56

Анонимен

преди 4 години

"огромната корупция, която има сред лекарските среди"Айде, айде, със сигурност не е по-огромна от тази в политическите среди.

55

Анонимен

преди 4 години

Не първите три а първите пет дни да се поемат от работодателя,това е позитивната практика в повечето страни на ЕС!

54

???

преди 4 години

И колко са фалшивите болнични? 1 на 1000 или 1 на 10000? Пределно ясно е, че с увеличението на възрастта за пенсиониране, броя на болничните ще расте много бързо, а тъй като тази възраст продължава да се увеличава, значи и болничните ще се увеличават. Младите не боледуват, боледуват по-възрастните

53

Анонимен

преди 4 години

Как генератор на корупция да се бори с корупцията ? Това е като да убиваш за мир и да се мандахерцаш за непорочност. Не става. Такава система сте направили, такава система ползвате - драги. Ако искат решение на проблемите да се качат всинца на един автобус и да го засилят в първата ***. С тях на власт няма да стане каквото и да е в посока анти-корупция.

52

Анонимен

преди 4 години

БЕ КОЙ Я ПИТА ТАЯ БЕЗГЛАСНА БУКВА, ЧЕ И МНЕНИЕ ДАВА, ПЛАТЕНИТЕ *** САМО МАЙ...

51

Анонимен

преди 4 години

Бе я да върнат 5 милиарда ,откраднати от тримата шишковци от КТБ и ще има за всичко. Допряха до болничните на робите, гадини мръсни.....

50

Радослав

преди 4 години

До 485. Докато "контрола" се осъществява от индивиди без никаква мотивация и персонална заинтересованост никога няма да има реален контрол! Пък и ще има превантивната мярка, не държавата след 2-3 години да погва работодатели които вече са обявили фалит или са спряли дейност по фирма Х и тя вече е куха, а превантивно работниците да следят и да подават сигнал навреме, че не им се внасят осигуровки които им се начисляват, а това също ще подобри състоянието на системата като цяло!

49

Радослав

преди 4 години

До 482. Идеята е да се спре източването на НОИ,а за да с случи това е нужен контрол,а за да има контрол трябва да има проследяемост на парите и начин да се проверява от реално заинтересуваните. 3. Освен това по този начин хората ще са мотивирани да се осигуряват на реалните си доходи, защото така ще се трупат повече пари по партидата им.4. Като бонус данъкоплатеца ще може да упражнява контрол над лекари и работодатели като следи движението по партидата му защото той е персонално заинтересован

48

Радослав

преди 4 години

До 481. Масово хората са внасяли с години и информацията за това я има в НОИ, просто да се сметне колко си внасял и колко си ползвал и разликата да се вкара в индивидуалната партида. Когато внасят всички, а ползва които има нужда има много злоупотреби именно защото има едно размиване на реалните нужди и няма начин да се следи дали ти например не са те водили в болница (защото вече ти имат личните данни) без ти да си стъпвал там от 2-3 години. А го има и хора с нула вноски ползват най много!

47

Анонимен

преди 4 години

Индивидуалните партиди са най-лошото решение, защото на едни средствата ще си стоят по партидите, а на друг няма да достигат и ще умре без лечение. В такива случаи винаги трябва да се прилага правилото: Внасят всички, ползва, който има нужда. Същото е и с други застраховки. Отделно, че ако все пак някой без да мисли го направи, какво става в първите години, когато по партидите ще има малко средства? Примерно след 2-3 години ти трябват 20000 лева, а по партидата ти има примерно 600 лева.

46

Анонимен

преди 4 години

Болничните трябва да са платени!!!!!Що се касае за контрола - ами, да бяхте го приложили отдавна!!!

45

Радослав

преди 4 години

Ама не искат защото:1. Трябва да орежат гласоподавателите от маалите от права и да им вменят задължения!2. Ще се спре източването на системата с фалшиви болнични и хоспитализации защото хората ще следят дали не са се водили в болница без да знаят за това!3. От обща каца се краде доста по лесно отколкото от индивидуални партиди (Сребърен фонд за справка).4. Ще се запушат доста дупки от които родата им се възползва!5. Ще трябва да връщат пари които вече са изпапкали!

44

Радослав

преди 4 години

Има елементарно решение ама нашите дупедати не искат!ИНДИВИДУАЛНИ ПАРТИДИ В НОИ ЗА БОЛНИЧНИ И ЗА ПЕНСИЯ!Ползите ли?1.СПИРА СЕ ИЗТОЧВАНЕТО НА СИСТЕМАТА ОТ ИНДИВИДИ С НУЛЕВ ПРИНОС!!!2.ВСЕКИ САМ ЩЕ СИ НОСИ ПОСЛЕДСТВИЯТА ОТ ФАЛШИВИТЕ БОЛНИЧНИ КАТО СИ Е ИЗДУМКАЛ ПАРИТЕ И КОГАТО НАИСТИНА МУ ТРЯБВАТ В ПАРТИДАТА МУ ИМА 0 ЛЕВА!!!3.РАБОТНИЦИТЕ ЩЕ СЛЕДЯТ В РЕАЛНО ВРЕМЕ ДАЛИ РАБОТОДАТЕЛИТЕ ИМ ВНАСЯТ ОСИГУРОВКИТЕ КОИТО ИМ УДЪРЖАТ ОТ ЗАПЛАТИТЕ!4.ЩЕ СЕ ИЗКАРАТ НА СВЕТЛО ДОХОДИТЕ!5.ЩЕ СЕ ОНАСЛЕДЯВАТ!

43

Бивш служител

преди 4 години

Измислял съм си разни болежки пред джипито, което ме препращаше към съответния специалист, в зависимост от каквото се "оплаквам". Погледнете и от тази страна на проблема. Аз като се "оплаквам", джипито е длъжно да ми даде направление. Повярвайте, има болежки, които не могат да се докажат просто ей така... и хоп "Даваме ви 10 дена болничен и ви изписваме лекарства". Сигурен съм, че има много такива като мен, само и само да се докопат до болничен. Какъв контрол, какви пет лева, г-н "патриот"?!

42

Патреотите

преди 4 години

Тия сладури "Патриотите" не разбраха ли,че Херо...я ББ управлява с ДПС.Ама и да знаят те нали са си на хранилката.То пък и те, нали са едни Патриоти.

41

Анонимен

преди 4 години

Властта няма инструменти за затягане на контрола. Няма как да направи така, че хората да спрат да плащат за фалшиви болнични, а подкупни докторя да издават такива. Да не се лъжем, но властта няма топки да действа, а работи само под диктат - на западните си господари срещу заплащане и според както им свирят избирателите - за престиж и гласове.

40

Анонимен

преди 4 години

Разбрах, че ще наказват работещите когато бягат от работа, обаче само да попитам това ще важи ли за онези 240, които отсъстват когато им хрумне, с повод и без повод? Някак си е малко цинично точно тези, половината от които редовно не ходят на работа, да ми говорят как ощетявам държавата защото съм си взела един ден да си свърша някаква работа.

39

Анонимен

преди 4 години

*** го направиха хахо

38

Дръндер

преди 4 години

Коалиция Обединени путриоти начело с Шумомера само може да влоши нещата! Ся щял да ми затега контрола! Искам контрол за....като шумомера!

37

Анонимен

преди 4 години

До: номер 34Ми не виждам какво толкова те учудва? Волен Сидеров например си има личен ромски оркестър.И защо да не може български ром да бъде националист, след като и личният лекар на Хитлер е бил евреин?