73

лекар

преди 4 години

Нищо ново! На полицаите им вдигнаха и заплатите,и дрехи получиха и автомобили също.След първите стачки на сестрите Борисов каза-" И те милите чули,че другите протестират".И така не получиха нищо.Не се учудвам.В България всичко до последната стотинка е за МВР-биещото сърце на БКП!Спомнета си как при Орешарски полицаите млатеха протестиращите.Още тогава си изработиха парите и сега Борисов им плаща.Да сте видяли тогава някоя сестра да млати протестиращи,да са я болели ръцете като Ана Върбанова????

72

BenitoMussolini

преди 4 години

Продажниците от този сайт, ми изтриха коментара, в който казвам, че статията е лъжа, тъй като леля ми - медицинска сестра с 30-годишен стаж взима 800 лева заплата!Докога ще пазите гърбовете на мутрите и ще действате против собствения си народ. Това ли е журналистиката според вас ?!! Питам и отговор не очаквам. А на зла.ти ще му запаля офиса!

71

Анонимен

преди 4 години

аз въобще не си мислех че ще им удовлетворят исканията .Излиза Б.Б и вика аз давам ама откъде ги даваш тия пари от джоба ли си ги даваш .Като няма стойност колко струва един преглед от лекар /той нищо не струва при джипито/или обработка от една мед.сестра какво се дава тогава кой го дава -лекари мед.сестри санитари са свързани .Какво занчи да обещаваш да мед.сетра 950лв при положение че лекарят е на 700лв заплата .Нищо-дет се вика кухо яйце Б.Б е това кухо яйце

70

Сестра

преди 4 години

Министъра продължава да лъже незнам какво си от пуснал какво си дал но до сестрите нищо не е достигнало интензивно отделение 2ра мбал София. Заплатата ми е 670 лв. Проверете

69

Анонимен

преди 4 години

до ВЪПРОСЕ това е въпросът!Дали ще ти отговори някой обаче?

68

ВЪПРОС

преди 4 години

Бюджета е олекнал с 80 милиона лева . Пътя е Данъци - Болници . НО , някъде по пътя към Болниците тези 80 милона лева са изчезнали ?Не е ли Редно и Законно , Главния Прокурор или малки Прокурори да се САМОСЕЗИРАТ ?

67

Анонимен

преди 4 години

Интересно се получава. Държавата плаща по 700 лева на ИТ специалистите, а на медицинските сестри повече ли плаща?

66

Сливен

преди 4 години

Пътни от Сливен до София и обратно 50лв.Четири седмици по 50лв =200лв.С моята заплата не мога да си го позволя,а болницата в Сливен лекува масовобрат,ч,еди,всички останали ходят в Стара Загора,ако не искат после да им пее поп

65

Успеваемост!!!

преди 4 години

Доктор се пробира след лов.-Удари ли нещо?-Нищо.-Да си бе стоял в болницата.Парите ще са за учителите-имат успеваемост-4-ка за присъствие,а и УСПЯХА да унищожат бъдещето на нацията-младите.Когато сестрите спомогнат за намаляване на попупацията в БГ-тогава и пари!

64

Анонимен

преди 4 години

Ама какво се чудите ? Какво е обещал ББ и го е изпълнил?

63

Анонимен

преди 4 години

Най-много трябва да протестират държавните структури, защото там заплатите са двойно по-ниски в сравнение с частния сектор. В частния сектор половината суми от заплати се декларират, а другата половина не се декларира. Официално заплатата в частния сектор е само 1 лев по-висока от заплатата в обществения сектор по последните данни на НСИ.

62

Истината

преди 4 години

Истината е, че заплати и пенсии трябва да се увеличат поне двойно, за да не мизерстваме. Масовата заплата сега е 560-800 лева и я получават 80% от работещите. Двойно увеличение означва заплати от 1120-1600 лева - много ли е? Същото е и с пенсиите - масовата пенсия е 210-350 лева и я полчуават 70% от пенсионерите. Двойно увеличение означава 420-700 лева. Много ли е?

61

Gorskio

преди 4 години

Да ви кажа ли защо няма да им дадат пари? Ако дадат на тях после всички в държавните структури ще излязат на протест за заплати, защото ще видят че така стават нещата...

60

Анонимен

преди 4 години

постановление, с което отпуска до 50 милиона лева субсидия за болниците. Ала средствата така и не стигнаха до болниците, съобщават от bTV. И къде са парите?! случайно да не са инвестирани в ценни книжа в някоя чуждестранна банка?!

59

asd

преди 4 години

Но нали трябва да има пари за увеличени на заплатите на държавната администрация догодина

58

Българка

преди 4 години

Хайде да спрат да се гаврят с работещите хора!! С едно ПМС да изравнят заплатите на мед. сестри с тези на учителите! Дали трудът на една мед. сестра е по-малък, по-лесен и т.н. от труда на една детска учителка!?

57

АнонимеН

преди 4 години

ПРИ БОРИСОВ Е ТАКА !! ЛЪЖИ ПА КОЙ СЕ ФАНЕ ФАНЕ ВАЖНОТО Е ПРОТЕСТА ДА СЕ ПОТУШИ И ОТШУМИ

56

Анонимен

преди 4 години

Ако сега са онепрвдани Медицинските сестри,то след изборите с новият "модел"на здравно осигуряване над 50% от населението ще види Здравеопазване през крив макарон!

55

UFO

преди 4 години

На правителството му е удобно да държи медицинските сестри с ниски заплати. Това ги принуждава да работят на няколко места. По този начин удобно се компенсира дефицита на кадри и се попълват незаетите работни места.

54

Анонимен

преди 4 години

Медицинските сестри и лекари трябва да държат за двойно увеличение на заплатите и всяко друго предложение и решение би означавало недопустима подигравка и провал на управляващите.Не ми влиза в житейските планове но със заплата от 690 лв няма да търпя политическото високомерие и ще напусна системата.