26

муспи

преди 4 години

До Анонимен - Евреите, хазарите, това азерлайджано-узбекистано-тюркско племе никога не са имали държава там, че да се водят за араби. Съответно, не са биле в египетско робство, не са разсичали морето, а римляните не са ги разперушинили. Кръстоносните походи за да накажат богоубийците не са биле до тази дупка в ориента, а са клали в Константинопол. Там е била главната квартира на тази мафия, както сега Ню Йорк, която после ще прави Хазария, и долази до пълного владеене на света.

25

Гост+

преди 4 години

Съвременният персийски език е новоперсийски език, наложил се в днешен Иран и Афганистан през 11 в., след приемането на исляма, заради което той ползва разширен вариант на арабската азбука. Той измества средноперсийския, който е бил официален език на Персийската империя при династията на Сасанидите с писмена система пахлави (вариант на арамейската писменост). Сменили си религията, езика и писмеността пък останали персийци...???

24

Гост+

преди 4 години

"Имаш много още да четеш за пЕрсите." Умник-всезнайков - да ти имам примера. Българите сами са сменили религията си на християнска, а не под ятагана на ислямските завоеватели. Иранците са толкова "Перси", колкото българите са траки, а италианците - антични римляни.

23

Анонимен

преди 4 години

Бе какви Пейтриът те наистина СА ги има но имаше клипче в Тубата как една такава ракета след старта промени траекторията си и удари жилищен квартал в техен град щеше да ги изпотрепе ха ха !!!

22

реконтраадмирал

преди 4 години

"Патриота" на Саудитска Арабия не можа да спре йеменските безпилотници. Една ракета Петриът струва 3 милиона долара, но не може да лети под 50 метра. А йеменитските дронове летят на 15 метра от земята. Освен това времето за реакция на Петриът е много дълго. След като радарите пеленговат някой летящ обект, информацията отива в Германия, където се обработва и изпраща обратно на някой спътник. Това трае поне 10 секунди, твърде дълго време, обекта вече не може да се прехване.

21

SS

преди 4 години

да де, ама ако долината на река Йордан се подари на Израел, то тогава иранските дронове, ракети и ракетки, натрупани в Сирия и Ливан, скоропостижно ще почнат да се стоварват в иизрел, надписани с арабски благословии

20

Анонимен

преди 4 години

До Гост+Ами те и българите са вярвали в Тангра, а после са станали християни. Имаш много още да четеш за пЕрсите.

19

Гост+

преди 4 години

За какви перси в Иран говорите не Ви разбирам. Религията на персите е Зороастризъм и няма нищо общо с Исляма. "В съвременните Индия, Пакистан и Шри Ланка говорейки за перси (тях също ги наричат парси, фарси) се отнася за членовете на самобитното и обособено религиозно малцинство, изповядващо зороастризъм. Те са потомци на бежанци от ислямските завоевания срещу древните зороастрийци."

18

Русофил

преди 4 години

"Израел и Саудитска Арабия: Главоболията на Тръмп...." - горките Агресори, за ожалване са. Иран остана последната твърдина за разоряване - хайде, още малко кураж де....

17

Анонимен

преди 4 години

Единственият печеливш от създалата ситуация е Русия заради скока на цената на петрола. Само че президента Тръмп никога няма да посмее да си го помисли заради водещият го офицер Путин.

16

Цирк

преди 4 години

САЩ,крият че техни ПВО Petriot, който са пазили рафинерията са проспали нападението и не са направили нищо...

15

Анонимен

преди 4 години

Иран ще бъде смазан за часове. Освен всичко друго на младате иранци им е писнало от моллите, вероятно ще има доста *** молли които сега се крепят единствено с насилие върху народа. А вие си говорете колко силен.бил Иран и как никой не бил го владял, което са абсолютни глупости.

14

Слав Караславов

преди 4 години

...Почти цяла Азия, по едно или друго време е владяна от един или друг..Но не ми е известно персите да са били покорени от някой от предците на Рейгън-Буш&Буш-Тръмп (та те , сиромасите, нямат и история). Може би трябва да се спомене Александър Македонски, но да не отиваме чак до там, нека да мислим къде ни убива чепика И без това всички прогнози са паяшка работа ...

13

Слав Караславов

преди 4 години

"Президенти от ранга на Рейгън или Буш старши и младши никога нямаше да допуснат такава подигравка със САЩ. Биха размазали моллите за една нощ."------------------------------------------------------------------------------------Вярвам на анонимен 3. Не съм сигурен за Рейгън, просто не помня вече той какви войни води, но Буш млад. "покори" Афганистан за 24 часа! Почти цяла Азия, по едно или друго време е владяна от един или друг..Но не ми е известно персите да са били покорени от някой от пред

12

Анонимен

преди 4 години

До 3нито един американски президент не е толкова глупав да започне война с Иран. Ако Иран бъде наритан, тогава нито една арабска държава няма да купува оръжия от САЩ. Да не говорим че "сделката" е Саудитска арабия продава петрол само в долари, а в замяна САЩ гарантират съществуването й. Ако Саудитите нямат враг наоколо, тогава току-виж се отказали от сделката. И к'во става с долара тогава?

11

Анонимен

преди 4 години

До 2 Евреите и арабетата не може да са от един ген,поради простата причина,че 80% еврейте са хазари приели юдаизма през 6-7век.Хазарският хаганат се е намирал на територията на днешна Украйна ,и за това в СССР и Полша е имало милиони ,,еврей"

10

Анонимен

преди 4 години

Еврейте и арабелите са от един ген

9

Анонимен

преди 4 години

До 4Ти мaй oще не си рaзбрaл, че всички лидери пърдaт в еднo гърне. Светът върви към гибел петролa свършвa СAЩ не може дa oцелее без дa прoдaвa петродолaри, Китaй не може дa оцелее без дa продaвa нa СAЩ евтини джунджурии и тaк дaлее.

8

Анонимен

преди 4 години

До ;-) 5Ха-ха-ха...........че на какво пък да "завиждаме"????? На пробитите краварски "Петриоти", които са проспали всички безпилотни апарати!!!!! Ха-ха-ха-ха-ха..............видяхте ли сега ЗАЩО Ердоганчо си поръча С-400!!!!! За да му е мирна главата!!! А тия които лежат на илюзията за краварска "защита".........да си поръчват място в едни отдалечени тихи места!!!

7

баба мара

преди 4 години

нали тръмп режисира обстановката в арабския свят продаде оръжие на са за350 милиарда премести посолството на сащ в израел сега защо да го боли главататрябва да се радва колкото повече са печалбите от продажбите толкова по бързосе приближава към 2 мандат