след повече от 60 години социализъм. Да не говорим за мизерията в Северна Корея. Затова хората по-цял свят бягат от социализма, заради беднотията и масовата тъпотия. Прости, фанатизирани и необразовани хора не могат и не трябва да управляват .

23

капитализъм=разруха

преди 4 години

Капиталистите завладяха България след 1989 година и я превърнаха от рай в пустиня.

22

комунизъм=разруха

преди 4 години

Ако комунистите завладеят пустинята Сахара то със сигурност пясъка ще стане дефицит.

21

Жо

преди 4 години

ПОДОБНА ситуация с култ към личността на Тито тресеше Югославия през 70-те години.Във всяко училище, магазин, офис, частен дом и др. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО висеше портрета на Тито. Ако ти дойде някоя комшийка на кафе и види, че нямаш портрет на Тито в дома си, рискуваш тя да те наклевети на тяхната ДС.Днес Тито отдавна е забравен от нормалните югославяни. Само някои откачени фанатици държат неговия портрет.Същото ще се случи и с портретите и култа към личността на Фидел Кастро след 20 години.

20

Кармен Младенова

преди 4 години

Това което Куба постигна след жестоко ембарго от Америка,България не можа да постигне и след "жестовете на приятелство" от Америка...

19

Ти да видиш..

преди 4 години

До Анонимен 6 И единия и другия са били бандити - престъпници .А кубинците са интересна нация. Колкото са по бедни и гладни , по добре им става.А ние дели се оплакваме.Какво ни липсва. Имаме всичко.

18

Бай Иван

преди 4 години

А за простите и кресливите някой ден ще се сещате единствено като мине гей парад, като влязат в апартамента ви,за да ви оберат и ченгетата нехаят или като представители на любимия етнос на демокрацията реши да ограби,убие, изнасили вас или някой ваш познат, а бива защитен след това от многобройните създадени НПО-та, с това ще се помнят крякащите, че "времето било тяхно" ;) !!!

17

комунизъм=бедност

преди 4 години

Изводът е ***, където има *** народ има комунизъм(социализъм), а където има комунизъм(социализъм) се живее много бедно и безперспективно.

16

сащ супер сила Хихих

преди 4 години

Също като нашият най голям български водач на народа Тодор Живков. Такива хора не се раждат всеки ден. Кой у нас остана да няма собствено жилище. Няма такъв. Сега яжте ГМО и си мечтайте някога да имате собствен дом ,ама на кукувицата лято. Тези водачи остават в историята като лидери завинаги в сърцата на хората. Жалко че ни разрушиха външни сили държавата и ДУШИТЕ. Второто е непоправимо.

15

Анонимен

преди 4 години

Всички държави, на които САЩ налагат санкции имат огромни икономически трудности, а заплатите са ниски. И в България, през 1996-1997 година, когато. САЩ ни наложиха санкции, за да сменят правителството на Виденов, стана така, а ние от 1990 година сме капиталистическа държава с демокрация и пазарна икономика.

14

Фотограф

преди 4 години

Не е вярно. Плакатите по магистралата и сградите са заменени с реклами за хотели. Видях неговият лик избледнял в един зеленчуков магазин, на автогарата в Хавана и две три сгради. Капитализмът навлиза успешно във почти всяка сфера. Единствено ние - капиталистическите туристи поддържаме неговия облик със сувенирите.

13

ХА-ХА-ХА !!!

преди 4 години

Легенда !Устоял десетилетия на американския натиск под носа на Чичо Сам.Преживял безброй атентати и опити да бъде свален от власт.Издържал на изкушението на безсметните богатства и облаги, които му предлагаха американците, за да предаде Острова на свободата.Някой беше написал какви били заплатите в Куба.След повече от половин век американско ембарго е истинско чудо, че изобщо съществува такава държава.Блгодарение на Фидел !Героите не умират. Те живеят вечно в сърцата на народите си.

12

Анонимен

преди 4 години

Последната изцепка на Кастро бе обръщение към американците " Не посещавайте Куба само за секс туризъм". Наведен Кастро искаше и инвестиции за изграждане на "зрелия" социализъм,подобно на нашия тъпан Тошо от Правец.