183

Анонимен

преди 4 години

Баси противния ...!

182

Анонимен

преди 4 години

Значи по логиката на тоя бистър кристал някой трябва да ми плаща, като пускам прахосмукачка вкъщи... Няма по-лудо нещо на тоя свят от феминистка. Неслучайно тия субекти изобщо не приличат на жени, а са самосвали по 120 кг с боядисана в лилаво коса и пиърсинги на носа. Жените сами избират да не са толкова успешни и добре платени, колкото мъжете. Повечето жени се зъприемат като стока, продават се като такава и си изживяват живота като безгласен придатък на различни мъже.

181

Реалист

преди 4 години

Кристалинке, а ранното пенсиониране на жените не е ли достатъчна компенсация?

180

Анонимен

преди 4 години

Значи ако си изпера гащите вкъщи, това е незаплатен труд и явно сега някой ще трябва да ми го плати? Браво на сталинка проби дъното по тъпота

179

Анонимен

преди 4 години

ами наистина като цяло "мъжките" професии са по-високо платени, под мъжки разбирам, че там са предимно мъже, не че жени не могат да правят същото, много жени искат същата работа и заплата, но ги отблъсква това, че ще са малцинство. повечето "женски" професии са близо до жълти стотинки.

178

Поручик Ржевски

преди 4 години

- Другарко Георгиева, след вашата статия аз заплатих на жената че сготви, обаче литнала на крилата на феминизма , тя отказва да ми заплати за основния ремонт, който направих на банята. Махане на мазилка, грундиране и слагане на нова релефна мазилка. Моля за съвет.

177

Анонимен

преди 4 години

Вместо да дрънка глупости, Сталинка да вземе да апелира за еднакво платен труд за всички длъжности в ЕС! Като например учител, шивачи, продавачи, стротели и т.н. Независимо дали са в Германия или България да са еднакво ЗАПЛАТЕНИ! Стиска ли и на Сталинка?

176

Че

преди 4 години

Ако трябва да плащам на жена ми да пере и кара прахосмукачката, ще си хвана 2-3 любовници, които ще вършат същата работа безплатно и ще се редуват. А и като се скарам с жена ми демонстративно си готвя, пера и гладя сам 2 дни и тя осъзнава, че спокойно мога и без нея, и бързо й идва акъла. Тая луда ли е ?!

175

Анонимен

преди 4 години

Не пера,не мия чинии,не мета,пък жените ми налитат.А пък познавам няколко мъже,които с удоволствие биха вършели тези неща,а пък жените не ги поглеждат.Що така?

174

Баце Теро

преди 4 години

Ами ако съпругата домакниства с удоволствие и се чувства отлично от това и през ум не и минава за заплащане(дори би се обидила - та нали обича семейството си?)! тогава какво? Ще я накарата да се чувства зле?!Или ако мъжът домакинства повече(изключвате ли го - Как смеете!? по Грета...)би ли искал заплащане!?Пак ще оплескате нещата с пресоляване на манджата!

173

Анонимен

преди 4 години

"Равенство? А незаплатеният труд на жените вкъщи?" Добри реторични въпроси, но питам аз защо обявиха по-ранното пенсиониране на жените за дискриминационно спрямо мъжете и продължават да изравняват възрастта за пенсиониране? По-ранното пенсиониране беше компенсация за допълнителния труд, а не привилегия по пол, както ни успиваха. Какво ни казва сега госпожата? Какво шикалкави след свършените зловредни дела. Гледай им делата на тези фарисеи, не им слушай приказките.

172

Гост

преди 4 години

До Анонимен:Първият програмист е жена - Ада Лъвлейс. Тя създава основите на програмните езици.

171

ПроСоТо

преди 4 години

мен тая статия ме смущава и с друго:-Шефката на МВФ да нищи проблеми от битов характер..Защо,нема ли други задължения?..Което ме кара да мисля,че "Началниците" са турили тая ПАРАШУТИСТКА-"Фунт"-ът на МВФ ,за параван-само да подписва подадените й документи,но за да си отработва все пак заплатата,са я пуснали да нищи проблемите на жената в семейството..Няма да се учудя,ако продължи следващата изява с "ръководство по ръкоделие и плетиво"..Съвсем са побърка тоя свят...

170

Брадвата

преди 4 години

Всеки ден ни разделят по признаци. Днес едните са расисти, друг ден са комунисти, а после - са фашисти. Утре някой става мъж, и понеже не е жена - оооо ше страдаш, ***! Вдругиден ставаш левскар, после чорбар, а накрая си стар. И така, разделено стадо се управлява ооооще по-лесно и от необразовано. А когато имаш и двата признака - вече им става рахат на ония лапачи по ЕС, МВФ, световна банда и т.н. Голям кеф им е, когато населението е разделено

169

Анонимен

преди 4 години

А незаплатеният труд на жените вкъщи?ТОЯ ЦИРК КЪДЕ ЛИ ГО Е ГЛЕДАЛА ТАЯ....ТАКЪВ ТРУД НЯМА ВСИЧКО Е 50/50 ИЛИ МЪЖЕТЕ СЕ СЧУПВАМЕ ОТ БАЧКАНЕИЛИ ТЪЙ НАР. СЪВРЕМЕННИ ЖЕНИ(ДЕТО ИЗОБЩО НЕ ЗНАМ ЩО СЕ ИМАТ ЗА ТАКИВА),НЕ ДАВАТ НА МЪЖА ДА Е МЪЖ....

168

рът

преди 4 години

С това изказване ,колко семейства ще развалиКогато правим ръца-пръца вечерта с жената,кой трябва да плаща?Тя на мен или аз на нея да давам парите

167

Анонимен

преди 4 години

То жените вече освен за работа за друго и не стават.

166

колко си грозна!

преди 4 години

До леле малеСтаваш за плашило на МВФ

165

Анонимен

преди 4 години

До 187Нима?! Или зависи за каква работа говорим и за кои жени ;))?

164

Анонимен

преди 4 години

тТАЗИ В КОЙ ВЕК ЖИВЕЕ?! Домашната работа е разделена по равно в дома. И жената,имъжа я вършат.