23

gost До Пипи

преди 4 години

Абсолютно е така!Поощряват се подмазвачите, преписвачите и двойкарите, простаците, а големите изисквания са към възпитаните, умните и старателните деца.

22

Анонимен

преди 4 години

Чичо, ако беше наложил Новият ред, нямаше да е така!

21

До свиней съм...

преди 4 години

Как се образува тази сума от 1500!! Разснете, ако знаете.

20

Анонимен

преди 4 години

"Ще има индивидуална подкрепа и за самотните майки и майки от семейства с доходи под прага на бедност.(...) Според Русинова това ще е допълнителен демографски стимул за повече деца в семействата." Ми в семейства под прага на бедност нямат нужда от стимули да правят деца. Те си ги правят, от това живеят. Помогнете на тези, с малко над прага на бедност, те също отглеждат деца... и са работещи, но бедни.

19

До Пипи дългото...

преди 4 години

Вие учителка ли сте?

18

Пипи дългото чорапч

преди 4 години

В училище наблюдавах как колеги толерират и не пишат отсъствия на едни а на други гонка.Питала съм и някои са ми казали лични предпочитания,А друга колежка ми е казвала че към по отговорните и съвестни деца са по взискателни защото "не са за този клас" защото са на по добро възпитание и отговорност.Децата ми ме питат същото-за мен големите изисквания,За преписвачите-поощрителна шестица.Как аз уча а той/тя получава 6 от преписване

17

ПРЕДЛОЖЕНИЕ

преди 4 години

Всичко е измислено. Да направим като в Словакия, държава от ЕС. Който не работи, не яде. Никакви помощи за неработещи! Създава се работа и който не работи в гето, оградено със стени. Отделни болници с по-неквалифициран персонал и отделна ГМО храна, която е по-евтина. А тук скапаната храна се дава на пенсионерите и на трудещите се! И никакви детски, освен ако родителите не са студенти!!!

16

Анонимен

преди 4 години

Боже боже за какви глупости отиват парите които плащам за данъци... Ох ох... Търтей до търтея и техните издънки ужас...

15

СВИДЕТЕЛ съм на

преди 4 години

очевадна дискриминация - В моето отделение постъпи една ромка за лечение. Доходът и беше 1500 лв, под формата на помощи, детски и майчинство. Сестрите в отделението се скапваха от работа за 540 лв основна и около 590 лв брутна заплата. Аз като началник отделение взимах 1300 лв. Е това ако не е дискриминация??? Нищо не работеща мързеливка, само за това, че е наплодила такива като нея да забогатяват на наш гръб!

14

хммм

преди 4 години

каква интеграция бе мой човек...може да интегрираш италианец, руснак или германец, след време приема обществото и децата му се наричат така спрямо държавата в която живеят, те влизат в обществото учат езика и за 2 поколения се интегрират. Това означава тази дума. Този етнос е по земите ни от над 1000г. те са все още такива каквито са дошли, не са мръднали нито интелектуално, нито като хора. В Европа също ги има но са избивани полулациите им през войните, затова ги няма на талази като при нас.

13

До Анонимен 3

преди 4 години

Хайде, помисли.Да се спрат помощите на здрави млади хора, които само лежат и правят деца, това да.Но да им осигуряваме безплатни детски градини, при условие, че няма места за децата на работещите родители?И като им даваш безплатни учебници, пособия и безплатна храна в училище, те ще ценят ли образованието? Не, няма.Израстват с мисълта, че всички са им длъжни.Накарай го сам да си купи учебници и същевременно го побъркай от глоби(отработване), ако децата му не учат.Да видиш ще започне да цени

12

до 12

преди 4 години

"Безплатен", демек за сметка на българите.

11

Анонимен

преди 4 години

Факти:1. Има безплатен превоз на ромски ученици.2. Учебниците до 7 клас включително са безплатни. Учебните помагала след 4 клас не са, но ромите получават такива за сметка на отстъпките при поръчка от целия клас.3. Продължават да не се пишат отсъствия на ромите в началните класове, най-вече отсъствия по неуважителни причини. Със задна дата се пишат медицински бележки /предимно от зъболекари/ или молби от родителите за отсъствия по семейни причини.

10

БХК

преди 4 години

МЕРКИТЕ НЕ СА ЗАСЕГНАЛИ ХОРА С ТЪМЕН ЦВЯТ НА КОЖАТА, НАЛИ?!AKO ДА - ЩЕ СИ ИМАМЕ РАЗПРАВИИ! МОЛЯ ПРОВЕРЕТЕ ПОВТОРНО - ВСИЧКИ ЗАСЕГНАТИ ТРЯБВА ДА СА БЕЛИ БЪЛГАРСКИ СЕМЕЙСТВА! *** НЕ ГИ ЗАКАЧАЙТЕ!

9

до МНЕНИЕ

преди 4 години

И двете - дават само на "ромчета". Другата част я крадат.

8

Анонимен

преди 4 години

30 години провал на интеграция . Тези хора не искат да работят , не искат собствени жилища, не искат да плащат данъци, сметки, не искат образование .Единственото изискване е НИЕ да ги отлеждаме и храним без да се оплакваме от тях.

7

МНЕНИЕ

преди 4 години

С тези Детски Добавки нещо ни Лъжат .Аз лично не познавам Родители които взимат тези Детски .Започвам да се съмнявам в Статистиката - или Мафията краде тези пари , или ги дават само на ромчета .

6

В.Я.Ч.

преди 4 години

По-голямата част от тези хора са от ромския етнос. Те не желаят да се приобщят, нито да работят, нито да се образоват.Не желаят да работят ниско заплатена работа, но не могат да четат и да пишат.Как да работят? Има нужда от медицински специалисти, от учители, но се иска сериозно обучение.Някои хора искат само да щракат с пръсти, някой непрекъснато им е длъжен и все държавата им е виновна.Всеки трябва да хване съдбата си в собствените си ръце и да разчита най-вече на себе си , а после на държава

5

до 3

преди 4 години

Мисля, че нито пари в брой, нито социални услуги трябва да им се дават. Единствено, трябва да се насърчават с билети, за автобус и суха храна за три дни, ако изберат да отидат в по-"толерантния" запад. Да ги "интегрират", там.

4

до 3

преди 4 години

Мисля, че нито пари в брой, нито социални услуги трябва да им се дават. Единствено, трябва да се насърчават с билети, за автобус и суха храна за три дни, ако изберат да отидат в по-"толерантния" запад. Да ги "интегрират", там.