72

Анонимен

преди 4 години

То и при нас 20% от българите са неграмотни и дори едва говорят български, ама те иначе не са точно българи, както и тия 12% германци.

71

да

преди 4 години

какви германци - бели или от новия тип? Така така, ще видят те какво е някой да се нарича Българин и да те е срам да кажеш, че това полусъщество живее в близост до теб, и да се обясняваш *** как така и ти си Българин, и той е Българин, а не си приличате.

70

Анонимен

преди 4 години

"германци".. ама само по паспорт!

69

Анонимен

преди 4 години

Голденщайн е класическо еврейско име и няма нищо общо с Турция. Това от своя страна няма нищо със статията. А неграмотните германци след ВСВ нямат нищо общо с днешните неграмотни германци.

68

точка

преди 4 години

Неграмотността е неуважение към самия себе си.

67

Анонимен

преди 4 години

След ВСВ много от децата са останали сираци, нямало е училища и са събирали децата в едно училище на няколко села. Но родителите не са водили децата на училище поради ред причини. И много са останали неграмотни.

66

Д-р Исня

преди 4 години

Така е. Всъщност Голденщайн е Алтънташ, но минала възродителен процес.

65

Анонимен

преди 4 години

Обзалагам се, че Голенщайн е псевдоним или превод на друго име.

64

Анонимен

преди 4 години

Хора, в Германия няма само богати и образовани германци. Има социални класи и едно нещо, наречено Hauptschule. Има МНОГО малограмотни чисти германци, и то не само от тези на социал. Германците са обикновени хора, не са богове, и могат да са глупави, прости, мързеливи, с ужасна хигиена и да крадат. Вие се държите в коментарите като племе под колониално робство, което мисли белите за богове. Това просто не е така. А чужденците в Германия (и там родените им деца) са около 25% или всеки четвърти.

63

Анонимен

преди 4 години

ХА-ХАА в Булгариcтaн 80% нито четат нито пишат.

62

Като се прибавиха

преди 4 години

и няколко милиона близкоизточни и африкански нови германци, проблемът ще се задълбочи.Но фрау Меркел рече "Ще се справим". Де да видим.И ние имахме един, който вкара тук около 360 000 небългари. И народът реагира с виц:На площада, пред Градския комитет на БКП и пред сградата на МВР един ром пребива от бой магарето си. Излезли местните големци, питат го защо трепе животното. Той отговаря:"Казвам му да стане кон, то не става!"-Е, това не е възможно."Тогава вие що ме биете да стана българин?"

61

Анонимен

преди 4 години

Разходете се из родопите и вижте колко от местните говорят български ! Същата е историята с тези 12 % "германци".

60

Анонимен

преди 4 години

до 51Няма никакъв проблем работещи студенти да получат такъв след посочения период. Проверено.

59

Анонимен

преди 4 години

Ама това истински германци ли са,или натурализирани такива?

58

SAFC

преди 4 години

12% от немците са с турски произход. Слочаенос??? Не мисла!111!

57

Анонимен

преди 4 години

Нямам впечатление в България да се очаква перфектен език. Поне там, където живея аз. Впечатлението ми е точно обратното: в дейности, където се очаква високо ниво на грамотност, като медии, медицина, администрация, тя далеч не е на ниво. Иначе, желанието, стремежът към грамотно писане е показателен за отношението на човека към дейностите, с които се занимава, степента му желание за усъвършенстване, за развитие, а също и уважение към другите.

56

Анонимен

преди 4 години

в България прекалено много се набляга да имаш перфектен език, аз съм имал началник англичанин, който пишеше имейли с правописни грешки, И какво от това, не му пречеше да си взима заплатата и да си върши работата.

55

ВАРХАЙТ

преди 4 години

2040-та година на германски аутобан полицаи спират кола. Единият полицай взима документите и казва на другия:Ей, Ахмед, гледай какво смешно име - Мюлер!

54

БЛА БЛА

преди 4 години

ДО ВОЙНАТА РОДЕНОТО НАСЕЛЕНИЕ В СВЕТА Е БИЛО ПО- МАЛКО ОБРАЗОВАНО. АЙДЕ СЕГА ТРОЛОВЕТЕ...

53

Анонимен

преди 4 години

Нека си погледнем нашата ко инка - тук и даскали имаме неграмотни. А вие ревете на чужди гробове.