43

Инж

преди 4 години

Явно "овчия мозък" се е засегнал... НАСА правеше конкурси с парични стимули. Частния бизнес правеше проекти - Мъск, Боинг и други. Държавата стои и зад компании като Епъл, Майкрософт, Адобе. Не непремено с финансиране. Ползва събираните от тях данни и не ги закача за монополното им положение на пазара. Мъск не е любимец на някой сенатор или президент. Неговата компания се бори наравно с други и печели поръчката от НАСА за превоз на товари до МКС. Това са държавни пари, но не и фирмата.

42

Да припомня...

преди 4 години

Когато работеше програмата "Шатъл" на совалките за многократно използване САЩ ПРИКРИВАХА две трети от разходите направени за подготовката и тестовете на совалката за следващия и полет ,според признания на НАСА . Руснаците го усетиха веднага след първия полет на "Буран" и го тикнаха в хангара, Но американците упорито продължиха до 2011г. Като резултатите бяха жестоки. - 2 совалки се взривиха , 14 загинали американски астронавти...Колко ли от реалните разходи на Мъск се крият СЕГА ? И до кога?

41

Анонимен

преди 4 години

До 37:Абе наивник,нима си мислиш,че Мъск е "частния бизнес"?Да ти миневало случайно през ума,че след провала със "совалките",американците решиха да прехвърлят държавния си срам,върху частния и си създадоха един такъв "частник",дето работи не само с държавни инвестиции,но и създадените и функциониращи държавни научни институции!Дето се казва,ако "Мъск" сполучи,"ура,Америка",ако се провали,е това е само една частна фирма.

40

Анонимен

преди 4 години

Ше литнат у студиу на холивуд бря

39

Ха ха ха

преди 4 години

Шъ полетът... шъ полетът... колко да полетът ? За сега само се канят . Нещо май ги е шубе да политат на Ийлончо Мъск с ракетите за многократна употреба . По-вероятно е да ги правят тия циркове с Мъск щото ги е срам да врънкат руските си братушки да понамалят малко цените за таксиметровите им услуги до МКС .

38

Анонимен

преди 4 години

Ше полетът *** друг пат освен с некоя кравешка каруца

37

Инж

преди 4 години

Представям си български "*** мозък" как спори с друг такъв в Калифорния, дали е ден или нощ... Само за политик да не се кандидатира, че имаме такива достатъчно. А по темата - интересно какво правят китайци и индийци по въпроса. Успех на американците! Частния бизнес е по-добър от държавния, поне на запад е така.

36

Анонимен

преди 4 години

До *** мозъциОк, значи - на 350 км засичат кораби ... А я ми кажи, ако грабна един телескоп, щооо не моа го насоча на запад и да вида ... Ми *** знам - Статучата на свободата?

35

Анонимен

преди 4 години

Уффф ... Ся научих тука идин лаф ... Дюнер-Крюгер му са вика .. и ся ша го напиша и ша са изкаръм мноо умен ама малко ... димек *** ... ам вий ша ва зкарами по ***

34

Хммм

преди 4 години

До БобиУважаеми, не си обяснил какво е "затворен цикъл" на ракетен двигател.Един ракетен двигател няма как да има "затворен цикъл" защото продуктите от горенето се изстрелват през соплото на двигателя и отиват в космоса.От гледна точка на двигателя системата е отворена.Явно бъркате нещо в терминологията.Ако има нещо работещо в "затворен цикъл" то това няма как да е двигателят като цяло.Американците са прави. Говорим за различни неща.Уточнете за какъв агрегат се отнася теминът "затворен цикъл".

33

Анонимен

преди 4 години

Неразбирам от косм. технологии.Данонаправят нещо,което негърми ,или поне да запази хората вътре.Помня снимковматериал,пказващ ужаса в очите намомиче,гледащо гърмящата ракета.Вътре бе нейната сестра.

