205

Стамбулец

преди 4 години

Барлък елдердин джендарларъ, биригиндер ! Наздраве на всички форумци :)

204

Пръч

преди 4 години

И като я приемем какво? Едно голямо нищо ! Никой нищо няма да спазва особено у нас. Даже има риск приемането на конвенцията да увеличи насилието, а не да го предотврати. Каквото и да правят , нищо няма да направят. Балканите не са като запада. Няма и да бъдат. Ние не сме свикнали да спазваме, кеф ни е да заобикаляме и нарушаваме. Истерията е излишна. Бъдете спокойни скъпи сънародници :) Шоу да става !

203

Радост

преди 4 години

Mястото не България в Европа, определено от метрополията и от богатите западни държави е на смачкана колония, а на населението: статута на туземен cкот, нещо като вреден дивеч. Яжте банани и се радвайте!

202

Анонимен

преди 4 години

В българския текст на конвенцията gender е преведено като "пол". Само че в българските паспорти пол е преведено на английски като sex - вижте сами. Абе сеир да става...

201

Поручик Ржевски

преди 4 години

Как точно една конвенция ще помогне на горките жени?Полицаите от районното ще започнат може би да им обръщат внимание след тази конвенция?Да не би сега да е разрешено по закон да се бие когото и да било?Брюкселските другари може би е време да обърнат внимание на дигиталното изоставане на Европа вместо с джендърски политики?

200

Калеко Алеко

преди 4 години

До до Калеко Алеко ... Ще е жалко за децата Ви, ако наследят догмите и внушенията на родителите си ... За радост България не само географски, но и културно принадпежи на Европа, така че колкото и да лаят кучетата ... Керванът си върви ... !!!

199

Анонимен

преди 4 години

Тази конвенция няма нищо общо с насилието срещу жени. Това е само контекст...Наливат се луди пари в разни чужди НПО-та, джендерски организации и подобни...И сега действат у нас, а ратифицираме ли я ще стане страшно.

198

до Калеко Алеко

преди 4 години

Думичката *** си е точно в контекста на тази конвенция. И е така добре прикрита, че ратифицираме ли я ще стане много жалко за децата ни!

197

Калеко Алеко

преди 4 години

Някакви другаре и товарищи тук, пак намериха за какво да се хванат, от цяла една Конвенция се вкопчиха точно в думичката "***", като я извадиха от контекста ... навярно тя олицетворява скритите им сърбежи ... !!!

196

Калеко,

преди 4 години

Кажи как си пишеш плюсчета под простотиите, че и аз да си пиша под коментарите.

195

регулировчик

преди 4 години

Ще се бяга към Русия, поне там няма меки амбрияжи!...................................Навсякъде има, обаче, в Русия не са с привилегии, като в ЕС.

194

отегчен

преди 4 години

В страните, в които е приета тази "конвенция", насилието срещу жени се е увеличило. Което не е изненада, щото това е и целта на "конвенцията" - под прикритие защита на жените, да руши семейството. Отделно пък "защитата на жените" е прикритие за налагане на джендарлък сред подрастващите, трето и четвърто, е опит за ново прикритие за навлизане на касапи и канибали ислямисти от Африка и Близкия изток, сега пък като "преследвани в родината си джендари".

193

Анонимен

преди 4 години

Ще се бяга към Русия, поне там няма меки амбрияжи!

192

проба

преди 4 години

123

191

Честно

преди 4 години

Аман от джендърлък, аз признавам само тежък махмурлук

190

Калеко Алеко

преди 4 години

А какво ще прави тази дето си говори с мъжете по "мъжки", пак ли ще вади "Джендърите" от торбата с караконджулите си, за да плаши с тях червените си бабички и техните производни ... ?!

189

Mockingbird

преди 4 години

накратко от "конвенцията" от челите я: Член 3 Определения в) пол означава социално изградени роли, поведения, дейности и характеристики, които определено общество смята за подходящи за жените и за мъжете;Глава VII Миграция и убежищеЧлен 59 Статут на дългосрочно пребиваване 1.2. 22 Член 60 Молби за убежище, основани на пола 61 Принцип за забрана на връщането Глава IX Механизъм за мониторинг Член 66 1. GREVIO

188

-

преди 4 години

Сбогом ЕС!!!Сбогом джендерясъла идеология!Имма само мъж и жена - другото са отклонения! Отклоненията имат всички права на човешки същества, без правото да се определят като пол различен от гореописаните! ТОЧКА!

187

Анонимен

преди 4 години

"Предвижда се в четвъртък те да приемат резолюция, в която призовават за незабавно ратифициране на документа и за предприемането на всички необходими законодателни и политически мерки за спиране на насилието срещу жените и момичетата"Сега да не би случайно насилието над жени да е разрешено от закона? Имам чувството, че този ЕП е гигантски ускорител на елементарни частици.

186

Анонимен

преди 4 години

ЕП ДГД!Не им искаме уродливата конвенция!