24

Търговец на гуми

преди 4 години

Трябва хубав грайфер.

23

Инжинер

преди 4 години

То по наще пътища по добре да карам лодка с гуми.

22

с. Горно Нанадолнище

преди 4 години

Къде на пътя има локви ?

21

Фъднък-ремонт

преди 4 години

След фъндъковите ремонти новата опасност е реална.

20

Изпързалинг

преди 4 години

То щото лятото не вали дъжд!Пишман състезателите като сложат изтъркани гуми с шарка интермедия, и като запраска някой внезапен дъжд, се озовават много бързо в канавката или на "някое по добро място".

19

преди 4 години

При 140 км/ч на магистрала аквапланинг може да се получи и при съвсем плитка локвичка.Това по повод жалващите се по-долу за Тракия. Неслучайно съществува фразата "несъобразена скорост". Това, че е разрешена някаква скорост, не значи, че трябва да се кара с нея винаги.А че има какво да се желае от реализацията на пътното платно е отделна бира.

18

Анонимен

преди 4 години

Ако успеете да видите локвата отнемете крак от газта и дръжте здраво волана и никаква спирачка в локвата!Преди нея може да натиснете спирачка,но навлезете ли с натиснати спирачки ще се завъртите и край.Обикновено са на прав участък,но най-опасни са при спускане точно долу на параболата,където започва изкачване по магистрала или бърз скоростен път.При 60км/ч няма опасност.

17

Анонимен

преди 4 години

АМИ КАК НЯМА ДА СЕ ПОЛУЧАВА АКВАПЛАНИНГ,КАТО ИМА ТАКИВА НЕКАДЪРНИ ИНЖИНЕРИ КОИТО ПРОЕКТИРАТ ПЪТИЩАТА И ВОДАТА СЛЕД ДЪЖД НЯМА КЪДЕ ДА СЕ ОТТЕЧЕ

16

анонимен

преди 4 години

Има една отсечка на магистрала Тракия, малко след Ихтиман в посока Пловдив, където като падне дъжд си става направо река. Как е строена така, че водата да не се оттича е мистерия.

15

доволен селянин

преди 4 години

по междуградските си карам с 40-50 на магистралата със 70 през реката с 20 и не ми се е случвало аквапланинг дори и при 30 см вода

14

Барселона

преди 4 години

Аквапланинг ми се е получавал на автомагистрала Тракия...оставям го без коментар...

13

До коментар 9

преди 4 години

Щото се правени от близки до сърцето бойково хора. За това има един участък от 60 км. към и от Бургас който друса и с ограничената скорост 90 км.

12

До Анонимен9

преди 4 години

Поради същата причина, която ги създава и на останалите планети, сходни по климатични особености на нашата!Освен, ако разбира се не намекваш за тайни групи за подривна дейност (въоръжени с кирки и кофи), които в тъмна доба копаят по пътната мрежа дупки и после ги пълнят с вода.***, ти ли си?

11

Анонимен

преди 4 години

Пардон аква не идва ли от българката дума локва

10

до Авторката

преди 4 години

Ама от къде го копира тоа Текст пак , пууууууууууу да му са навиди тоа гугъл Те на село знаят само пляс-плюс като завали дъжд и стават големи локви като басейнКакво е тва ся аквапланинг *** и ти ни знаиш

9

Анонимен

преди 4 години

В Германия има сециализирани курсове за сигурност на пътя , каране на мокра настилка а у нас продават само шофьорски книжки и после се блъскат като кочове на пътя , кой виновен пак скапаната Държава

8

Филолог

преди 4 години

Снощи за първи път чух тази дума. Ние не му ли казваме поднасяне на мокра настилка?

7

мнение

преди 4 години

От статията може да се направи заключение, че само през есента вали дъжд, а през пролетта и лятото не вали.... или ако вали, неможе да се получи ефекта на аквапланинга...

6

Анонимен

преди 4 години

Колко хора си заминаха заради некадърност и крадене? За да се образува локва на асфалта е ясно,че некачествен е материала и некачествено е работено. Преди 2 дни имаше коментиране и за смъртните случаи от катастрофи заради липсващи мантинели и излезли на платното животни. В този ред на мисли предупреждение следва да е изобщо да не пътуваме,опасност дебне отвсякъде. То и свлачища тръгват от дъждове,а обезопасяване на опасни участъци почти няма.

5

Анонимен

преди 4 години

Не ни карайте да правим щуротии ами проверете всички места на които се образуват големи локви по магистралите и направете дренажи водата да се оттича. С 120 км в час и господ неможе да ви помогне като влезнете в 30 см локва.И с чисто нови гуми да е обут автомобила в 20 см локва с 120 км ще ви изхвърли като бръмбар сламка. При 80 км в час влязох в 25 см локва и колата изскочи на банкета.