19

Обикновен мюсюлманин

преди 10 месеца

Статията ви е провокативна. Написана е без каквато и да е компетенция. Това че в арабския свят има хора които отдавна не вярват в исляма или са невежи в религията си не значи че това е ислямска традиция! В две от базовите книги по ислямско право пише следното: "Мута никяхът беше позволен в началото, но след това беше забранен с низпославане на знамение от Коран-и керим. В ИСЛЯМА КАТЕГОРИЧНО НЯМА ВРЕМЕНЕН БРАК!"

18

ас

преди 4 години

Започва да ми харесва идеята браковете да имат срок на годност. Например 3 или 5 год. Тогава всеки ще внимава как се държи с другия и дали ще получи нов мандат.

17

Мустафа Кемал

преди 4 години

До Ястреб ОсманлиятаПо-скоро аскерите ще се снимат с твоята особа прегърната от жълта торба...

16

Мустафа Кемал

преди 4 години

До SalimЯ пак? Ти май четеше като дявола Корана а? В статията пише, че шиитските духовници са против мута никях. То разликата между двата клона, е просто една война за власт и надмощие и нищо повече. Само и единствено Ататюрк показа ПРАВИЛНИЯТ ПЪТ - неговите 6 основни принципа са гаранция за една просперирищата страна, но не му стигна живота за това. Който не ми вярва да отвори снимки от Турция, преди 50+ години и да ги сравни със сега, и сам да прецени какви са били Турция и Турците.

15

Анонимен

преди 4 години

определено е забранен мута никаха при сунитите(каквито са мюсюлманите в България, Турция, на балканите, в Саудиткса арабия и са мнозинството от мюсюлманите). Извън мюсюлманските държави случайния секс за удоволствие е нещо нормално и станало неукоримо от гледна точка на морала, както е и при нас. Докато завърши образование, докато направи кариера и докато се ожени та и след това, местните жени сменят ред партньори, разликата е, че те сами си плащат ипротивозачатъчните инжекции и си делят наема.

14

Анонимен

преди 4 години

Садам и Кадафи ги държаха в правия път, американците им осигуриха разврат и нищета .

13

освен да благодарим

преди 4 години

на онези, които измислиха аврамическите религии. Тва е.

12

гостО

преди 4 години

Глупостта,която си написал ,напълно описва вътрешното ти състояние!Няма как да говориш за Исляма без да познаваш собствената си религия ако имаш такава!

11

госst

преди 4 години

Жалко е ,когато хора не просветени ,не познаващи собствената си религия ,се изказват за догмите в друга религия. Шиизма е отделно течение,което някой приписват към Исляма,но разликата между сунни Ислям и Шиа Ислям е огромна,та ...този вид брак от статията е от Шиизма,няма нищо общо със сунитските възгледи,сунизма го забранява този вид брак.

10

шматка

преди 4 години

Че брака бил срочен разбрах ама поне 9месеца гаранция няма ли.

9

Alajdin

преди 4 години

E .. dober adet be..... ama $250 mnogo be...

8

Сандо

преди 4 години

и аз викам на моята жена ника мута ... а тя ми клати глава и ми вика я си мръднал къщата остава моя ... а на мене братче сърцето ми спира като знам че и баварката мое да ми събере

7

Анонимен

преди 4 години

Едва ли е само форма на древния занаят.Ако момче и момиче искат да са интимни, но знаят, че още им е рано за истински брак или ако вече разведени или овдовели хора искат да имат само сексуална връзка,"ника мута" е решение.

6

Анонимен

преди 4 години

И не е само шиитският ислям. Преди време се говореше за тази практика като легализирана проституция в Египет. Където много вярващите саудитци отиват да си задоволят нагона с местни момичета вкл деца. Но всичко трябва да е религиозно издържано. Лицемери. На мюсюлманите им се .....яко, но у дома за пред хората се правят на праведни

5

Анонимен

преди 4 години

Религията полага основите на морала. Нищо друго. В много страни морала може да изглежда странен, но нека не забравяме, хората са хора навсякъде и имат еднакви физиологични и емоционални нужди. Морала е един от начините тези нужди да бъдат контролирани и насочвани.

4

Salim

преди 4 години

Това, че пиеш бира в 9 сутринта пред джамията говори за твоето възпитание. Мислиш ли, че тук ще те гледат различно? Просто в просташко. А за статията. Саддам ще го търсят със свещ иракчани. Това е разнородна държава, която само той държеше в ръце. Всеки беше доволен, имаше работа и пари. Тези практики да шиитски, пише си го. Това не е Исляма, а нвкаква шантава секта. Ако спазваха Корана и сунната на Пророка такива неща нямаше да има. Но те са езичници. Скоро Осман ще сложи всичко в ред.

3

Skunka

преди 4 години

А ни определят за невернци или неправоверни ...Ако знаехте как се чувствах в 9 сутринта, в Инстанбул, срещу джамията да пуша и да пия биричка...( всички ме гледаха с почуда, злоба и ненавист. Добре че в Инстанбуле по- европейско, но се усещаше..(не, че ако в България пия бира в 9 ситрин хората ще ме гледат благосклонно, но тМ беше друго.А я си представете в Саудитска Арабия, Судан, Иран, Ирак!?Религията е манипулация, нищо повече.

2

odpo

преди 4 години

Значи "вярващите" по принцип са и ди о тти... ама тия от исляма са ТОТАЛКИ... нема такава история. За исляма и за МохамеТ и Аллахата нема лошо да си убиец ва "неверници", нема лошо да си пед0фил, нема лошо мъжката любов... ама ЛЕЛЕ ако си от друга религия... ако си касичка на друг ТАРИКАТ... ллелеел жална ти майка хахахахха

1

Няма проблем

преди 4 години

Когато репортер под прикритие пита имама дали има проблем, че момичето ще е толкова малко, духовникът отсича "Нищо такова! Според шериата няма проблем".Религията на мира и добродетелта ......