15

Анонимен

преди 4 години

Защото на управляващите не им изнася да признаят истината - че протестите се организират, когато хората считат, че е налице неправда и законово нарушение. Точно както е в случая.Това, че властта и тро.лажът й, редовно ги изкарват политически, не пречи тези протести да са легални и исканията - напълно логични и справедливи.

14

Анонимен

преди 4 години

Защо в Бг винаги протестите се смятат за опетняване и за политически?!Защо ни е отнето правото на несъгласие?

13

анонимен

преди 4 години

аз съм анонимен 2 - моля червените пръсит 8 бр. могат ли да ми отговорят защо са в тази позиция1. Не е вярно..?????2. Не е правилно??????3. какво да е другото не мога да си отговоряпостарайте се да отговорите

12

Анонимен

преди 4 години

Децата, които не посещават училище, трябва да бъдат принудително извеждани от тази семейна среда. Прави са скандинавците. Само така ще се спре възпроизводството на неграмотни социални *** и потомствени престъпници. Децата имат право да се образоват и да не бъдат експлоатирани от своите родители. Прекъснете веригата на накучване на такива! Въпрос - във връзка с новите задължения, вменени на училите, ще имат ли право да използват "помощни средства"?

11

Анонимен

преди 4 години

"От образователното министерство пък обясняват нуждата от подобни екипи с ниската средна посещаемост в много училища у нас - на места тя достигала под 50%."Е, и? Ангажимент на учителите е да им напишат отсъствията.От там-насетне в закона си пише кой контролира изпълнението на родителските задължения да осигурят посещаването на училище от децата им. Това не са нито учителите, никто директорите. Ама така е то, като у нас наредби пишат неграмотни връзкари, неучили и незнаещи, но пък назначени.

10

Анонимен

преди 4 години

Аз се чудя на учителите за едно - кой от тях и защо членува в синдикалните им организации.Бе хора, не виждате ли, че тотално са против интересите ви и играят по свирката на властта! Защо не ги бойкотирате и не напуснете тия измислени организации? Аз за 25 години трудов стаж в такава не съм участвал и няма да участвам. Защо им плащате членския внос? Няма ни една причина да го правите. Сами можете да защитите интересите си, като служители, не ви трябват оядени безхаберни хора.

9

Анонимен

преди 4 години

Задача на училището е да образова и възпитава. Това го пише в ЗПУО. Задължение на родителите е да осигурят посещението на децата си в училище. А дали и защо не си изпълняват тези задължения не е работа на учителите. В този закон,както и в ЗЗД пише кои са контролните органи. Да вземат и да си вършат работата, няма да е зле,а учителите да си гледат образованието и възпитанието на децата, които ходят в училище и учат. Но наредбите се пишат от тотално неграмотни, безхаберни и незнаещи хора.

8

Анонимен

преди 4 години

Че кой го пита тоя дали е съгласен? Имат право да протестират хората - правят го. Той, като има мераци, да обикаля из махалите и да прави анкети кой и защо не си пуска децата на училище - да ходи. Къде си вре гагата в чужди решения и искания, които са напълно резонни и логични?

7

Анонимен

преди 4 години

Прави са учителите и аз, като родител и гражданин тук ги подкрепям. Откъде- накъде ще изпълняват полицейски функции и ангажиментите на Агенция за закрила на детето? Това са органите, които следва да контролират защо децата не посещават училище. На учителите не им е работа това и няма причини да им се губи времето и с такива задачи.Аман от некомпетенти решения, взимани от некомпетентни хора, назначени на места, за които изобщо не са подходящи!

6

Анонимен

преди 4 години

Дали министърът ще отиде в *** махала да приканва учениците, които не искат да ходят на училище да се върнат обратно в класните стаи?

5

Гост

преди 4 години

Работата на учителя е да учи децата, а не да търси причините за това, че не идват на училище. За какво са институциите като ОЗД, И ДПС и десетки други такива, които само отчитат дейност. За поведението на децата се търси отговорност от родителите и всички институции. Първо трябва да погнат родителите, а след това да работят с децата. Тези от МОН също да търсят причините, че и без туй нямат работа, иначе няма да пишат безумни наредби. Оставете учителете да работят.

4

Идиокрация

преди 4 години

Кой от политиците, милионерите и така наречените "успели" хора в бг има добро образование, много малка част.И да си протестират учителите, все тая.

3

Анонимен

преди 4 години

Дори не знае, че днес е 16-ти септември, а не 15-ти. Ако дата е свещена за този ***, какъв му е проблема. Вчера не са протестирали.

2

анонимен

преди 4 години

И по мое време учителите посещаваха домовете на учениците, дори когато не отсъстваха, за да се запознаят с обстановката, в която учат децата.Тогава дали учителите сасе смятали за полицаи?!?!

1

Анонимен

преди 4 години

Този каква направи, за да няма протести, докато беше министър? Обикаляше страната и ръсеше бисери.