28

11

преди 4 години

Мдаа, потънала е на 43 см. през 1,944 г., пък сега сме 2,019 г. - идиотска работа.

27

Анонимен

преди 4 години

До VБраво. А сега се качвай на машината на времето, връщай се назад във ВСВ и почвай да си прилагаш съветите на практика.Кво чакаш?

26

Анонимен

преди 4 години

Оцелели има ли?

25

Анонимен

преди 4 години

Ганчовците пак са се изходили под темата.

24

Анонимен

преди 4 години

Балканския селянин пак няма търпение да си излее простотията дори под такава статия :)))

23

Анонимен

преди 4 години

Тук коментират само простаци.

22

Анонимен

преди 4 години

Представям си какъв компот от месо е вътре...

21

Батко

преди 4 години

Важно е дали след като се е облекчила, си е сипала една ракия

20

боже

преди 4 години

По-късно тези чувства се превърнали в облекчение.Ххахахаааххаххахахаахх,няма такава щуротия...

19

V

преди 4 години

Бавните и неточни торпеда са компенсирали с много сметки и с по 4 торпеда за не особено отдалечена цел .При германците две стандартно . Нужни са били и друг вид подводници .С технологии от края на войната е можело да се направят много по добри с ракети насочвани с радар .Твърдогоривни ,а не скъпи и опасни .На базата на катюшите .500 кг бойна глава и 100 км обсег .А подводниците е трябвало да са много по малки и с повече механизация за да са с по малък екипаж.

18

Анонимен

преди 4 години

"Трешър" намериха ли го? А "Скорпион"?

17

Анонимен

преди 4 години

Тъй като на борда си вече има само две торпеда, тя трябва да прекрати пътешествието сиAко на бойна мисия му казвате пътешествие , то аз съм открил Америка.

16

Анонимен

преди 4 години

Някой се е изпуснал и е пръднал на борда.И 80 души отиват зян.

15

Анонимен

преди 4 години

"На 30 март, една от най-успешните машини от Втората световна война е изгубена."Потопила е общо 14 кораба и е изчезнала, кое точно й е успешното? Немската U-48 има 55 потопени кораба.

14

Teo

преди 4 години

Добре де, потопила два кораба, но как си е заминала?!? Единственото, което загатва за случилото се са "сгрешените японски преводи" - т.е. и нея са я потопили. На война както на война. Няма съвършена техника ... изхода на войната винаги се решава на маса ... въпросът е кой колко коза ще има ... а в случая за добро или за лошо, американците са били в пъти в по-добра ситуация.

13

от Варна

преди 4 години

Във всички морски флотилии се ползват мерни единици за разстояние, международно утвърдени, но не пропорционални на метъра.10кабелта= Морска миля(NM)=ок 1852-4метра има различни мили, а има и международна морска миля. Работата е там, че милята е пряко свързана с размера на Земята и е по-лесна при навигацията от километъра. Дълбочините са вече в метри, но има стари карти с футове. На всеки кораб едната страна на марките за газене е във фута/инча, а другата в метри/см. Морски му работи

12

кон с бретон

преди 4 години

С това отнесено заглавие Нелито пак ни хвърли в оркестъра !Не става много ясно екипажът ли командва още подводницата или тя е била на автоматичен режим ?

11

V

преди 4 години

Напили са се и единия е искал да се изпикае не двора .Отворил вредата и потънали ;) А между другото американските подводници са били доста по големи от немските и с двоино по голям екипаж .Били са и по дълбочинни и по трудни за потапяне но торпедата им са били смотани .За сериозна битка не стават .Но за търговския флот са екстра .

10

ИСТИНАТА

преди 4 години

По време на ВСВ - Япония изгражда първия реактивен двигател на самолет, а Германия прави невиждани подводници, кръстосващи и потапящи всичко по пътя си, включително и търговски и пасажерски кораби....останалото е холивудска слава на САЩ и преувеличени успехи

9

Сатира

преди 4 години

Не разбрахме, как е потънала ?