22

Анонимен

преди 4 години

ПРАВИЛНО! И КАТО СЕ ПЕНСИОНИРА ЧОВЕК-ПЪРВАТА ГОДИНА ДА НЕ СЕ ПЛАЩА! НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА.

21

Анонимен

преди 4 години

точно сега ли го решиха това за болничните, за да не се коментира избора на Гешев

20

Анонимен

преди 4 години

Фалшивите болнични са малко, като повечето от тях ги искат работодателите, но не искат да плащат за това.

19

Анонимен

преди 4 години

Колективна вина и наказание. Това са болшевики-бизнесмени, които прокарват фашизоидните си идеи чрез властта и лобиране. Целият български народ е виновен, измамник.Тук има класова борба на буржоазната класа срещу работническата класа.

18

Анонимен

преди 4 години

До ААма то за 20-50 лева всъщност работодателите ореваха света. И те практически подстрекават да се визмат болнични за повече дни!

17

Анонимен

преди 4 години

Аз първо не разбирам какво е "фалшив болничен". Самият болничен лист изобщо не е фалшив щом е издаден от лекар. Дали си фактически болен е друг въпрос. Проблемът е в източника - самият болен не фалшифицира нищо. Ако лекарят е преценил да издаде този документ, то той трябва да се е убедил в наличието на заболяване. Там да търсят начини неболните да нямат възможност да получат подобни болнични, а не да режат на всички това, за което си плащат осигуровки.

16

А

преди 4 години

Скучно ми е

15

Анонимен

преди 4 години

До АСТИГА ВЕЧЕ ДЕ - ЕДНО И СЪЩО - КОПИ-ПЕЙСТ- досаждаш

14

Анонимен

преди 4 години

Само да попитам инспекцията по труда какъв контрол упражняват за всички разпоредби правилници, правила и норми и при периодични проверки могат ли да съставят актове за констатирани нарушения- например работник с ТЕЛК даващ нощни дежурства или работник с болничен е на нощен риболов и защо кодекса на труда едни и същи не го спазват, а са защитават закононарушители ,защото са партийни членове и са назначени с рушвети и ходатайства на работа-Този е човек на някой си?!

13

А

преди 4 години

Ей за 20-50 лв оревахте света. Тежко ви е виждам с един ден по малко ще стоите в Гърция и Турция в малките отпуски около националните празници

12

Анонимен

преди 4 години

Първо, хората, които преди си взимаха по един ден болничен, вече задължително ще си звимат по три и повече.Второ, плащаме осигуровки, за да сме обезщетени при неработоспособност, но се оказва, че трябва да плащаме втори път?!?Трето, срещу една четвърт от заплата, която ни удържат ВСЕКИ МЕСЕЦ, един ден ще получаваме 200 лв. пенсия. Тиквениците за пореден път тестват народното търпение, но този път ще има отпор.

11

Анонимен

преди 4 години

До EDАбсолютно правилно - щом не ти плащат, защо изобщо трябва да си вадиш документ!!!???Не малко хора, които имат хронични заболявания взимат един ден болничен, за да си мина прегледите.

10

ED

преди 4 години

Ако ще е без пари, то тогава предлагам да е и без болничен лист. Ако служителят отсъства до три дена поради болест- изобщо да не трябва да представя болничен лист. Така е в Европейските институции, с тази разлика, че там се изплащат и трите дена болничен.

9

дреме ми

преди 4 години

Мисля, че идеята за неплащането на болничните дойде от онзи продукт на дефектно изделие на ДИП "Зебра" Курило. Колко такива асоциации и пр. съществуват в РъБъ и кой им плаща на тези! Очевидно е, че кретеноида няма достатъчно работа щом се занимава с глупости! Що не сравни заплатите на южноевропейците с нашите ами тръгнал да обяснявя, че те там работели а пък ние сме се чудели как да крадем от болничини!Първо плащай като хората за да имаш основание да говориш, второ, ако имаш огледало го използв

8

тези

преди 4 години

тези, дадоха пример с от 23 директора на фонд Земеделие, 20 били болнични - очевидно бълха ги е ухапала с тяхните хиляди лв заплата, ако на тях не им изплатиш един ден. Друга стойност има този един ден, ако си със заплата от 700-800 лв и да трябва да си купиш лекарства........p.s. изглежда е много опасно да се работи във фонд Земеделие щом ръководството им е толкова болно :) Предлагам да им се плащат вредни

7

Анонимен

преди 4 години

Освен това, предвид масовата практика чиновниците от държавната администрация да си бъркат в носа, да пушат и пият кафе по 3-4 часа дневно, което си е ИЗМАМА с работното време, да не им се заплащат първите 3 часа работно време всеки ден!

6

Анонимен

преди 4 години

Всъщност измамите с ТЕЛК са много повече и за много повече пари от тези за краткосрочни болнични.Предлагам да не се изплащат и пенсии по ТЕЛКове примерно за първите 2 месеца на годината! :)))))

5

Активист на БКП

преди 4 години

Важното е Зетят да продаде американското свинско,да се купи още някой гръцки остров и евентуално хасиенда край Барцелона...

4

На тези

преди 4 години

С фалшивите болнични въобще не им пука за парите,повечето до плащат за тях.Най-ощетени са майките и децата.Инфекциите в детските градини са точно от деца с начални симптоми или недоизлекувани.

3

Анонимен

преди 4 години

РОБОВЛАДЕЛЦИТЕ НЕ ИСКАТ ДА ПЛАЩАТ. ТОВА Е!