24

Кукловодът

преди 4 години

До Анонимен"Е то по същата логика Корсика насила е във Франция.Шотландия в Британия .Крим в Русия .Сицилия в Италия"Крим е след Референдум Шотландия е ПОРОБЕНА и все още не е свободна. Сега обаче хората се надяват след Брекзит, да се освободят най-сетне.Корсика и Сицилия са млко с по дуги статуси и нямат място за сравнения с горните 2 случая. Но идеята ми беше, че сега е време западняците да отпият от тяхната си отвара и да покажат, че са демокрации само на думи и за чужда сметка/кръв.

23

Анонимен

преди 4 години

Българите се освободихме от имперските окови през 1878г., сега е ред на братята каталунци. Имате българската подкрепа и тази на световната общност.

22

Анонимен

преди 4 години

Варавт хората в затвора в Испания само защото са направили демократичен реферндум дали да останат в държавата, или не. Фашистка гнусна Испания. Колко ще ги държат насила в Испания10 години,50,100 и накаря ще се освобдят.

21

Анонимен

преди 4 години

Държавата да избива собствените си граждани?!?Нямам думи...

20

дада

преди 4 години

ама ти повярва че ще има малки фържави и в тях е бъдещето ли? ! ? с кой акъл аз пък мисля че ще има нов световен ред и ще има 2 -3 гоолееми държави или обединения но ще изтече мноого вода и кръв , като в книгата 1984 ше стане

19

антиимпериалист

преди 4 години

Бъдещето принадлежи на малките държави, които само така ще запазят идентичността си. Империализмът е в предсмъртна агония, но лек няма. Каталуния е само началото. Да се готвят всички други други морски империи, владели целия свят. Сега ще им се върне тъпкано. Да не потриват ръце и американци, руснаци и китайци. Тях ще ги споходи същата съдба. В 22-и век империи няма да има.

18

Анонимен

преди 4 години

Държавата не трябва да воюва с гражданите си.Това е идиотизъм от който се ражда тероризъм, сепаратизъм..

17

един отговор

преди 4 години

До ЕдинТова е ***-ръководител,нищо повече!Бих добавил още нещо,ама ще ме баннат!

16

Предложение

преди 4 години

Предлагам да се изкажееееееда се изкажеееееммммммммхмхмхмхКаматааааааа Стоичкоооооооооооооов

15

джони джонсън

преди 4 години

в 21 век всяко отцепване си е лудосткаталунски хаховци

14

Анонимен

преди 4 години

Каталуния е Испания и никога короната няма да позволи да се отдели, ако трябва ще изкарат танковете и ще хвърлят всички сепаратисти в затвора. Правото е на страната на държавата, на който не му харесва е свободен да се премести в друга държава, друга територия и т.н.

13

Анонимен

преди 4 години

Някой разбира ли защо тези искат да се махнат и какво всъщност искат?

12

Анонимен

преди 4 години

Кукловод,нищо не си чел .

11

Един

преди 4 години

Карлес, що избяга ве? Като се правиш на мъж, що не седиш да си посрещнеш мъжки последствията? Какъв лидер си, когато изостави собствените си хора и търти да си спасяваш кожата? Има ли въобще причина, човек като теб да бъде спасяван? Все реторични въпроси.

10

Анонимен

преди 4 години

Да бе, щото пък на Балканите изобщо не сме имали превземане на сила, нито срамни договори. Такъв е животът в гъсто населена Европа - всеки в някакъв момент е бил независим, в друг не. Въпросът е, че Испания е била обединена с много кръв, и благодарение на това в момента е голяма и силна страна. Кой има интерес да се раздели и обезкърви? Или какво, Някой в Европа слуша ли гласа на малките страни? Не. А в световната политика? Не. Тогава зачий им е да се отделят? За да станат още по-зависими отЕС?

9

Барселона

преди 4 години

До анонимен 1...в голяма грешка си...испанските полицай спазват закона и конституцията на Испания.Има закони и те трябва да се спазват.Отдели ли се Каталуния.ще последват Баските...Ла Коруня...ако щете и комунидад Валенсиана...И това ще означава край на държавата Испания.А влизането на Каталуния в състава на днешна Испания е станало през 1400ната година...доста отдавна...Хората трябва да се обединяват а не да се разединяват...

8

Анонимен

преди 4 години

Е то по същата логика Корсика насила е във Франция.Шотландия в Британия .Крим в Русия .Сицилия в Италия .Бисер е точен .Идеята за обединена Испания е дело на два кралски рода .Арагон се обединява с Кастилия и Фердинанд Арагонски се жени за Изабел Кастилска .Очевидно е че тази анархия няма как да спечели .Населението е разделено наполовина .Короната има право да си брани интереса.

7

Кукловодът

преди 4 години

Винаги съм твърдял, че преди да се говори е добре дасе чете. Испания принуждава насила Каталуния да влезе в нейните граници. Така както сега има радетели за независима Каталуния, така тогава е имало предатели, които с цел да запазят господството си са подписали срамен договор за обединение с Испания. Време е западният свят с неговоите криви цености да пие от собстените си отрови и да разбере, че ние на Балканите не сме експерементално племе.

6

Анонимен

преди 4 години

Съгласна съм с Бисер - Испания е обединена с цената на много кръв. Това което се случва е просто безумно. Оказва се, че в Барселона живеят страшно много французи, които естествено предпочитат Каталуния да се присъедини към Франция. Изобщо, Каталуния е жертва на много голяма игра продължила столетия. Надявам се да се усмирят, защото нищо хубаво не ги чака ако се отделят.

5

Анонимен

преди 4 години

Христо Стоичков също е персона нон грата в Испания .Навсякъде са изхвърлили четвъртите в света опозорили България .