97

Борислав

преди 4 години

Един глупав въпрос към преписвача на статията. Какво е бърнаута?

96

Анонимен

преди 4 години

до 97Тента е за висш управител във фирма, ти говориш за кодъри ... кой е изпушил, ми кажи?

95

Анонимен

преди 4 години

Не знам какви заплати взимат програмистите, но ми трябват 20 секунди да ги преценя колко са изпушили.През фирмата, в която работя минават поне по 2-3 *** и като им видиш мътния поглед, и разсеяното изражение ми се струва да е вярна историята.

94

анон

преди 4 години

Брало си е лайката!

93

Корпорация над Нация

преди 4 години

До 94То си един чиновник и нямаш право на мнение. То Трявна да си благодарен, че то се дава правото да съществуваш!Подписано от:Богатата гад, която заедно с още 50 човека върти всичко ...

92

Чиновник

преди 4 години

До Анонимен 91Абе льольо, недей да ми преиначаваш думите с половинчти цитати. Да, запознат съм много добре как се работи както в България, така и в чужбина. Навсякъде, тези които стоят на работа повече от 8 часа или са некадърни, или се занимават с ИЗЛИШНИ дейности.

91

Анонимен

преди 4 години

До 91Остави го. Не знае, че 20 часа отгоре означават често почти тройно заплащане, защото бонусите са масивни и всички ги гонят. По добре на 25 да работиш по 80 часа и да имаш пореще на 29 с огромна къща, отколкото да се напиеш и да направиш 2-3 деца, който не можеш да гледаш ...

90

Анонимен

преди 4 години

Знаем им бърнаута на такива. Защото е бясно с нещата и има вътрешна информация, благодарение на заплата си, ома достатъчно инвестиции, да се пенсионира още на 33. Сега се прави на ударен, ама защото малко или мноо е от топ специалистите, ВИНАГИ ще има работа за него. Я да бърнаутне с 900 лева заплата ... а де?

89

Анонимен

преди 4 години

Ако някой работи повече от 40 часа седмично, това означава, че или е некадърен и не може да си свърши работата навреме---Браво, прекрасно сте запознат с трудовия пазар, особено в чужбина. В големите компании има работа за точно един човек и точно за осем часа, а той нали е некадърен, стои до по-късно, за да си я свърши. Браво!

88

Анонимен

преди 4 години

Лошото е, че всички си тикат децата, да станат такива. Една майка ми се хвалеше, кал 13 годишният и учил по 6-7 часа на ден, след училище, как вече бил избрал кариера и къде ще работи, колко ученилюбив бил, даже проучвал биографиите на художниците, чиито картини било в учебниците по история. А мама, му купила PlayStation, Nintendo, Adidas за награда за успехите по олимпиади, и много му се карала за 5-ци!Хората си правят децата такива, после плюене ...

87

Анонимен

преди 4 години

В чужбина нещата с информатиката не са толкова прости. Примерно в Германия образованието след училище е разделено на две - има университет или професионално образование с чиракуване във фирма. Само в професионалното образование има към 30 различни специалности с информатика, които правят сериозна конкуренция на завършилите университет без трудов опит. С информатика човек гладен няма да остане и търсенето и, да, голямо, но във всички браншове има проблеми за завършилите университет.

86

Анонимен

преди 4 години

До Чиновник"След няколко години пазара ще се пренасити от програмисти и ще видите и другата страна на монетата."Само с това изречение става ясно, че нямаш и точица идея как стоят нещата в този бранш, смехурче.

85

Анонимен

преди 4 години

Изтитам коментари 81-84 и бих искал да отговоря- в IT сектора хората си знаят цената. Най-малкото нещо да ги ядоса, и си намират работа за повече пари. 4000лв. заплата взима програмист под средно ниво, а какво остава за TL... Аз съм човек, роден в центъра на София. Никога не съм висял до късно или на сила в офиса. Експлоатация, роби?! Пълни небивалици. В някой кол център- може би. Иначе, да- преди 10 години и аз взимах 1500лв. заплата 3ти курс студент. В момента само удръжките са ми толкова...

84

Човек

преди 4 години

Перфектният служител за новите корпорации - комплексар с трудно детство, няма претенции, иска само да работи като роб. Пълно е с такива. Във Виваком директорите специално търсеха хора от провинцията без семейства, за да ги използват като роби, и да разкарат хората, които си ценят труда. Ей такива като този на снимката са идеални - 100000 на година за ръководна позиция на Запад .... мууахахахахаха. 80 часа на седмица - робска психика. Изобщо не ме тригва историята за бърнаута.

83

Анонимен

преди 4 години

.. а, забравих да кажа, че тези аграрни калинки са и лоялни. Под "лоялни" разбирайте, че не се обаждат много, а само изпълняват и пазят гърба на спонсора/шефа.

82

Анонимен

преди 4 години

... и разбира се продължават да спят в офиса. Потупват ги по рамото и така им минават годините. Е, не са много кадърни, но пък работят по 80 часа седмично и вършат и работата на шефовете. В замяна получават трохи. 100000 в западна корпорация на ръководна позиция е нищо. По този начин качествени кадри, които си ценят труда се изместват от армия от селата, които работят като роби за половината пари. Това е накратко схемата.

81

Анонимен

преди 4 години

Ето върху такива напористи сел янчета се крепи т.нар. съвременен капитализъм. И в София в Бизнес парка е пълно с такива. Идват от някакви малки населени места с тоалетните на двора и като попаднат в Бизнес парка и вече летят в облаците. Тарикатите директори ги надушват отдалеч, подхрърлят им някаква заплата от 1500 лева и ги смазват от работа. Онези работят като калинки без много да мрънкат. След време стават мениджъри защото спят в офиса и достигат до космическата заплата от ТА-ДАМ - 4000 лева!

80

до 78

преди 4 години

Става въпрос за международни технологични компании с офиси в София (не съм аз човекът с когото спорите, но ти чета неадекватните изказвания). Подобни са- HPE, DXC, SAP, VMWare, Johnson Controls, Amdocs, Uber, Viber, Pros, Ericsson, PaySafe, Bet 365, Poker Stars и какви ли не технологични гиганти още стотици. Дразниш с глупавите си изказвания. Не си в час ама изобщо- поредната ти глупотевина го доказва. Та в тези компании има хора с по 2000лв. заплати (базово ниво) има и с по 10-15-20000...

79

Анонимен

преди 4 години

Аха... Май трябва от сметката да махнем и обявите по които ни се иска да наемем хора, но знаем, че е почти невъзможно да намерим. Да махнем от сметката и обявите, които се дублират или написани за една и съща длъжност по различен начин, обаче сме ги оставили за да може да достигат до повече хора. Пак излезнаха криви сметките. ;) А човекът с криви сметки досега твърдеше, че бил ИТ специалист с близка до 5-те цифри месечна заплата. Къде взимат такива немислещи на голяма заплата? ;)

78

Анонимен

преди 4 години

"Никой не говори за български фирми абсолютно никъде"Да де, ама говориш за фирми развиваши бизнес в България. А не за чужди фирми в чужбина, за които хората в България може и въобще да не са чували. Има средни по размер фирми в България (да кажем български, с чужди клиенти и партньори) в които шефът взима доста, но работниците взимат около 2500. А фирми от типа световни корпорации пак дават толкова на обикновен работник. Всичко друго дава по-малки заплати (не говорим за TL или шеф на отдел).