19

ПОВТОРЕНИЕ

преди 4 години

"Ако не се лекува, пневмоничната чума винаги е фатална, според СЗО."ИЗОБЩО ЛЕКУВА ЛИ СЕ ? ?РУСНАЦИТЕ ОЩЕ 1944 гСА ИМАЛИ ПРОТИВОЧУМНА ВАКСИНА.УСИЛИЯТА НА СПЕЦИАЛИЗИРАНА ЯПОНСКА ЛБОРАТОРИЯ ПРОИЗВЕЖДАЩА ЧУМНИ БАКТЕРИИ И ЗАРАЗЕНИ ПРИНОСИТЕЛИ(бълхи) НЕ Е УСПЯЛА ДА ПРЕДИЗВИКА ЧУМНА ЕПИДЕМИЯ В СССРМАРМОТИ И ПЛЪХОВЕ СА ЕСТЕСТВЕНИ ПРИНОСИТЕЛИ НА БАКТЕРИЯТА КОЯТО НОСЯТ ЛАТЕННО БЕЗ ДА БОЛЕДУВАТ - ЗА БИОЛОГИЯТА НА ТОЗИ МЕХАНИЗЪМ НЯМА ОБЯСНЕНИЕПРЕЗ ЮСТЯНОВАТА ЧУМНА ЕПИДЕМИЯ НАУКАТА НЕ Е ПОЗНВЛА РЕАЛНИТ

18

Анонимен

преди 4 години

До До 5"Не плъховете, а бълхите по плъховете са преносители на чумата."Чумата се прчинява от бактерия ; йерсиния пеститс". Преносител на йерсинията са бълхи, но самите бълхи се пренасят от гризачите по които живеят.Така че и двамата сте прави.

17

Анонимен

преди 4 години

В умиращата евро-гейско-дежендърска Европа последният случай на чума при хората е от преди 200 г. В господаря и властелина на Света, икономическото чудо Китай, чумата си е ежедневие.

16

Един от Северозапада

преди 4 години

До Бож."Където има червена чума,скоро идва и черна така че не се учудвам."---Попринцип си прав, но преди да дойде черната, червената мутира във всякакви оттенъци на синьо и понякога-зелено, докато стигне в крайната си фаза-посиняла червена чума, с евро-атлантически наклонности. После идва и черната, и който оцелее-оцелее, ако не-очаква ни съдбата на траките.

15

роберт кох

преди 4 години

до 16. и до 14. - - - имате право и двамата ! ! ! Просто Йерсиния пестис не е никак фотогенична . . . . . . хм . . .

14

Анонимен

преди 4 години

Какво общо има илюстрацията на грипен вирус в публикацията с чумата? Чумата се причинява от бацили които изглеждат по съвсем различен начин, а не от вируси.На това ли учат в журналистическия? Като пишете статия за някаква болест, да вземете произволна картинка на нещо уж под микроскоп без значение какво е? Всичко се претупва. Никакъв професионализъм.

13

веган антиваксер

преди 4 години

аз не препоръчвам антибиотиците, доста са вредни, има тонове информация в нета по въпросачума се лекува най-добре с отвара от мащерка, като шансът за пълно възстановяване е 50 на 50 ... или ще се възстановиш, или няма

12

Анонимен

преди 4 години

Има и четвърти вид чума дето ме тормози всекидневно кат седна да пийна вечер ракийца!

11

Анонимен

преди 4 години

Започват подготвяне на решението за справяне с пренаселването .Глобализма вече разнесе много бацили, които преди нямаше в Европа.

10

Бож.

преди 4 години

Където има червена чума,скоро идва и черна така че не се учудвам.

9

Анонимен

преди 4 години

Вегетарианците не се разболяват от чума.А най податливи са тези които консумират свинско.При арабите казват че добрият мюсюлманин чума не го лови.Чумата има и добра страна,пред нея всички са равни,а не както е при комунизма и демокрацията.

8

Анонимен

преди 4 години

В Китай се яде всичко което хвърчи,пълзи и е на четири крака,с изключение на масата но, и тя е на четири крака.

7

До 5

преди 4 години

Не плъховете, а бълхите по плъховете са преносители на чумата.

6

Анонимен

преди 4 години

Съвременният човек е погълнал толкова антибиотици със храната, че когато му се наложи да се лекува с тях едва ли ще действат. Основни носители на чумата през средновековието са били плъховете, които и днес в големите градове си живеят спокойно

5

Анонимен

преди 4 години

Няма по-страшна от демократичната чума.

4

КОС

преди 4 години

като не може да преборим *** със спин да се набият с чума

3

Анонимен

преди 4 години

А у нас вече 75 години върлува червената чyма.

2

х

преди 4 години

Ако ям сурово свинско, ще ми стане ли нещо?

1

Стар инфекционист

преди 4 години

Даже и в 21 век, почти винаги чумата завършва със смърт. Лечението за да има въобще някакъв шанс, трябва да започне почти веднага след данни за заразяване.