28

марги

преди 4 години

"Телешкото и свинското преспокойно могат да се извадят от диетата на всички хора. Не виждам физическа нужда от консумацията на тези меса. Да вкусни са, но водят до редица цдравословни проблеми, а същото така и до очевидни проблеми с климата. Пуешко, пилшеко, риба, яйца, насекоми,мекотели има достатъчно източници на белтъчини, който са много по-добри за тялото и природата от телешкото и свинското." - този анонимен имам предвид...

27

марги

преди 4 години

До АнонименМожеш да дадеш пример, като събираш *** и си ги пържиш!

26

прост човечец

преди 4 години

По принцип, промяна в съзнанието ще спаси света. Отказа от месо е на второ място. Но...ясно се вижда, че милиарди още спят! Нищо....то каквото трябва да стане вече става....Чистката почна. Сори...

25

Георги

преди 4 години

От както хората решиха че могат да си хвърлят фекалиите в реките, тоя свят е вече обречен. Според мен ни остават не повече от 100год.

24

загрижен

преди 4 години

*** Христова, добре ли си?Да не си болна нещо, че такъв безумен миш-маш си публикувала.

23

Анонимен

преди 4 години

статията ясно казва фактите и все пак заглавието ги отрича!

22

Анонимен

преди 4 години

Умряла работа е да се бориш с въглеродните емисии чрез регулиране на диетата. Като да напъхаш обратно в тубичката паста за зъби. Или се откажете, или ограничете индустриализацията и транспорта. Разбирам, че боли, ама няма да стане иначе. Другият вариант е регулиране на раждаемостта, но е нехуманно и по-добре да оставим природата да ни налее повече акъл в главите. Ако оцелеем, може и да ни е от полза.

21

Анонимен

преди 4 години

Веганизмът е болест на мозъка.

20

Анонимен

преди 4 години

Веганската храна като ресурс и производство е най-евтина, но се продава скъпо защото само много малък процент хора се хранят с нея и дори транспорта и търговската надценка излиза по скъпо от самия ресурс и производство. А киноа и чиа се продават скъпо не защото са скъпи, а защито са редки и хората си мислят, че са много полезни, но и в Бъглария има дори по-добри местни храни.

19

рфл

преди 4 години

Веганската храна е най-скъпа, защото за производството и се изразходват най-много ресурси. За да им порастне киноата и специалните храни, трябва много повече вода, отколкото за да порастне храната на 1 прасе и да пие вода, докато направи маса за заколване. Колко е масата на 10 домата в сравнение с растението, останалото не се дава на животните, защото е скъпо и докато изгние отделя CO2. 80гр голо свинско 3 пъти на ден ще те заситят, 80 гр киноа няма. Количествата са по-високи на ден.

18

Анонимен

преди 4 години

по принцип веганите от това че се хранят мизерно, са с черепно мозъчни отклонения.Така че не обръщайте внимане на техните дивотии който бръщолеват!

17

иЦо

преди 4 години

АБе вие и една статия не може да преведете. Как "веган диета" е равна на диета с мляко и яйца?

16

Анонимен

преди 4 години

Абе никой не може да ме убеди че,с две,три стръкчета трева си се заситил и не си гладен.---Прав си. Яж хемпфу, ама нямаш толкова пари. Затова си купи няколко годишно замразено месо стояло години из хладилните камери, ижектирано химикали, консерванти, антибиоцити и оцветители, иначе няма начим да си набавиш протеините.

15

Анонимен

преди 4 години

No shit Sherlock

14

Анонимен

преди 4 години

Абе никой не може да ме убеди че,с две,три стръкчета трева си се заситил и не си гладен.

13

Анонимен

преди 4 години

Елементарните хора си мислят, че веганите ядат царевица, репа и трева, но това не е достатъчно. Всъщност веганската храна излиза доста по-скъпо от месната.

12

ЦИНИК

преди 4 години

Който иска да рупа царевичак,репа и трева а пасе ако му аресва.Язи сакам мясо.Мясо,мясо и пак мясо.

11

Жабар

преди 4 години

До АнонименА змии и жаби може ли? Жабешките бутчета водят ли до редица здравословни проблеми и до проблеми с климата.

10

Анонимен

преди 4 години

Веганите се хранят с растителна храна защото не искат да ядат трупове на животни и продукти които излизат от животинско тяло. За планетата има кой да се грижи, планетата може да зачисти цялото човечество за минути, и никво постно ядене няма да го спаси. А пък тези които спасяват Света разни еколози и Грети Тунберги - жалка работа, те себе си не могат да спасят, тръганали Света да спасяват...

9

Анонимен

преди 4 години

Явно тези веганите понеже постоянно ходят гладни,та и за това им хлопат дъските в горния етаж!