8

Виля-Маравиля

преди 4 години

5550 фирми са напуснали Каталуния за две години.8млд. евро са постъпвали 2016г. в хазната на Барселона от чуждестранни фирми. Сега приходите до септември са 3млд. евро.С тези темпове икономиката на най-добрата икономика на Испания ще стигне дъното,ако тези ментраджии за независимост продължават да заблуждават населението от 8мл. граждани.Напуснали са за сега около 100000граждани областта, за да търят по-добър и спокоен живот.

7

емигрант от 22 г

преди 4 години

И аз искам такова подтисничество.Каталунците и баските са с най-високи заплати от останалите автономни испански области.

6

...

преди 4 години

Хе хе А де са "братята" говедари!? Нал те са баш най-по-демократите у целио светЧ Даже ако си платиш за без пари могат да ти наложат демокрацията! Та де са питам аз!? Да дадат малко демократична подкрепа!? Признаха косово, *** крим не сега оти не признаят каталуня а!!!??? Хем т ам и референдум имаше даже!!!!!

5

Анонимен

преди 4 години

Ще излежат половината и за добро поведение айде навън... Абе да дойдат да се понаучат у нас на демокрация и права на човека!

4

Анонимен

преди 4 години

Каталунците искат независимост и ще я получат някой ден. Подтисничеството не може да трае вечно!

3

Анонимен

преди 4 години

Тия не разбраха ли, че испанците няма да допуснат това по никакъв начин, колкото и напъни да има отвън. И тука разни абсолютно извратени изказвания като номер 1.

2

Емо

преди 4 години

60% от каталунците не искат да скъсват с Испания. Какво ще ги правят тези граждани, ако все пак стане развод?.....Македонци? Ще се разпокъса автономията на три държавици- Бабария, Жирона,Каталуния.

1

Анонимен

преди 4 години

Та кой говореше за демокрация и що е то???Сега би трябвало да започнете да разбирате , че социализма просто пречеше на плановете на едни хора да управляват света и да заробват другите.