12

Предположение:

преди 4 години

синдикатите знаят какво става във всяка малка фирма? НЕ! Просто позволиха да покрият дефицита на медицински сестри в болниците с фалшиви графици. Освен това им се намалиха и заплатите. Реално. Жена ми правеше по 200 часа на шест месеца неплатен допълнителен труд. Отпуск-йок. Графиците са абсолютно фалшиви - очевидно Е! И това се случва в държавни болници. Частни били...частни, ама собственика им е МЗ. Да не говорим, че една сестра на 22 болни, някои луди и наркомани...и това без охрана!!!

11

Анонимен

преди 4 години

Роботодателите взимат всичко, за работника - нищо. Въпрос с повишена трудност за бг мутрите: какво пише историята за времената, когато изедниците не оставят на простолюдието нищо за губене? Цикълът скоро са затваря и ще стане весело.

10

Анонимен

преди 4 години

Повечето българи сами са си виновни. Все чакат някой друг да стачкува вместо тях, някой друг да им вдигне заплатата, някой да направи синдикат и някакси да му се случват само писаните в кодекса на труда условия и т.н. Наемника (работник) е в незавидна позиция ако е сам. За 30 години една национална стачка няма, имаше протести и то за бензина?? Какво искате, вижте Гърция, Франция. Аз даже не съм наемен работник и пак ме е яд на овчото мислене на повечето българи

9

Смирен депутат

преди 4 години

560лв минимална заплата-436лв чисто му стига на българина да върже двата края.Вашите любими депутати изнемогват с 4 хилки,а те да се оплакали че парите им са малко?

8

Французин

преди 4 години

Работя в Франция от 7 години, тук ако работодателя те притеснява дори само по телефона в извънработно време има горещ телефон. За неплащане на оувъртайм и паралелен график може да отиде в затвора и се гледа със същата строгост както да не плаща данъци и осигуровки.

7

пецата

преди 4 години

време е за почасово заплащане и да развързват кесиите, имат милиони в сметките и им се свидят за заплати, най-важния материал е човешкия труд, ако не искат да плащат да си купуват роботи или да си бачкат сами, по добре гладен от колкото изморен и гладен

6

МНЕНИЕ

преди 4 години

За този проблем носят вина Синдикатите , упорити бяха от КНСБ .Бизнеса искаше да се вдигне Лимита за извънредния труд , сега е 150 часа годишно .Ако беше станало това щеше да се отчита положения труд като извънреден и в НОИ щеше да е регистриран . Всичко това ми се струва , че КНСБ са Корумпирани и са взели пари от *някой* Бизнесмен за да се случва това .Това щеше да доведе до по-високи Пенсии и Заплати .Трябва Борисов да прати ДАНС и ГДБОБ в КНСБ , за ревизия , както стана в БФС и Боби .

5

Дас Капитал -БГ мод

преди 4 години

Ние работниците, трябва да сме благодарни на шефчетата , че ни дават работа и за целта не трябва да питаме за заплати , дори трябва да си плащаме такса "вход" сутрин когато влизаме !Естествено , когато оставаме извънредно , трябва да си плащаме "неустойки" на шефа, за това , че му "хабиме нервите" и му губим времето !Който пък иска платен отпуск - да се зачисли в параграфите : "***", "национален предател" и "криманален контингент" , защото с отпуск не се строи Демокрация и Свобода !

4

някой яко лъже

преди 4 години

Как хем имало недостиг на работна ръка,как хем работодателите продължават да мамят и да се подиграват с работната си ръка?

3

Анонимен

преди 4 години

нема кинти , спестявам за Бентли .

2

Анонимен

преди 4 години

"Андрешковците" бизнесмени не искат да плащат. Защо да плащат, като могат да не плащат. Да не са луди?

1

мдааа

преди 4 години

С комунист-бзнесмените е така.В нормалните държави т.нар. овъртайм,както и нощният труд са в пъти по-заплатени отколкото работа по време на деня или за 8 часа.