39

Анонимен

преди 4 години

Донорът обикновено е беден и скромен човек,приемникът обикновено е богат човек/грешник. Де се чуло и видяло,богат човек да си дари органите??? Иначе пред Бог всички сме равни,може даже и Църквата да попитате.Ако нямаш пари,какъв приемнок ще ставаш,беден си и не мож си го позволи.Задминаха даже и комунистите дето обещаваха равенство,а после ни държаха 10 години в ,,Шокова Терапия-Преход'' докато късаха ,,на парче'' от баницата и сочеха ,,демократите'' за виновни,а играеха от един отбор.

38

Иван

преди 4 години

Това е новият разрастващ се в глобален план медицински бизнес ,който ще надскочи фармацията.Тялото се ремонтира като една машина .Кой пита и се интересува какво става с духа и на двете страни. Сякаш им е обявено съревнование и оцелялото тяло е потребност за някой си. Филмовата индустрия и тя е "превъзбудена" по темата. Църковните свещоносци и те! Експеримента "Човек" приключили вече?!

37

гг

преди 4 години

Учудващо разумна позиция на БПЦ.Донорството на органи не е добро за донора по принцип.

36

Анонимен

преди 4 години

Единственото по-голямо зло от Църквата беше СССР, амин. Кога и църквата ще я споходи заслужената съдба?!?

35

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 34Църквата е сборище от алчни лицемери, които мислят само за своето благо, както всички останали.При това неграмотни лицемери, с пещерно образование.Тяхното мнение струва не повече от това на тези от мааалите....

34

ЧИТАТЕЛ

преди 4 години

Черноризците се упражняват в куха риторика."Църквата отстоява своето учение, че човекът е уникална и неповторима идентичност...." а това е гнусно лицемерие, църквата винаги е използвала роби за своите нужди, и католическата и православната, особено руската..., никога не са се отказвали от робския труд.

33

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 35Млъквай бе, травестит ***.

32

Анонимен

преди 4 години

Ако не ви се нрави мисълта тялото или душата ви да принадлежат на юдейския демон Мадам Йехова и група брадати ченгета в рокли да ви дикктуват какво можете или не можете да правите с тях, просто прекратете даговора си със съответните субекти!

31

Анонимен

преди 4 години

БПЦ изказа своята адекватна позиция и тя е ПРОТИВ евтаназията, търговията с човешки органи, ТРАНСПЛАНТАЦИЯТА, кремацията, татуирането и обезобразяването на човешкото тяло, абортите, ин витрото и сурогатното " майчинство". Друг е въпросът, че когато Църквата каже нещо, ска.паното ни общество веднага *** , вие и реагира остро, неадекватно и неразумно.

30

Анонимен

преди 4 години

БПЦ изказа своята адекватна позиция и тя е ПРОТИВ евтаназията, търговията с човешки органи, кремацията, татуирането и обезобразяването на човешкото тяло, абортите, ин витрото и сурогатното " майчинство". Друг е въпросът, че когато Църквата каже нещо, ска.паното ни общество веднага *** , вие и реагира остро и неразумно.

29

Анонимен

преди 4 години

Вземете да си обновите малко форума.Тука се объркахме съвсем! "До До До тоя"?!Айде влезте в 21 век! Че тука хора, които сме на едно мнение се псуваме заради лош интерфейс.:)))))))))

28

Панталей Партизанина

преди 4 години

Може да се каже че тялото на истинския социалист подлежи на трансплантации но душата му принадлежи на БСП. Защото дори Господ да го смъмри и да го накара да се запише в ГЕРБ, социалистът мъдро ще откаже аргументирайки се защо дядо Господ допуска груба грешка! Победа!

27

Не и за християнте

преди 4 години

До До Превод от попскиА ако не сте християнин и ви е през оная работа за Библията и очевидно не сте я чели, какво ви дреме тогава мюсюлмани, хиндуисти(роми) или юдеи ще станете в най-близко бъдеще?За историята 50-100 години е близко бъдеще.

26

Анонимен

преди 4 години

До До Превод от попскиАми като тялото на човека не е негово дело тогава как ще се разпорежда с него и ще забранява или разрешава органите му да се ползват след смъртта му ?Ами който ИСКА д аси дарява органите - това си е негов избор и проблем. НО който НЕ иска да си дарява органите след смъртта си и ЖЕЛАЕ ДА ЗАПАЗИ ЦЯЛОТО СИ ТЯЛО С ВСИЧКИТЕ МУ НЕГОВИ ОРГАНИ В НЕГО, това негово ЖЕЛАНИЕ ТРЯБВА ДА СЕ УВАЖИ! НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА ВЗЕМА ЧУЖДИ ОРГАНИ И ДА ГИ ДАВА НА ДРУГИ , ЧУЖДИ ЛИЦА.

25

Хан Тервел

преди 4 години

Смисълът за отказ на транспламтация е в това че душата обхваща цялото тяло. Затова когато режеш части от него и присаждаш на друг човек, не знаеш какво точно се случва! Затова много от хората с трансплантации имат след това "странни" усещания и раздвоение на личността. Както винаги "учените диванета" за пари са готови да правят всякакви неща от които нищо не разбират.Кървав и циничен бизнес !Тези мразят Църквата и в червата си, която винаги ще им пречи с морала и етиката си, .

24

Превод от попски 3

преди 4 години

1. Ако заявите, че желаете да дарите органите си при ваша смърт, много вероятно е някой богаташ да ви пожелае смъртта, за да си запази живота.2. Ако влезете да се оперирате от жлъчка, примерно, много вероятно е хирургът да направи така, че да не преживеете операцията, защото ме у обещана дадена сума за черното ви дробче.3. У нас всичко се знае. Ако не заявите ясно, че не желаете да сте донор много вероятно е да ви направят такъв, защото не сте отказали изрично.4. Иначе, ако искате - браво!

23

Превод от попски 2

преди 4 години

Нещо лошо ли има в това? Оставяме настрана, че човешкото тяло не е човешко дело, та всеки да се разполага с него както му падне. Заради това и самоубийците до скоро не ги погребваха и опяваха. А в 2/3 от света още не ги погребват. Телата на православните християни следва да възкръснат за вечен живот при Второто Пришествие, ерго - следва да не са разпарчетосани, ако е възможно, така.Та, БПЦ доста отстъпва в позицията си, относно донорството. Да им ръкопрялскаме!Или да ги анатемосаме?

22

Превод от попски

преди 4 години

1. БПЦ е съгласна да се използат органи от донори, само ако изрично и лично преживе са заявили съгласие за това. Роднините нямат това право.2. БПЦ не е съгласна да се продават органи от живи донори.3. БПЦ благославя трансплантация само от доказано мъртви донори, изрично заявили съгласие за това. А не при липса на несъгласие.4. Доказателството, че донорът е умрял трябва да се прави по начини, които не оскверняват тленните останки на мъртвеца. Нещо, за което техниката е достатъчно напреднала.

21

ВЪПРОС

преди 4 години

В Мюсюлманският свят и Аллах няма такъв Дебат .Там е - ако си закъсал взимай , няма ред .По това се различава Християнството и Христос от Евреите и Мюсюлманите .

20

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 4Що не замлъкнеш, бе, ***. Аз нямам нищо против ти да си дариш органите, когато пукнеш. Но съм против моите сродници ,приятели, близки , както и аз, след нашата смърт, някой/и си непознат/ и ***/ ци да се разпорежда/т с телата ни.