32

Боби

преди 4 години

До Хммм"Шефе, защо не ни информираш малко що за чудо е "двигател със затворен цикъл"?"Ракетните течногоривни двигатели в момента имат 3 модификацииПомпата за горивото се върти от външен източник - Ракета Електрон(електрическа помпа на батерии)Помпата ползва гориво и окислител а изходящия продукт се изхвърля извън ракетата - Отворен ЦикълИ Затворен цикъл изходния продукт от помпата се вкарва в горивната камера за доизгаряне = ПО-ГОЛЯМА МОЩНОСТ = ПО-ВИСОКО КПД

31

Хммм

преди 4 години

До Ха-ха-хаааа!Шефе, защо не ни информираш малко що за чудо е "двигател със затворен цикъл"? Ако го затворим в една изолирана система дали може да работи "вечно" с наличното гориво в тази система? Хайде де, осветли ни. Хахахаха, моля те!

30

Дънинг-Крюгер

преди 4 години

До *** мозъциБрат, трябва да се върнеш в 1-ви клас и да караш нагоре, но този път гледай да е без преписване. Ако те мързи - прочети нещо за Леон Фуко, махалото, жироскопите и намали малко клиповете на Боб Кнодел

29

Боби

преди 4 години

До *** мозъци"китайците продават жироскопи за 120$ - купете си и го сложете на масата - ако земята се въртеше жироскопа щеше да се *** - това не се случва !евреите ви лъжат като деца"Тези жироскопи са ИГРАЧКИПрочети за съхраняване на енергия във Жироскопи(по няколлко стотин тона държани във вакум) с капацитет примерно 2 МЕГАВАТЧАСА Електро Енергия единия модул.Е тези жироскопи се поставят успоредно на остта на земята за да няма загуби(както се казва са постоянно килнати на една страна)

28

Боби

преди 4 години

До шматка"Начи руснаците правят ракета с метаново.И те гледат тънката лайсна"Не това просто е еволюция във ракетостроенето - Метан може да се произвежда от Въглероден двуокис(*** от космонавтите и вода) - На Марс, кометите и Луната са открити залежи на ВодаПри производството на Метан има *** - Кислород и за дишане и за ракетен окислител.

27

Боби

преди 4 години

До Анонимен"Всеки от лунните астронавти и получил обща радиационна доза от около 1 rem"Колега ОТДАВНА РЕНГЕНИТЕ и всички производни са отречени от науката. Сега навсякъде и в Системата СИ(Законодателя по отношение на физика) се ползва СИВЕРТЕстествения радиационен фон на София 0.14 Sv/h = 0. 000 000 14 Sv/hЗащита на населението1000 mSv за 50 години постоянно преселване = 1Sv/50год1/50год*365дни*24часа = 1/446760 = 2,2383382576775e-6 Sv/h = 0.000 002 24 Sv/h

26

Ха-ха-хаааа!

преди 4 години

1.Когато совалките летяха, едно изстрелване на совалка струваше на НАСА 500 милиона долара (половин милярд!) при това без в тази цена да влизаше апаратурата която се изстрелва. Шефовете на НАСА си признаваха,че ако не е била тази разорителна програма, щяха да са десетки години напред.2.Пак шефовете на НАСА, 1996 година казаха пред камера,че 30г. са вървяли в погрешна посока, "доказвайки" теоретично,че двигател със затворен цикъл е невъзможен, за това до днес ползват руски такива(РД-180 РД-181)!

25

Анонимен

преди 4 години

До *** мозъцихахахахахахаха. Братле, май си пропуснал хапчетата днес :) Моля, те - недей. Пий си ги.Това, дори няма смисъл да се коментира, но виж - за плоскостта на мозъка ти май няма съмнение щом (ако) вярваш в това.

24

пенко

преди 4 години

КАКВО Е УЧАСТИЕТО НА ЕВРОПЕЙСКАТА КОСМИЧЕСКА ... КАКВО БЕШЕЕ БЕ ...А ДА АНГИНЦИЯ !!! АМИ КАКВО ЩЕ КАЖАТ ИНДИЙСКИТЕ И КИТАЙСКИТЕЕ - АСТРО-НЕЩО СИ !?!? АМИ КАКВО МИСЛЯТ ДЖАПАНКИТЕ !?!?" БЕЙ ГЪН "/ БАЙ *** / ИЗЛИТА В КОСМОСА КОГАТО СИ ИСКА И ВСЯКА СУТРИН КАЦА С МАХМУРЛУК !?!?!?