27

анонимен

преди 4 години

В Англия има такива кръстовища , където няма изграден остров , а само е начертан кръг и сложени съответните знаци . Върши същата работа !

26

MGS

преди 4 години

До АнонименНяма, нали видяхте, като не са директни участници власт имащите не знаят че се случва. Ще е като камионите в река ВитКато са участници - играта е друга

25

Анонимен

преди 4 години

Проблема не в кръстовището а в хората дали стотици разрешения за строеж без обследване на трафика в района.Новия главен прокурор няма ли да се самосезира?

24

Анонимен

преди 4 години

Кръстовище като кръстовище. Минавал съм много пъти през него от и във всички посоки. Един светофар ще го задръсти, но пишман шофьорите ще минават без да им се налага да мислят тези знаци за какво бяха.

23

Анонимен

преди 4 години

Там щеше да ме удари странично един Tъпанар, който не си знаеше предимството. Вечер става страхотно задръстване заради новософиянците, които работят съпорт в бизнес парка.

22

Анонимен

преди 4 години

Там няма задръстване, а сложат ли светофар ще има и всички ще чакат повече, вкл. и тези дето сега са без предимство на кръстовището.

21

така де

преди 4 години

Предлагам на всички които не умеят да преминат през въпросното кръстовище, да го избягват отдалеч.

20

mdaa

преди 4 години

До ВасилАко хората спазват знаците, в час пик, тези, които са БЕЗ предимиство не могат да минат. ПРЕДИМСТВОТО не отпушва трафика, а посочва недвусмислено коя кола измежду едновременно пристигналите трябва да мине първа през кръстовището. И това са две коренно различни неща!

19

Анонимен

преди 4 години

Нормално кръстовище, на което трябва да си изчакаш реда според знаците. Вярно е, че на повечето такива кръстовища са наслагали светофари, направили са задръствания, но за слабите шофьори е по-лесно - минават без да мислят за знаците, а тук трябва да се съобразяват. Основен направление тук е левия завой и кръстовището се обезмисля, ако го няма. Няма нужда и от кръгово движение. Спазваш знаците и минаваш, не е трудно, опитайте.

18

123

преди 4 години

До Мично ПразниковОсновният проблем там възникна заради новата бизнес сграда, която построиха на мястото на Автоцентъра... И да, още един светофар нищо няма да реши, уви

17

Vip

преди 4 години

За 40 подписа вече в новините.Браво. Ремсистите не спят. Следва продължение.

16

Анонимен

преди 4 години

Основната причина за задръстванията в София са безумно многото светофари. В Младост даже по Малинов спокойно могат да спрат всички светофари и там задръстванията ще изчезнат. Така беше до 1989 година, когато там за единица време минаваха поне 10 пъти повече коли от сега.

15

решения има

преди 4 години

Могат да забранят левите завои там, много е лесно... Това е било нещо като околовръстно едно време и сега не е актуален този знак за предимство ... Колите, идващи по Атанас Москов към бизнес парка направо, са в едно голямо изчкане на завиващите наляво ... Трябва да се намалят възможностите за завиване наляво, освен ако не се направи светофар... Не е трудно да се реши проблемът... Иначе има много псуване и нерви там ... За първи път като се озовах на това кръстовище доста зор видях.

14

xs

преди 4 години

Може и да е кръгово, но трябва да се запази сегашният главен път. Ако направиш кръгово, в което този вътре е с предимство, тогава по-натоварениет входове на кръговото ще чакат още повече. За да има смисъл кръгово, трябва входовете на сегашния главен път да са с предимство в кръговото и да не чакат тези вътре. Това създава опасност защото повечето хора си мислят, че тези в кръговото винаги са с предимство. Освен това за кръгово трябва да построиш остров, който отнема място и намаля полезната площ

13

аз

преди 4 години

Проблемът е в следващия светофоар. Общщината отказва да го преработи, за да се отпуши трафика

12

Анонимен

преди 4 години

Прав е номер 10 ВасилВ София има ненужно много светофари, които задръстиха София с коли. През това кръстовище минават доста коли, но задръстване сега няма. Сложат ли светофар, задръстванията са гарантирани и от четирите посоки. Светофарите намаляват пропускателната способност на такива кръстовища над 10 пъти. На метри от кръстовището има друг светофар, също ненужен, но.... чакаш.

11

Васил

преди 4 години

До mdaaВ случая ако сложат светофар ще станат 3 за разстояние от 100-150 метра - дали това ще отпуши трафика в пиковите часове?Просто шофьорите трябва да се научат да спазват знаците, а не да се правят на тарикати и да навлизат в кръстовището, когато "ОЧО-ВАДНО" не могат да излезнат от него безопасно и да не пречат на другите участници в движението

10

mdaa

преди 4 години

Светофарите не са проблем. Проблем е неправилното (нехайното, некомпетентното) им управление и програмиране. Ако седнат хора с нужния капацитет да работят по въпроса, може чудеса да се постигнат, дори и инфрастуктурата на София.

9

Анонимен

преди 4 години

Има специалисти, те да решат.

8

mdaa

преди 4 години

До ВасилПрощавай, не е лично, но много глупаво изказване. ВСЯКО кръстовище е 'урегулирано', поради простата причина, че законът ясно регламентира това. Дори никаква маркирова - хоризонтална и вертикална да няма, пак си има правила! Очевидно това не решава проблема, когато има засилен трафик.Ако шофьорите без предимство изчакват всички, които са с предимство, теоретично няма как да минат, понеже трафика не секва (говоря за началото и края на работния ден). Всеки започва да се бута и става ...