13

kirasirrav

преди 4 години

не знам дали има запазен някой лагер в Сибир, ако искат там да се поразходят, за по-голяма автентичност да им раздадат шанцов инструмент и брадви, да побачкат там и някоя офицерка от КГБ да ги командва :)

12

Анонимен

преди 4 години

Скоро ще отворят и саркофага на реактора за посещения, за да могат безмозъчните фенове да се потопят в автентична атмосфера.

11

ВЪПРОС

преди 4 години

Та нали Дойче Веле и Радио Свободна Европа и ББС Лондон ни убеждаваха че там няма да има живот Хиляди Години ?Какво става ? Излъгаха ли ни ?

10

vlady

преди 4 години

До АнонименРеакторът РБМК е бил бомба със закъснител - Ленинград 1975г. и Игналина 1983г. се разминават на косъм. Изключеното аварийно охлаждане е нямало как да помогне при такова рязко нарастване на мощността на реактора. Сериозна грешка на операторите е принудителното извеждане на реактора от т.н. йодна яма, но аварията е била възможна и без това действие. Неслучайно след аварията се предприема модернизация на всички останали РБМК с премахване на опасните конструктивни недостатъци.

9

Русия

преди 4 години

А Наркоманските ТЕЦове на ФАЩ - Мариците , гърмят и продължават да убиват българи.Тия колко рак и убити от лошият въздух ни докараха- поне 30х всяко лето.

8

АНТИ

преди 4 години

С тоз туризъм,дето ми го промотират,много туристище се атомизират.А най-накрайще дадат фира.

7

Анонимен

преди 4 години

Кога ще назовете името на тоя който нареди да се изключват системите за сигурност през онази нощ? Да това беше диверсия.

6

111

преди 4 години

Айде за туристите, дето за едно селфи, в централата, са готови да навредят на здравето си, не ми е жал. За алчните туристически агенции, глупавите управници, също. НО горките гидове :( Въпреки че и те за пари рискуват здравето си....а бе да се спасяват, аз там не стъпвам! Има толкова много непосетени, туристически, вълнуващи дестинации и обекти! Пари да ми дават, няма да припаря то този актуален "туристически" обект.

5

Анонимен

преди 4 години

Не е контролна зала, а блочен щит за управление (БЩУ)!

4

Софиянеца

преди 4 години

А в свободно си време същите тия туристи се разхождат по гробища - няма лошо да се наслаждаваш на всички човешки трагедии, нали? Важното е децата да се забавляват!

3

11

преди 4 години

За пари правите всичко....

2

Приятел

преди 4 години

Всички герберасти на седмична екскурзия.Задължително!И до изборите ще се оправим.

1

Таню

преди 4 години

Голем кОпон за немецките селЕндури...