65

Анонимен

преди 4 години

Лекари и медицински сестри ,които трудно оцелявате само от формирана работна заплата и допълнителни трудови възнаграждения съгласно вътрешните правила на РЗ ,уговорено в КТД и индивидуалния трудов договор спасявайте се в чужбина . Tам ще сте уважавани ,ценени и добре платени.В България не чакайте човечност от управляващи ,защото такава им липсва.

64

hhh

преди 4 години

ми, че то и Бойко Борисов, подчинен на Пеевски взима по 7К месечно. Мед. сестри да не би да са по-глупови от Бойко борисов или бойко борисов е направил повече от една мед. сестра? Мед. сестри се грижат за болните, а бойко се грижи за Пеевски, асансьорния специалист, имотния специалист, за себе си, за клана на белите р..о..м.., които се турчеят като Пеевски... и така можем да продължаваме до безкрай.7К заплата за един черен к..а..у..н.. дето всички големи проекти ги дава на турция.

63

Анонимен

преди 4 години

Сестрите не ги считат за хора, те имат право само да работят, а лекарите имат пълната власт да се разпореждат с тях влючително и за телесни наслади ,които според тях са морални и оправдани И хляба и ножа е в лекарите някои и директори!

62

Лично аз познавам

преди 4 години

лекарите в кварталната поликлиника и няма лекар да не взема поне 2000 лв, даже и да няма никой пред кабинета му. Надписването на прегледите, особено вторичните е масова практика, касата се точи като за световно. А тези, дето имат пациенти си докарват 3 бона законно и още толкова в джоба. Всеки ден си тръгват с по 80-100 лв на ръка от пациенти без да минават на регистратурата. Затова е този вой против камерите в кабинетите и саботажа на електронната здравна карта

61

СВАЛЯЙ ТАЗИ МАФИЯ

преди 4 години

от власт. Сега на никой няма да увеличат заплатите, защото ТИКВЕНИКА се отчете пред американските господари и плати накуп предварителни 3 млрд лева.

60

Ананиев не лъжи!

преди 4 години

Не е вярно, че сестрите ще вземат повече от лекарите. Сега заплатата на сестрите е около 800 лв с допълнителния извънреден труд , а основната е около 700 лв. А няма лекар, дето да не се разписва за по-малко от 2000-2500 лв. Отделно са тези лява ръка десен джоб, които им дават на ръка без да се отчитат никъде. Преглед за неосигурен е 40 лв във всяка поликлиника. Ц.,то, които не са осигурени дават по 20-30 лв на ръка. А колко им дадат фирмите за скъпите лекарства..симпозиуми, бонуси като бензин..

59

Анонимен

преди 4 години

Не е вярно това.Медицинските сестри не поставят стентове на здрави хора и не взимат десетки хилядарки месечно както правят някои доктори.А това, че има доктори, които взимат толкова, колкото искат да взимат медицинските сестри не е проблем на медицинските сестри, а проблем на министъра!Ако беше японец, министърът сигурно щеше да си направи сепуку.Но понеже е българин, той се оправдава. Вместо да се оправдава да реши проблемите на сестрите и на лекарите!

58

Анонимен

преди 4 години

Докторите са като сервитьорити, разчитат не на заплата а на бакшиш.

57

4040

преди 4 години

Майка ми е мед.сестра с 43 години стаж и заплата от 590 лева. Нищо не направихте след обещанията си. Ако можех щях да ви покажа и фиша и на заплатата и да видите колко е розово положените в България, както се тръби на ставане и лягане. И после каква ли пенсия ще получават тия хорица.

56

1

преди 4 години

А онзи лекар който взима по 57 хиляди лева кога ще го стигнат мет. сестрите.

55

Анонимен

преди 4 години

Нормално ли е лекар, който спасява живот, да получава две МРЗ? Това е по-малко от заплатата на чиновник, който се врътка по цял ден на стола в климатизирания офис в някое министерство! Трябва да се съкрати поне 60% от администрацията и да се преквалифицира. А на медицинския персонал да се увеличат поне двойно заплатите. Хората, които реално работят, трябва да получават достойно възнаграждение.

54

КОКО

преди 4 години

Крайно време е двете недоразумения -министър Кирил Ананиев и зам.министър Жени Начева да изчезнат от МЗ. От ясно, по-ясно е, че не стават за тази работа...!

53

Христо

преди 4 години

До ЕмигранткаТака е в цивилизованите и развити страни.България е в Европа само географски.По манталитет на народа,на политиците,еволюционно тука сме някъде около или под третия свят....

52

Христо

преди 4 години

Този мънкащ дядка кой го направи министър.....Та той на вързано куче хляб не може да даде...

51

кристина

преди 4 години

***, дано и ти скоро да взимаш същата заплата като сестрите и да бачкаш в някоя болница с техните смени!!!! и дано останеш доволен до края на живота си!!!

50

Емигрантка

преди 4 години

Заплатите в Австралия са съставени от основна заплата, която се увеличава според стаж от 1 до 9 година, допулнително за старша на смяна или отделение, главна. При смяна след 15 часа се начислява 20%, а при нощна смяна 35% върху основната тарифна ставка, Събота се заплаща с 50%, а Неделя и национални празници се заплаща 75% добавки, като Коледа и Великеден се плащат 200% или 100% допълнително и избор на допълнителен почивен ден. Годишна отпуска от 6 работни седмици с 15% добавка към тарифата.

49

Емигрантка

преди 4 години

За сведение на министертво и колеги: Заплатите в здравеопазването ( частно и държавно) трябва да са определени със закон и давам пример: В Австралия разликата е $5000 повече на година в частната болница, но пък освобождаването от данък върху дохода е $6000 по- малко, което почти ги изравнява. Частните болници и лекари имат такси определени със закон и нямат право да ги надвишават. Заплатите се договарят всяка година от профсъюзите и в частния и държавния сектор.

48

akud

преди 4 години

има доктори в пазарджик който взимат по 57 000 лв. фактически мед. сестрите искат по 114 000 лв. ???????

47

Slava

преди 4 години

Вдигнете заплатите и на лекарите. Спасяват и даряват живот. Заслужават достоен за себе си.

46

Анонимен

преди 4 години

И ще продължават да искат ,защото досега не сте им дали нищо, което сте обещали .