92

Анонимен

преди 4 години

Ясно..някой прави реклама на тези "пликчета" от15-20 лв.? Та утре бабите ще тръгнат да ги търсят къде ли не...Всичко е за пари.

91

Очите

преди 4 години

Как ги намирате тия "експерти"?! Всеки смартфон с NFC може да прочете безконтактна карта. NFC четец за Ардуино струва 1-2 лв...Но, както е писано и по-долу плащането минава през сървъра на картовия оператор и парите се превеждат на някой, който има фирма, банкова сметка и пр. И ако някой започне да сканира карти наред, много бързо ще сработят системите за сигурност и ще му блокират сметката.

90

Някой си

преди 4 години

Та, ето каква е рабутата - някакъв пишман експерт е поканен в пишман предаване, за да запълват екранно време, хвърляйки в ефира глупости със сериозен тон. Паралелно с това се създават панически настроения у стадото, за да се притиска по-плътно до овчаря си.

89

Някой си

преди 4 години

Трети момент, няма абсолютно никакъв начин да се закупи такова устройство и да се върже към банка и да се правят преводи и това да не може да се проследи. Тоест, всеки опит да се крадат пари по този начин, води до сигурно разкриване. Тоест, само слабоумен човек може изобщо да се опита да хвърля усилия в тази посока.

88

Някой си

преди 4 години

Втори момент, никой не прави "десетки плащания на ден". Активно си ползвам картата и имам 5-6 плащания на ден, максимум 10, в редки случаи. Извлечение ми излиза на телефона с няколко докосвания. Няма как ако източванията са масови, да няма стотици и хиляди сигнали, което е мноого различно от формулировката "Има такива регистрирани случаи през изминалите години".

87

Някой си

преди 4 години

Има такива регистрирани случаи през изминалите години, особено откакто технологията на безконтактните плащания навлезе в България, посочи Тулев. Особено чести са случаите в Западна Европа.--------Значи разбирам, има няколко случая(едноцифрено число), за 5-6 години, 70% са в Западна Европа, една част са в Източна Европа. Регистрирани, тоест заловени. Примерно за 5 години три случая в да кажем ... 8 страни от Изт.Европа. Тоест, плашат ме с призраци.

86

13

преди 4 години

Защото са пияни ***. Затова слагат огради на картите. Безконтакнто плащане може да се изключи. Банката може да праща emai илиl sms известие при всяко плащане с карта. Получателя на транзакцията е видим чрез справка с потребител и парола в системата на банката.

85

дамн

преди 4 години

а защо просто не деактивирате безконтактното плащане?

84

инженер Ганев

преди 4 години

До: съветПрав си! Дето викат, малко акъл требе, ама навреме!Алуминиевото фолио представлява фарадеев кафез и спира целия спектър от електромагнитни вълни включително рентгеновите.Само йонизираща радиация може да проникне, като гама лъчите.Именно те причиняват рак, а не тези от мобилните телефони, макар и те да са вредни.

83

инженер Ганев

преди 4 години

Малки, портативни ATM устройства???Я пак??? Да не би да не са били компютри, ами компоти?Не знаех, че техниката била напреднала до такава степен, че да си носим банкомат в джоба!!!А да не би да става дума за POS терминални устройства?

82

Чичо

преди 4 години

Е са наскоро закупих 20 такива от бай китай за 2 долара. Са в оелхато ще ги шитна за 10 кинта парчето и далаверката е готова.

81

Съвет

преди 4 години

Обикновенно кухненско алуминиево фолио върши същата работа. Работи отлично при безконтактни карти. Които не вярва да направи тест с увиването на GSM например с един тънък слой и хоп веднага губи сигнал и не може да бъде набиран. 15 лв са си много пари за едно калъфче което реално струва около 1 лв .

80

Анонимен

преди 4 години

Ако на ден плащаме десетки плащания до 25лв, това значи, че на ден ще сме платили 250лв, т.е. за 30 дена - 7500лв. Хубава заплата. Моята е една десета и шансът да не забележа странни 25лв е много малък. Но пък аз и нямам безконтактна по същата причина. Усилието да си напишеш пина е около 5 секунди, 10 ако си особено бавен. Затова пък, не се притесняваш, че любовника дето ти се натиска в метрото се опитва да ти източи картата.

79

XuTbP5bP

преди 4 години

До Анонимен (83) Щом го доказа по телепатичен път няма как да споря с теб ;)

78

Анонимен

преди 4 години

До XuTbP5bPНе съм, но съм по-добър от теб :)

77

Иван Иванов

преди 4 години

10pcs Anti Scan RFID Sleeve Protector, 10 броя за 0.57 евро цента в aliеxpress. Платена рекламна статия.

76

XuTbP5bP

преди 4 години

До Анонимен (85) Ти понеже си Ричард Файнман...

75

Анонимен

преди 4 години

До XuTbP5bPМного си глупав ...

74

Унуфри

преди 4 години

Ламинирайте две парчета алуминиево фолио и ги сложете от двете страни на портмонето.

73

Анонимен

преди 4 години

Пътувам по цял свят- навсякъде се случва. Последно в Сан Франциско си харесаха кредитната ми карта- след време- хоп 2 трансакции по около 2500$. Всичко е застраховано, не е имало случай да не ми върнат парите- попълва се форма за 2мин и се подава в банката. За всеки случай имам общо 3 карти- всичко се случва. Именно това е смисълът на кредитната карта- оперираш с чужди пари и не те интересува кой какво краде от нея- над 10 случая съм имал, всичко ми връщат винаги. Рискът е навсякъде по света.